OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Leiderschap
Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
Pagina 97 van 2.076 resultaten
recensie
Leiderschap
10 juli 2008
Eric van Arendonk
'Leiders van vandaag - lessen voor morgen' is vooral leuk en verrassend en leest vlot weg. De kleine 140 pagina's zijn ruim opgezet. Besteed er twee uur van uw tijd aan en u slaat het weer dicht. Het is dan ook terecht, zoals Wouter Hart en Harry Sonnenschein het zelf omschrijven, een 'boekje'. Een boekje in meerdere betekenissen, maar daarom niet minder waardevol.
interview
Leiderschap
1 juli 2008
Hans van der Klis
5-7 minuten leestijd
In haar boek Floreren als professional beschrijft Carolien de Monchy hoe professionals in toenemende mate te maken krijgen met schuivende verwachtingspatronen. Geen enkele professional wordt nog uitsluitend als deskundige, zakelijk dienstverlener of werknemer beschouwd: die rollen lopen in elkaar over. Dat vraagt om aanpassingsvermogen van de professionals.
nieuws
Leiderschap
26 juni 2008
Ben Kuiken
3-4 minuten leestijd
Uitgeverij Business Contact had de jaarlijkse zomerborrel aangegrepen voor de presentatie van het boek De weg van de leider, over de Dalai Lama. Er werden mooie woorden gesproken, en ook nog een klein beetje gewerkt.
nieuws
Leiderschap
24 juni 2008
Ben Kuiken
2-3 minuten leestijd
Een mea culpa van Intermediair na de schuiver van vorige week kwam er niet, wel een coverartikel waarin de parallel tussen sportcoach en manager nog eens verder werd uitgediept. Weggeman vindt het allemaal maar onzin, maar blijkt over een vooruitziende blik te beschikken.
nieuws
Leiderschap
20 juni 2008
Steven de Jong
7-10 minuten leestijd
De tocht naar de top van het bedrijfsleven begint niet op de universiteit. Integendeel zelfs. "Wat je daar leert is best interessant, maar niet relevant."
nieuws
Algemeen management
17 juni 2008
Ben Kuiken
2-3 minuten leestijd
Een dezer dagen verschijnt het boek van Hein Vergeer over zijn leven en prestaties. De titel, De wil om te winnen, zal ongetwijfeld ook veel managers aanspreken. Waarom hangen managers toch zo graag aan de lippen van (ex-)sporters?
recensie
Leiderschap
10 juni 2008
Eric van Arendonk
2-3 minuten leestijd
'Nieuwsgierig leiderschap', een titel met een dubbele bodem. Wat wordt er nu eigenlijk bedoeld? Leiderschap vanuit een zekere mate van nieuwsgierigheid of zoals de subtitel aangeeft; een ontdekkingstocht naar de persoon achter de leider. Uiteindelijk blijkt het een mix van deze twee te zijn.
recensie
Leiderschap
9 juni 2008
Jules Verlaan
Ronald Naar is een professional, dat blijkt uit zijn boeken en voordrachten. Ook dit boek geeft daar uitdrukking aan. Een professional kenmerkt zich door specifieke competenties, die bestaan uit een combinatie van kennis, kunde en attitude. Ronald Naar geeft zeventien stellingen waarin hij de essentie schetst van competenties met betrekking tot doelen stellen, succesvol teamwork en vooral leiderschap. De stellingen geven in ieder geval aan dat Naar rationeel met zijn werk bezig is. De stellingen worden gelardeerd met foto's en voorvallen uit zijn avontuurlijke verleden.
interview
Leiderschap
6 juni 2008
Pierre de Winter
8-11 minuten leestijd
Bondscoach zal hij niet meer worden, maar in Hartstikkene Foppe laat voetbaltrainer Foppe de Haan nog maar eens zien dat hij zijn vak verstaat. Een gesprek over teamgeest, dienend leiderschap, een lege kop en de politiek. "Voor dat spel ben ik te weinig een vliegenafvanger."
nieuws
Leiderschap
4 juni 2008
Hans van der Klis
2-3 minuten leestijd
Het Afrikaanse begrip 'ubuntu' als inspiratie voor managers in Europa? Het zou ook buiten Zuid-Afrika een aantrekkelijke managementfilosofie kunnen zijn, schrijft Henk van den Heuvel in zijn dissertatie over African Management. Hij promoveerde gisteren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
recensie
Leiderschap
3 juni 2008
Mirjam Windrich
3-4 minuten leestijd
'Coachen op competentieontwikkeling' is een handzaam boekje dat door middel van gespreksweergaven inzicht geeft in de praktijk van een coach. Hierbij is het gedrag van de coach wat te weinig toegelicht en uitgelicht. Desondanks hebben Marijke Lingsma en Marcel Scholten een goede leidraad gegeven waarin op inzichtelijke wijze de belangrijkste begrippen uit de coachingwereld aan de orde komen.
recensie
Leiderschap
14 mei 2008
Carolien de Monchy
4-5 minuten leestijd
De vraag waar het in 'The 9 Disciplines of a Facilitator' over gaat is: wat heb je nodig om een groep of een team te leiden in het begin van de 21ste eeuw? Zeer terecht merken Jon en Maureen Jenkins op dat besluitvorming en samenwerking in organisaties van diverse mensen input vraagt.
nieuws
Leiderschap
9 mei 2008
Pierre de Winter
2-3 minuten leestijd
Nederland zou 25 procent minder managers herbergen. Maar ’s lands kundigste management bashers, Mathieu Weggeman en Jaap Peters, zijn nog niet overtuigd. “Wanneer wordt iemand nou nog ‘manager’ genoemd?”
recensie
Leiderschap
8 mei 2008
Pierre de Winter
1-2 minuten leestijd
Je moet het maar durven. In een tijd waarin ongeveer wekelijks een boek verschijnt over leiderschap een boek publiceren over... leiderschap. Volgens hoogleraar Sales en Account management Willem Verbeke was het toch nodig.
recensie
Leiderschap
6 mei 2008
Peter Vermeulen
Behalve met het schrijven van boeken en tijdschriftartikelen en het uitbaten van zijn fotografie houdt de bekendste Nederlandse bergbeklimmer en expeditieleider Ronald Naar zich in het dagelijkse leven bezig met het geven van lezingen en speeches over coaching en leiderschap. Over dit laatste onderwerp schreef hij in 2007 het boek 'NAAR de top'.
nieuws
Algemeen management
29 april 2008
Hans van der Klis
2-3 minuten leestijd
Meer worst voor minder geld. Of blussen met wind. En wie zou niet in een hemels gekoeld bed willen slapen? Deze soundbites mogen lichtelijk op de lachspieren werken, het zijn wel vindingen waarmee bedrijven de MKB-Innovatie Top 100 van Syntens hebben gehaald.
nieuws
Leiderschap
29 april 2008
Pierre de Winter
2-3 minuten leestijd
De trainer van het Olympisch elftal ontmoette vorige week het Tibetaans voetbalelftal in het Thialf-stadion, waar het een training kreeg van oud-Heerenveen speler Maarten de Jong. “Aardige mensen hoor, die Tibetanen. En ze konden redelijk voetballen; behoorlijk amateurniveau. Die zijn helemaal niet met politiek bezig. Volgens mij willen ze – net als de Dalai Lama – helemaal geen onafhankelijkheid van China.”
recensie
Leiderschap
28 april 2008
Pierre de Winter
1-2 minuten leestijd
Het doet wat geforceerd aan. The 7 Habits of Highly Effective People van Stephen Covey langs het leven van Rembrandt van Rijn leggen om te kijken hoe het leiderschap van de vader der vaderlandse schilderkunst eruit zag. Of een SWOT-analyse maken van zijn schildersatelier, waarbij de ‘premium pricing’ die Rembrandt hanteerde (met andere woorden: hij wist wat zijn schilderijen waard waren en vroeg dat er ook voor) wordt gezien als een Sterkte en de strikt aan zijn unieke talent gebonden waarde van de schilderijen als een Bedreiging. Want stel dat-ie dood gaat, of – misschien erger nog – uit de mode raakt? Dan is het over en uit met de firma Rembrandt INC.
recensie
Leiderschap
17 april 2008
Peter Vermeulen
Het vasthouden van een verandering is de ware test van leiderschap. Welke manager wil deze test niet aangaan? Volgens de auteurs is verandering een fluitje van een cent, maar is het een echte uitdaging om een verandering blijvend te maken. Stephen Lundin, Harry Paul en John Christensen beschrijven in 'Verse vis!' hoe u een ingezet veranderingstraject tot een blijvend succes kunt maken. Met 'Verse vis!' borduren de auteurs voort op de bestseller 'Vis!''. Maar is de vis nog wel zo vers?
recensie
Leiderschap
17 april 2008
Peter Vermeulen
Het boek 'Coaching aan de lopende band' van Jack de Waard en Bart Godding heeft als subtitel 'Leidinggeven aan mensen die het doen voor de poen'. Dit is prikkelend bedoeld. Veel managers denken namelijk dat zij leiding geven aan mensen die alleen werken voor het geld. Aldus de auteurs. Deze houding is de grootste fout die je als leidinggevende op de werkvloer kunt maken. Ze werken namelijk niet alleen voor de poen, maar hebben ook andere behoeften. De auteurs geven met dit boek adviezen en voorbeelden, waarmee je als leidinggevende niet alleen stuurt op financiële prikkels, maar vooral je de medewerkers coacht en inspeelt op hun andere behoeften. Coachen Jack de Waard en Bart Godding aan de lopende band, of schrijven zij met dit boek maatwerk voor een leidinggevende?