Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Voorraadbeheer en materialsmanagement

Deel 3

Paperback Nederlands 2008 9789047300618
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Wat is de overeenkomst tussen een jongleur uit het circus en professionals werkzaam op het gebied van materialsmanagement en voorraadbeheer?
Bij jongleren gaat het om het voorspellen van de baan van een object, logistici voorspellen de vraag. Maar het gaat ook om timing, ritme, procedures, weten wat u kunt, trefzekerheid, en om het applaus van het publiek, ofwel de klanttevredenheid.

Voorraad is een vorm van zekerstelling: het is bedoeld voor betrouwbare leveringen, het reduceren van onafhankelijkheid van derden en het verkrijgen van schaalvoordelen door productie of inkoop in series. Te weinig is niet goed, maar teveel ook niet. Materialsmanagement en voorraadbeheer zijn daarom belangrijke functies bij handels- en productiebedrijven. Mede door nieuwe mogelijkheden in de ICT evolueert het vakgebied van de planners. In dit boek komen de technieken aan de orde voor het opbouwen van een optimale voorraadpositie in relatie tot servicegraad en financiële kentallen.

'Voorraadbeheer en materialsmanagement' is deel 3 van de serie Logistiek verbeteren. Deze serie is bestemd voor (aankomend) logistici die al enige kennis en ervaring hebben opgedaan in het werken met logistiek. Zij zullen veel ideeën en methoden herkennen en daardoor de theorie gemakkelijk oppakken die nodig is voor het realiseren van logistieke verbeteringen.

Specificaties

ISBN13:9789047300618
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:445
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-9-2008
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek
ISSN:

Lezersrecensies

2.0 van de 5
4 stemmen
1
0
0
0
3

Over Jan Engelbregt

Jan Engelbregt (1947) werkt sinds 1984 als zelfstandige organisatieadviseur vanuit Alkmaar. Hij voerde projecten uit bij onder anderen AZU, Scheper Ziekenhuis, Politie, GSD Enschede, OPG, Brocacef, COA, DSM en Hema. Voor 1984 deed hij 14 jaar ervaring op in dienstverband bij de vooraanstaande ondernemingen Hoogovens en Ahold (Albert Heijn). Hij studeerde organisatiekunde (postacademisch), bedrijfskunde (universiteit), economie (1e graad MO) en werktuigbouw (HTS). Hij werkt het liefst aan opdrachten die betrekking hebben op meerdere schakels in ene proces, waarbij concrete veranderingen een rol spelen.

Andere boeken door Jan Engelbregt

Over Niels Kruijer

Niels Kruijer werkt sinds 1997 als zelfstandig organisatie adviseur. Hij studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en management consultancy aan de Erasmus Universiteit.

Andere boeken door Niels Kruijer

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. De businessplanningscyclus
3. Het Sales and Operations Plan
4. Voorspellen van vraag
5. Het hoofdproductieplan
6. Het materiaalbehoefteplan
7. Distribution Requirements Planning
8. Manufacturing Resource Planning
9. Stuklijstontwikkeling en keuze van het MPS-item
10. Resourcemanagement
11. Production Activity Control
12. Leveranciersmanagement
13. Functies van voorraad
14. Seriegrootte
15. Servicegraad en veiligheidsvoorraad
16. Voorraadbeheer voor een assortiment
17. Inventariseren

Bijlagen
Geraadpleegde literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voorraadbeheer en materialsmanagement