Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Inleiding Humanitair Oorlogsrecht

Paperback Nederlands 2017 9789067043540
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Humanitair oorlogsrecht is het internationale recht dat geldt tijdens gewapende conflicten, met het doel de schadelijke gevolgen voor mensen te beperken en - waar mogelijk - te voorkomen. Humanitair oorlogsrecht beschermt personen die niet (of niet meer) deelnemen aan een gewapend conflict en het geeft regels die wapens en het gebruik ervan beperken.

Het Rode Kruis is van oudsher de promotor en bewaker van het humanitair oorlogsrecht en speelt een belangrijke rol in conflictgebieden. De afdeling Humanitair Oorlogsrecht van het Nederlandse Rode Kruis heeft als kerntaak de kennis van het humanitair oorlogsrecht in Nederland te verspreiden. Met deze Inleiding Humanitair Oorlogsrecht wil het Nederlandse Rode Kruis dit onderwerp toegankelijker maken.

Dit boek biedt op heldere en overzichtelijke wijze inzicht in dit immer actuele rechtsgebied en de toepassing ervan in hedendaagse gewapende conflicten. Het is ook zeer toegankelijk voor de geïnteresseerde niet-jurist.

"Het is een belangwekkend boek: in het Nederlands (zeldzaam voor een boek over internationaal recht), handzaam door zijn opzet en inhoud."

"Wie alle tijd heeft kan er dus eindeloos over doorstuderen. Maar wie minder goed in zijn tijd zit en toch de hoofdzaken van het oorlogsrecht wil snappen, heeft behoefte aan een boek dat deugdelijk in elkaar zit en prettig lees- en bestudeerbaar is. Voor dat doel is dit boek bijzonder geschikt." - Professor mr. dr. F. Kalshoven (1924-2017)

Specificaties

ISBN13:9789067043540
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:2
Verschijningsdatum:13-10-2017
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Oorlogsrecht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave niet beschikbaar

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding Humanitair Oorlogsrecht