OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Verandermanagement

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Verandermanagement

  Hier vindt u artikelen rond boeken over veranderkunde en verandermanagement. Van Verdraaide organisaties en draagvlak tot weerstand. Alles voor wie organisaties wil veranderen.
  1.434 resultaten
  video
  Verandermanagement
  26 mei 2023
  Arend Ardon, Cynthia van der Zwan
  In dit gesprek gaat host Ronnie Overgoor in gesprek met Arend Ardon en Cynthis van der Zwan over hu boek 'Wat speelt hier?'. Ze onderzoeken het concept van de onderstroom in verandermanagement en het belang van een systemische benadering om gedrag en patronen binnen organisaties te begrijpen.
  recensie
  Verandermanagement
  25 mei 2023
  Rudy Kor
  3-5 minuten leestijd
  In ‘Wat speelt hier?’ besteden Arend Ardon en Cynthia van der Zwan aandacht aan het ongrijpbare deel van veranderprocessen. Dat zijn de momenten wanneer je het gevoel hebt dat er onder de oppervlakte meer speelt dan wat zichtbaar is. De auteurs noemen dit de ‘onderstroom’.  
  Interview
  Personeelsmanagement
  24 mei 2023
  Bert Peene
  6-8 minuten leestijd
  Teamhabits vertegenwoordigen de processen, het gedrag en de acties waar het team het over eens is. Volgens Frank Brilman - bezorger van Mark Samuels Reimagine teams in Nederland - zijn teamhabits de missing link om coördinatie in organisaties te verbeteren. Een gesprek over uitvoeringsvertrouwen, doorbraken en snelle gedragsverandering.
  column
  Verandermanagement
  23 mei 2023
  Maaike Thiecke
  3-4 minuten leestijd
  Maaike Thiecke schreef ‘Cultuurdingetje, hè’. De ondertitel van haar boek is: ‘Hoe je de oude organisatiecultuur uit je vloerbedekking krijgt.’ Maar vaak zit die cultuur nog dieper, vertelt ze in deze column: ‘De Bijlmer-grond in de hele organisatie voelbaar.’
  podcast
  Personeelsmanagement
  18 mei 2023
  Frank Brilman
  1-2 minuten leestijd
  Niet alle teams zijn altijd succesvol. Frank Brilman en Willem van Leeuwen kijken in de nieuwe aflevering van podcast De Boekenpraktijk met de B-State-methode naar het huidige kabinet en naar Ajax. Spreker en coach Brilman het liefst zien dat politiek en boeren samen met deze methode aan de slag zouden gaan.
  Interview
  Verandermanagement
  15 mei 2023
  Peter Spijker
  6-8 minuten leestijd
  ‘Ik wil mensen zo veel mogelijk redenen geven om wél mee te werken aan een verandering en zo min mogelijk redenen om dat niet te doen.’ Aan het woord is Edwin Tuin, auteur van ‘Mensen boven macht’. Volgens hem werken mensen mee als ze zich veilig voelen, er voor hen perspectief is en ze er zelf voor kiezen. Ze dienen daarbij wel de ruimte krijgen om oplossingen te bedenken. Als je daaraan voldoet gaan veranderingen enorm snel en zijn de resultaten verrassend. 
  preview
  Verandermanagement
  11 mei 2023
  Theo Kroese
  2-3 minuten leestijd
  Jazeker, alweer een managementboek over verandering. Waarom? Is dit boek anders dan andere boeken over dit onderwerp? Dit boek beschrijft in ieder geval niet het zoveelste model of vijfstappenplan waarmee jij gegarandeerd je organisatie of team succesvol verandert. Zo’n model of plan bestaat namelijk niet, ook al zijn er managementboeken die beweren van wel. 
  recensie
  Verandermanagement
  10 mei 2023
  Hans de Witte-van Mierle
  3-5 minuten leestijd
  Sommige boeken zijn zo goed opgezet dat ze in weinig woorden de kern van een onderwerp weergeven. ‘Design Thinking’ van Teun den Dekker is zo’n boek. Het is daarbij ook nog prima toepasbaar in de praktijk. Mijn eindoordeel is dik positief.
  recensie
  Verandermanagement
  5 mei 2023
  Rick Lindeman
  2-3 minuten leestijd
  Als mensen van mijn generatie aan Normen en Waarden denken, is het eerste wat ze te binnen schiet meestal oud-premier Balkenende (toch?). Naast het gevoel van oubolligheid dat de termen oproepen, is het vooral het gebrek aan handelingsperspectief dat die woorden met zich meebrengt. Wat moet je er nu eigenlijk mee?
  recensie
  Personeelsmanagement
  3 mei 2023
  Hans van der Loo
  3-4 minuten leestijd
  Hoe bouw je een versnellend, soepel schakelend en goed presterend team? Niet door relatieversterkende activiteiten, zoals het bouwen van vlotten , met zijn allen afreizen naar exotische oorden of culinaire hoogstandjes verrichten. De auteurs van ‘Reimagine Teams’, de Amerikaanse thoughtleader Mark Samuel en de ons land als teamcoach aan de weg timmerende Frank Brilman, moeten hier niets van hebben. 
  recensie
  Verandermanagement
  2 mei 2023
  Rogier van der Wal
  3-4 minuten leestijd
  Elleke van Gelder is iemand die als ze bij je organisatie te gast is als expert voor sociale innovatie, best op je zenuwen kan werken. Ze blijft als een soort luis in de pels vragen stellen, op zoek naar waarom dingen eigenlijk zo zijn en of het ook anders zou kunnen. Maar dat komt voort uit oprechte verwondering en wat ze ‘exploratieve nieuwsgierigheid’ noemt, en het heeft veel te bieden. Wat precies kun je lezen in dit mooie boek.
  achtergrond
  Organisatiekunde
  24 april 2023
  Jaap Boonstra
  6-9 minuten leestijd
  Jaap Boonstra maakte een boek over waardengedreven allianties. Kortgezegd allianties met het doel te komen tot een positieve maatschappelijke verandering. In dit artikel beschrijft hij negen kwaliteiten die leiders in waardengedreven allianties zouden moeten hebben.
  recensie
  Verandermanagement
  19 april 2023
  Diederik van Leeuwen
  2-3 minuten leestijd
  Edwin Tuin heeft met ‘Mensen boven macht’ een prima aanvulling geschreven op zijn eerste boek ‘Alles draait om verandering’ (2017). Volgens Tuin wordt organisatieverandering doorgaans nog top-down en expertmatig benaderd. De titel van zijn nieuwe boek belooft een andere aanpak.
  recensie
  Verandermanagement
  12 april 2023
  Carla Verwijs
  2-3 minuten leestijd
  Teams die zelf uitzoeken wie vrijwillig ontslagen gaat worden, kan dat? Floor de Ruiter begeleidde teams bij Holland Casino en bewees dat het mogelijk was. Geen stakingen of emotionele ontslagen medewerkers. Iedereen blij, zou je denken. Toch niet. De Ruiter was het management onderweg kwijtgeraakt en zij waren veel minder gelukkig met hoe het (voor hen ongrijpbare) proces was verlopen.
  Interview
  Marketing
  3 april 2023
  Jeroen Ansink
  5-7 minuten leestijd
  Na Covid en de oorlog in Oekraïne staan ons de komende vijftien jaar nog drie grote schokken te wachten, aldus Bert Van Thilborgh, oprichter van het Belgische adviesbureau Futureproved. In zijn boek Trendsurfing legt hij uit hoe organisaties daar via innovatie op kunnen anticiperen. ‘Als landen het laten afweten, dan bestaat de kans dat bedrijven het stokje overnemen.’
  Interview
  Personeelsmanagement
  31 maart 2023
  Paul Groothengel
  5-7 minuten leestijd
  Blijven leren op het werk is cruciaal. Maar veel medewerkers hebben helemaal geen trek in cursussen. Ze leren liever op de werkplek. Waarom en hoe je dat het beste doet, beschrijft onderzoeker, adviseur en docent Isolde Kolkhuis Tanke in ‘In de leerstand’. Een gesprek over vakbekwaamheid, de arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid.
  recensie
  Organisatiekunde
  30 maart 2023
  Kilian Bennebroek Gravenhorst
  3-4 minuten leestijd
  ‘Allianties voor een duurzame toekomst’ van Jaap Boonstra en Marcos Eguiguren gaat over samenwerking en verschil productief maken. Als ik dit fascinerende vraagstuk hét vraagstuk van dit moment noem, dan volgt direct twijfel. Is er nog wel te spreken van hét vraagstuk als we ook denken aan het klimaat en ongelijkheid en oorlog en nog veel meer? En wat als we niet dezelfde opvatting hebben over wat hét vraagstuk zou moeten zijn? 
  recensie
  Personeelsmanagement
  28 maart 2023
  Anton Scheffers
  3-4 minuten leestijd
  ‘Met het moeten verdwijnt het willen naar de achtergrond. ‘Leren’ is pas ‘spelen’ als je je er zelf toe uitgenodigd voelt.’ Al meteen aan het begin van ‘In de leerstand’ geeft Isolde Kolkhuis Tanke de intentie van haar boek aan. Hierdoor voelde ik me meteen uitgenodigd om verder te lezen. 
  recensie
  Organisatiekunde
  24 maart 2023
  Heide Gramser
  4-6 minuten leestijd
  We herkennen het allemaal: het niet bespreekbaar maken van waar we het eigenlijk over willen en moeten hebben; van wat in de onderstroom leeft zogezegd. En dat is in een continu veranderende wereld funest. Jan Piet van Deene geeft ons in ‘De onderstroom boven’ een uiterst uitnodigende inkijk in die onderstroom en hoe daarmee als veranderaar om te gaan. 
  preview
  Verandermanagement
  21 maart 2023
  Edwin Tuin
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Mensen boven Macht’ daagt Edwin Tuin je uit om eens kritisch naar je veranderaanpak te kijken. Vooral als die minder goed werkt dan je eigenlijk zou willen. Wat houdt je eigenlijk tegen om verandering compleet anders aan te gaan pakken? In zijn preview vertelt Tuin over zijn boek.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden