Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vastgoedeconomie (editie 2022/2023) Theorieboek

voor HBO Vastgoedopleidingen en overige beroepsopleidingen Vastgoed en Makelaardij

Paperback Nederlands 2022 9789083241647
Voormalig top 100Totaal 17 dagen
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het boek Vastgoedeconomie (alsmede het bijbehorende werkboek) is bestemd voor de HBO-studenten van de opleiding HBO / Bachelor ‘Vastgoed en Makelaardij’, evenals voor makelaars in opleiding voor het SVM-diploma: Basistheorie Vastgoeddeskundige.

Het vak Vastgoedeconomie is één van de vijf modules voor deze opleiding tot gecertificeerd makelaar. Tevens is het boek bij uitstek geschikt voor beginnende en gevorderde vastgoedprofessionals.

Het theorieboek Vastgoedeconomie gaat over de economie achter de woningmarkt. De invloed van de Nederlandse economie op de vastgoedmarkt en op de woningmarkt in het bijzonder is groot. De woningmarkt is sterk afhankelijk van economische ontwikkelingen. Neem de stand van de conjunctuur als een graadmeter van de economie die direct van invloed is op de woningmarkt.

De Nederlandse overheid heeft grote invloed op de ontwikkelingen in de woningmarkt. Daarnaast is de Nederlandse economie door de export in hoge mate afhankelijk van economische ontwikkelingen in het buitenland.

Inzicht in elementaire economische begrippen zoals inkomensontwikkeling, productie, vraag en aanbod, conjunctuur en rentestanden op vermogensmarkten zijn onmisbaar om tot een heldere analyse van de woningmarkt te komen.

De kredietcrisis van 2008 is nog maar kort geleden en lijkt vergeten: sinds enkele jaren beleeft de woningmarkt een opleving als nooit te voren. Inmiddels heeft de corona-crisis toegeslagen. Met alle gevolgen van dien. Kennis van de economie is belangrijk om gebeurtenissen in de economie te kunnen verklaren.

Specificaties

ISBN13:9789083241647
Trefwoorden:makelaardij, vastgoed
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:312
Druk:5
Verschijningsdatum:22-8-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jan Buist

Jan Buist is afgestudeerd aan het HEAO. Het vak Economie, financiën en schuldhulpverlening hebben zijn interesse. Naast schrijver van lesmateriaal is hij als freelance docent betrokken bij praktijkopleidingen op het gebied van makelaardij (Academie voor Vastgoed en schuldhulpverlening (NCOI). Met zijn Stichting Financieel Sterk is hij werkzaam in de schuldhulpverlening en tegelijk bedenker van preventieve projecten om schulden te voorkomen. Door zijn jarenlange ervaring als financiële hulpverlener wijst hij de weg in valkuilen en geeft tips over het werken in de fascinerende wereld van de schuldhulpverlening.

Andere boeken door Jan Buist

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vastgoedeconomie (editie 2022/2023) Theorieboek