Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Evidence-based coachen

Paperback Nederlands 2019 9789041510761
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1643Hoogste positie: 234
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Veel mensen kiezen voor een beroep als coach of coachen vanuit hun functie, anderen bij het bereiken van hun doelen. Coaching is echter vooral effectief als het onderbouwd, doelgericht en methodisch gebeurt. In dit boek wordt uitgelegd hoe een coach dit kan aanpakken.

In het eerste deel van het boek wordt ingegaan op de principes en werkwijze van coaching enevidence-based coaching (EBC). In de kern houdt EBC in dat de coach een kritische houding aanneemt ten aanzien van mogelijke methoden van coaching en zijn eigen handelen als coach. Hij kiest voor die methoden van coaching waarvan wetenschappelijk onderzoek aantoont dat ze effectief zijn.

In het tweede deel van het boek worden vier van deze methoden beschreven: rationeel-emotieve therapie (RET), acceptance and commitment therapy (ACT), motiverende gespreksvoering, en oplossingsgericht werken. Het zijn allemaal methoden die een coach kan inzetten om invulling te geven aan EBC.

Dit boek is bedoeld voor elke (aanstaand) coach, of deze nu het beroep ‘coach’ vervult of vanuit een andere functie mensen coacht of wil gaan coachen. Coachen past daarbij helemaal in de tijdsgeest. Het stimuleert de zelfredzaamheid en participatie van mensen op een manier die bij hen past.

Specificaties

ISBN13:9789041510761
Trefwoorden:coachen, evidence based
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:254
Druk:1
Verschijningsdatum:17-1-2019
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
Evidence-based coachen
Pieternel Dijkstra 15 maart 2019 Evidence-based coachen is bedoeld voor elke (aanstaand) coach, of deze nu het beroep ‘coach’ vervult of vanuit een andere functie mensen coacht of wil gaan coachen. Maar waarom is Evidence-based coachen belangrijk? De auteurs leggen het uit in hun preview.

Over Pieternel Dijkstra

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en oprichter van de IBT Academie, een scholingsplatform voor relatie- en gezinstherapeuten. Ze werkt als psycholoog, trainer in de geestelijke gezondheidszorg, onderzoeker en auteur. De laatste jaren werkt ze vooral vanuit de derde generatie cognitieve gedragstherapie, waar IBCT een onderdeel van is.

Andere boeken door Pieternel Dijkstra

Over Eefje Rondeel

Dr. Eefje Rondeel is psycholoog, docent, trainer en onderwijsontwikkelaar.

Andere boeken door Eefje Rondeel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Evidence-based coachen