OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    2.183 resultaten
    preview
    Leiderschap
    11 juni 2024
    Lieven Van Linden
    3-4 minuten leestijd
    Veel leiders zijn de uitputting nabij. Een onhoudbare technologische evolutie, oorlogen die bevoorradingsketens beïnvloeden en de scheiding tussen werk en privé die sinds COVID volledig verdwenen is. We staan voor een menselijke energiecrisis. In ‘Fully charged’ geef ik tools en een stappenplan om je gezondheid en resultaten duurzaam te verbeteren.
    preview
    Leiderschap
    7 juni 2024
    Koen Marichal
    3-4 minuten leestijd
    Leiderschap als de wonderbaarlijke uitkomst van een collectieve inspanning. Terug naar het mysterie. Weg van de verhitte leiderschapsindustrie waarin leidinggevenden steeds meer ‘moeten’. Weg van de verhitte speurtocht naar toxische leiderschap. Weg van de steriele receptenboeken. Weg van de onzin en het gedoe. Dat is de uitdaging die ik in ‘De leider. Dat zijn wij’ aanga.
    preview
    Mens en maatschappij
    7 juni 2024
    Marcella Bremer
    3-4 minuten leestijd
    Marcella Bremer was van 2016 tot 2023 een van de 'top-30 Global Gurus on Organizational Culture'. Ze schreef verschillende boeken over het onderwerp. Nu, in 2024, verschijnt een roman van haar hand. De hoofdfiguur is een consultant, net als Bremer zelf. In het boek stelt ze vragen over hoe we tot onze levensstijl zijn gekomen, en hoe zich dat verhoudt tot onze veranderende wereld. Een preview.
    preview
    Algemeen management
    6 juni 2024
    Ron Meyer
    3-4 minuten leestijd
    Al jaren publiceer ik maandelijks een online column, Meyer’s Management Models, met als ondertitel ‘insightful management tools to kickstart your thinking’. Nu de eerste 52 modellen in de praktijk zijn getest, was het tijd om ze te bundelen en van concrete voorbeelden te voorzien. Het resultaat is: ‘Meyer’s Management Models’.
    preview
    Leiderschap
    6 juni 2024
    Gerard Dielessen
    2-3 minuten leestijd
    In ‘Dapper leiderschap’ legt Gerard Dielessen uit hoe belangrijk het is om te luisteren, vragen te stellen, je intuïtie te volgen en hoe essentieel het is om de ruimte te nemen om na te denken, zelfs al is het maar een minuut, voordat belangrijke beslissingen genomen moeten worden.
    preview
    Leiderschap
    5 juni 2024
    Rik Moons
    2-3 minuten leestijd
    In mijn boek ‘Doe, Dump of Delegeer’ wil ik leidinggevenden de nodige handvatten aanreiken om meer te bereiken met minder inspanning, meer te halen uit hun medewerkers en bovendien hun gevoel van betrokkenheid te verhogen.
    preview
    Algemeen management
    5 juni 2024
    Sven Gall
    3-4 minuten leestijd
    De neurowetenschap heeft ons inzicht in motivatie en gedrag voor altijd veranderend. ‘Neuromanagement’ van Sven Gall is het eerste boek dat met deze wetenschappelijke achtergrond en tal van praktijkvoorbeelden laat zien welke impact onze neurologische opmaak heeft op de realiteit in onze organisaties. Een preview.
    preview
    Verandermanagement
    5 juni 2024
    Marjolijn Feringa
    3-4 minuten leestijd
    Het bereiken van doelen is een universeel verlangen dat diep geworteld zit in de menselijke natuur. Maar hoe zorgen we ervoor dat we onze doelen ook daadwerkelijk bereiken? Mijn boek, ‘Voorelkaarkrijgkunde’, is een inspirerende en praktische gids om jouw dromen om te zetten in werkelijkheid.
    preview
    Psychologie
    4 juni 2024
    Marinda Hall
    2-3 minuten leestijd
    Heb jij weleens met vlekken in je nek het woord proberen te krijgen? Heb je meegemaakt dat je met een collega een presentatie zou geven, dat je geen ruimte kreeg en je als een grijze muis aan de zijlijn zat? Ben niet jezelf op je werk? Dit zijn allemaal situaties waar je met meer natuurlijk gezag beter tot je recht zou komen.
    preview
    Werk en loopbaan
    4 juni 2024
    Roland Grootenboer
    3-4 minuten leestijd
    Wil je meer verdienen en meer werkplezier? Goed nieuws: na meer dan 10 jaar HR advies geven aan je baas, schuif ik nu aan jouw kant van de tafel aan. En dat is nodig, want zonder dat je het door hebt, sta je in het werkende leven 1-0 achter. 
    preview
    Leiderschap
    3 juni 2024
    Melanie van de Velde
    3-4 minuten leestijd
    Je wilt een betere toekomst creëren met je bedrijf, huidige werk, of loopbaan. Hoe kan je krachtig, blijvend impact maken op de SDG’s, onze key global challenges zoals deze zijn gedefinieerd door de VN? Hoe vermijd je typische valkuilen? En hoe breng je impact in balans met commerciële realiteit? Of beter, hoe kan je hier sterke competitive advantages mee behalen?
    preview
    Verandermanagement
    3 juni 2024
    Jesse Segers
    3-4 minuten leestijd
    Leiders en veranderaars spelen een cruciale rol in het vormgeven van organisaties en het navigeren door de complexiteiten van het voortdurend evoluerende organisatielandschap. ‘Tijdmeesterschap’, biedt inzichten over timing, intertemporaliteit en de ervaring van tijd bij veranderen.
    preview
    Verandermanagement
    31 mei 2024
    Matthijs Bos
    3-4 minuten leestijd
    Innoveren is broodnodig, maar brengt spanningen met zich mee. De bestaande processen moeten in stand blijven terwijl je ook wilt vernieuwen. Als je niet oppast word je aan alle kanten ingehaald door flitsende startups. Hoe maak je van innoveren een feest? Ik geef in mijn boek ‘Innovatiefeest’ antwoord op deze hamvraag.
    preview
    Algemeen management
    31 mei 2024
    Bea Aarnoutse
    2-3 minuten leestijd
    In ‘Was ik niet duidelijk dan?’ geven Bea Aarnoutse en Wendy Eelsing praktische handvatten waarmee jij als leidinggevende van je communicatie een krachtig managementinstrument kunt maken. In hun preview leggen ze uit waarom dat belangrijk is, en wat je van het boek mag verwachten.
    preview
    Coaching en trainen
    30 mei 2024
    Margaretha Noordanus
    3-4 minuten leestijd
    Werken aan je leiderschap: we hebben er allemaal op persoonlijk of professioneel vlak ervaring mee en we weten dat dit ongelofelijk inspirerend kan zijn… tot je voor de zoveelste keer een leiderschapstest moet doen of dezelfde feedback krijgt, terwijl je weet dat je daar allang aan gewerkt hebt...
    preview
    Communicatie en media
    29 mei 2024
    Wim Daniëls
    3-4 minuten leestijd
    Heel veel mensen die in het openbaar spreken, spreken niet echt in het openbaar, maar lezen een tekst voor die ze vooraf hebben opgesteld. Ze lézen in het openbaar voor, maar spreken niet in het openbaar. Dat kan anders, betoogt Wim Daniels in zijn preview van zijn boek ‘Spreken in het openbaar’.
    preview
    Algemeen management
    28 mei 2024
    3-4 minuten leestijd
    In een wereld waarin we met ingewikkelde veranderopgaven te maken hebben, is er behoefte aan aanpakken die houvast geven. Björn Prevaas en Niels van Loon schreven een nieuw handboek over programmamanagement dat in die behoefte voorziet: ‘Werken aan Programma’s - Handboek voor de programmamanager’.
    preview
    Communicatie en media
    27 mei 2024
    Lukas Burgering
    2-3 minuten leestijd
    In ‘Door de ogen van je stakeholders’ presenteer ik een methode om het draagvlak bij jouw stakeholders te vergroten door niet uit te gaan van wat jij wil, maar door te kijken door de ogen van je stakeholders. Als je je realiseert wat zij willen, wat zij van jou denken en hoe zij de door jou gewenste veranderingen zien, is het eenvoudiger om een strategie te bedenken en resultaten te boeken.
    preview
    IT-management / ICT
    24 mei 2024
    3-5 minuten leestijd
    Het is bijna een onmogelijke opgave. Je wilt als bedrijf investeren in een nieuw IT-systeem, maar je wil niet onnodig veel geld over de balk smijten. Wat doe je als je twee offertes krijgt: één voor vier ton en één voor 1,2 miljoen euro? De meeste organisaties kiezen voor de vier ton.
    preview
    Algemeen management
    23 mei 2024
    Kim Jansen
    3-4 minuten leestijd
    ‘Het generatie-effect’ van Kim Jansen belooft inzicht in de generatieverschillen op de werkvloer. In het boek legt Jansen onder andere uit hoe generatiemanagement je organisatie beter maakt, en hoe dat er dan uitziet. Een preview. 

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden