Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Handboek positieve psychologie

Theorie, onderzoek en interventies

Paperback Nederlands 2021 9789024433445
Verkooppositie 583Hoogste positie: 476
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Eigen kracht, zingeving en behoefte als uitgangspunt
De positieve psychologie is een snelgroeiende stroming in de psychologie die naadloos aansluit bij de algemene denkwijze dat de mogelijkheden van de mens leidend moeten zijn, en niet de beperkingen. Het erkennen van en het omgaan met negatieve emoties en moeilijke leefomstandigheden zijn hiervan wezenlijke onderdelen. Deze tendens is te zien op vrijwel alle gebieden binnen onze samenleving: in het onderwijs, in organisaties en in de (geestelijke) gezondheidszorg.
Geheel herziene editie van Handboek positieve psychologie
Sinds de verschijning van de eerste editie van Handboek positieve psychologie (2014) heeft de positieve psychologie zowel wetenschappelijk als in de uitvoering een grote ontwikkeling doorgemaakt. Deze geheel herziene editie, met maar liefst elf nieuwe hoofdstukken, geeft een geactualiseerd overzicht van de onderbouwing, toepassingen en interventies van de positieve psychologie. Daarmee vormt het een solide basis voor professionals en studenten met interesse voor dit vakgebied.

Specificaties

ISBN13:9789024433445
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:552
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:20-1-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ernst Bohlmeijer

Ernst Bohlmeijer is hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering aan de Universiteit Twente. Zijn interesse gaat uit duurzame mentale gezondheid en naar de vraag hoe mensen tot floreren komen. Het vermogen tot adaptatie lijkt een sleutelrol te vervullen. Hij doet onder andere onderzoek naar compassie, psychologische flexibiliteit en het ontwikkelen van hulpbronnen. Voor dit laatste is de positieve psychologie een belangrijke inspiratiebron.

Andere boeken door Ernst Bohlmeijer

Over Jan Auke Walburg

Prof. Dr. Jan Auke Walburg is directeur van de Jellinek, die in 1996 de Nederlandse Kwaliteitsonderscheiding ontving. Hij si tevens parttimerhoogleraar bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven met als speciale opdracht het onderzoeken van de mogelijkheden om de principes van integrale kwaliteit zoals die zijn ontwikkeld in het bedrijfsleven toe te passen in de gezondheidszorg.

Andere boeken door Jan Auke Walburg

Over Gerben Westerhof

Gerben Westerhof is universitair hoofddocent psychologie aan de Universiteit Twente.

Andere boeken door Gerben Westerhof

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek positieve psychologie