Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Van gedachten wisselen

Filosofie en ethiek voor zorg en welzijn

Paperback Nederlands 2019 9789046906781
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In onze complexe samenleving worden sociaal werkers dagelijks geconfronteerd met ethisch-politieke dilemma's en filosofische vraagstukken die hen dwingen een positie in te nemen. Kernwaarden als het bevorderen van menselijke waardigheid, zelfredzaamheid, eigen kracht en eigen regie vormen daarbij het handelingskader. In Van gedachte wisselen worden deze kernwaarden vanuit meerdere disciplines kritisch tegen het licht gehouden.

Thema's die een belangrijke rol spelen binnen de beroepspraktijk van het sociaal werk zoals welzijn en geluk, vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid, macht en menswaardigheid worden vanuit filosofisch en ethisch oogpunt besproken. De auteur laat hiermee zien dat er verschillende invullingen van de waarden mogelijk zijn. De bijbehorende website bevat denkoefeningen en links naar films waarnaar de auteur in het boek refereert.

Deze derde druk is grondig herzien. De kernwaarden van het sociaal werk, ontleend aan de Beroepscode voor de sociaal werker (Buitink & Steenmeijer, 2018) zijn in deze editie als uitgangspunt genomen. Verder zijn enkele technische uitweidingen vereenvoudigd en heeft ethiek een duidelijkere plaats gekregen. De titels van de hoofdstukken zijn aangepast en voorzien van ondertitels die duidelijk aangeven waar de inhoud over gaat. Ook is het werk van de Franse filosoof Bruno Latour in het boek opgenomen.

Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor studenten van sociale opleidingen en sociale professionals. Daarnaast is het geschikt voor studenten van aanverwante opleidingen zoals verpleegopleidingen, pedagogiek en psychologie.

Specificaties

ISBN13:9789046906781
Trefwoorden:ethiek, filosofie, welzijn, zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:Coutinho
Druk:3
Verschijningsdatum:26-6-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Richard de Brabander

Richard de Brabander is filosoof en lector aan Hogeschool Inholland. Hij is expert op het bied van politisering van het sociaal werk en houdt zich bezig met ethisch-politieke vraagstukken in het sociale domein. Hij schreef ook Van gedachten wisselen. Filosofie en ethiek voor zorg en welzijn waarvan inmiddels 30.000 exemplaren zijn verkocht.

Andere boeken door Richard de Brabander

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van gedachten wisselen