Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het isgelijkteken

Paperback Nederlands 2019 9789044640922
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het favoriete wiskundige symbool van Robbert Dijkgraaf is het isgelijkteken. Dit bescheiden teken bezit een enorme kracht omdat het in één formule twee verschillende werelden weet te verbinden. Zo kunnen ideeën vrij van de ene kant naar de andere kant stromen.

Op dezelfde wijze brengen deze essays de meest verrassende onderwerpen bij elkaar: de paus en de oerknal, de octopus en de robot, Einstein en een rekenfout, Google en de ptt, kunst en wetenschap. Dijkgraaf laat zien hoe de nieuwste inzichten van de wetenschap relevant zijn voor de alledaagse werkelijkheid van ons allemaal.

Als onderzoek door iets wordt gedreven dan is het verbeelding en nieuwsgierigheid, en dat geldt evenzeer voor Het isgelijkteken.

Specificaties

ISBN13:9789044640922
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:28-2-2019
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het isgelijkteken - 'Dijkgraaf schrijft zoals hij spreekt'
Freija van Duijne | 18 juni 2019
De titel van het nieuwste boek van de bekende topwetenschapper Robbert Dijkgraaf verwijst naar zijn lievelingssymbool in de wiskunde. Het isgelijkteken dat werelden aan elkaar verbindt, zodat ideeën vrij kunnen stromen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Robbert Dijkgraaf

Robbert Dijkgraaf is universiteitshoogleraar mathematische fysica aan de Universiteit van Amsterdam en was president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Tegenwoordig is hij directeur van het befaamde Institute for Advanced Study in Princeton. In 2008 verscheen zijn 'Blikwisselingen' (elf drukken), in 2012 'Het nut van nutteloos onderzoek' (zeven drukken).

Andere boeken door Robbert Dijkgraaf

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het isgelijkteken