Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Moest er nog eens bijkomen van niet! - Sterke teksten. Krachtige inhoud. Blije lezer.

Veel mensen schrijven maar wat. Een accountant die zegt dat hij verstand heeft van cijfers. Een tandarts met de tekst ‘aandacht voor uw gebit’ op zijn website. Een school die de leerlingen centraal zet. In ‘Moest er nog eens bijkomen van niet!’vertellen we hoe je je echt kunt onderscheiden met teksten.

Rick Evers | 18 september 2023 | 3-4 minuten leestijd

Moest er nog eens bijkomen van niet! moest er gewoon komen. En niet eens omdat we het succes van ons eerste boek willen evenaren. Het boek is nodig om Nederland te redden van alle eenheidsworstteksten. Op websites, op bedrijfsbusjes, op social media. Overal. Wij zijn een professioneel bedrijf met service hoog in het vaandel. Iedereen schrijft maar wat. Zonder even na te denken waar het nou echt om gaat.

Onderscheiden

Schrijven begint niet met schrijven. Schrijven begint bij het waarom. Stel jezelf eens de vraag: ‘Wat zouden mensen missen als mijn tekst er niet zou zijn?’ Bij die vraag denk je namelijk na over wie je bent en wat jou onderscheidt van al die andere. Nog een slecht voorbeeld: In onze garage werken vakkundige mensen. Dat hoef je dus niet op schrijven, want dat geldt ook voor de tienduizend andere garages in Nederland.

Als je de titel van ons boek achter een zin kunt zetten, is je tekst niet goed. Dan schrijf je namelijk iets op dat veel te vanzelfsprekend is. De lezer verwacht dat een bedrijf professioneel is, dat een accountant verstand heeft van cijfers en dat een garage vakkundig personeel in dienst heeft. Moest er nog eens bijkomen van niet. In ons boek leer je dat tekst niet zonder inhoud kan. Leuk dat je een stukje kunt schrijven, maar gaat het ook ergens over? Of rijg je gewoon wat woorden aaneen?

Grijze muizen en witte raven

Het boek heeft een logische opbouw. Het begint namelijk met de inhoud van je verhaal. Hoe je dat vervolgens ook nog een beetje leuk opschrijft, komt pas daarna. We nemen je mee in de wereld van grijze muizen en witte raven. Heb je weinig tot geen onderscheidend vermogen in je tekst, dan ben je een grijze muis. Dit een mooi voorbeeld:

Zo leveren wij trots maatwerk voor iedere gewenste klus. Wij combineren al 4 jaar vakmanschap met meer dan uitstekende service. Met oog voor kwaliteit weet Timmerbedrijf Holtman elk project tot een succesvol einde te brengen. Bent u op zoek naar een betrouwbaar, vakkundig timmerbedrijf, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Ben je uniek en ziet iedereen jou staan? Dan ben je een witte raaf. Ook daar hebben we een mooi voorbeeld van. Op deze school staan, net als bij iedere andere school, de leerlingen centraal. De kunst is alleen om dat op een andere manier op te schrijven:

Ontdekken wat je leuk vindt. Dat doe je bij ons iedere dag. Een uitje naar de boer. Op bezoek bij het bejaardencentrum. Of spelen en ravotten op het plein. Jij krijgt volop de ruimte om je eigen talent te ontdekken. Alle vertrouwen dat hoe ouder je wordt, je steeds meer dingen zelfstandig kunt. Maar we kijken mee en volgen je wel langs de zijlijn natuurlijk. Bij ons ontdek je ook wie je bent. Je leert omgaan met andere mensen om je heen.

Heb je de vragen rondom jouw onderscheidend vermogen helder? Dan vertellen we je daarna hoe je dat ook nog een beetje leuk verpakt. Teksten die een feest zijn om te lezen. Hoe schrijf je die? Daar zijn natuurlijk de nodige trucjes voor. En in Moest er nog eens bijkomen van niet gaat die trukendoos helemaal open.

Over Rick Evers

Rick Evers is communicatieadviseur, columnist, tekstschrijver en trainer. Als eigenaar van Jou | tekst & training helpt hij mens en organisatie aan krachtige teksten. Zijn motto bij al zijn teksten en trainingen: het gaat niet om jou, het gaat om je lezer.

Over Willem Verdaasdonk

Willem Verdaasdonk is medeoprichter van Taaluilen, een bedrijf dat organisaties helpt op een makkelijke en menselijke manier te communiceren. Hij is trainer, adviseur en inspirator. Tijdens zijn schrijftrainingen zien cursisten dat schrijven voor iedereen weggelegd is. Ze krijgen er plezier in.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden