Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Help! Mijn batterijen lopen leeg

Een burn-out krijg je niet alleen, kies voor je talent

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789401404440
Voormalig top 100Totaal 2 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe komt het dat mensen plots een hevige daling in hun motivatie en energie voor hun werk ervaren? In 'Help! Mijn batterijen lopen leeg' leert u begrijpen wat energieverlies en een burn-out is, hoe u de gevarenzone van een burn-out kunt herkennen, maar vooral hoe u een burn-out kunt voorkomen.

'Help! Mijn batterijen lopen leeg' is een praktijkboek waarin energieverlies en burn-out worden benaderd vanuit een talentgericht en systematisch perspectief, aan de hand van levensechte voorbeelden. Burn-out is niet het probleem van één persoon. Het ontstaat vaak in relatie met anderen. U zult als organisatie dus nooit meer kunnen zeggen dat iemand met een burn-out thuiszit, zonder u hier deels medeverantwoordelijk voor te voelen.

'Help! Mijn batterijen lopen leeg' daagt u uit om te kiezen voor uw talent, voor uw toekomst. Het is niet zomaar een zelfhulpboek voor mensen die effectief kampen met een burn-out. Het is herkenbaar voor iedereen die het wel eens moeilijk heeft in zijn job. Bovendien biedt het hulpverleners, personeelswerkers en coaches een houvast voor een professionele begeleiding van mensen met een verhoogd risico op een burn-out.

Specificaties

ISBN13:9789401404440
Trefwoorden:stress, burn-out
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:135
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:5-9-2012
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (2)

Help! Mijn batterijen lopen leeg
Joost van Driessen | 5 juni 2012
De Vlamingen Luk Dewulf en Guiso Vangronsveld hebben het boek 'Help ! Mijn batterijen lopen leeg' geschreven over energieverlies en de overtreffende trap daarvan: burn-out. Het boek heeft twee passende ondertitels waarmee gelijk ook de kern van het boek weergegeven is: 'Een burn-out krijg je niet alleen' (om het relationele aspect van het ontstaan van een burn-out te benadrukken) en 'Kies voor je talent' (waarmee de weg uit een burn-out aangegeven wordt).
Lees verder
Help! Mijn batterijen lopen leeg
Richard van der Lee | 4 juni 2012
Burn-out en talentontwikkeling. Het leek mij in boekvorm een boeiende combinatie om te recenseren. Het is in ieder geval een combinatie, die na het lezen van het boek 'Help! Mijn batterijen lopen leeg' van Luk Dewulf en Guido Vangronsveld, aanzet tot nadenken over de verspilling van talent en de uiteindelijke gevolgen hiervan voor mens en organisaties. Het boek is een absolute aanrader en een must read voor de lezer die het maximale uit zijn talenten wil halen zonder daarbij de passie te verliezen. Kortom, eigenlijk voor iedereen die binnen een profit of non-profit organisatie werkzaam is.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Luk Dewulf

Luk Dewulf is pedagoog en adviseur bij Kessels & Smit, the Learning Company. In zijn werk zoekt hij op alle mogelijke manieren naar hoe hij kracht kan losmaken en ontwikkelen in de begeleiding van individuen en organisaties. Hij verdiepte zich in waarderend onderzoek, positieve psychologie en talentontwikkeling.

Andere boeken door Luk Dewulf

Over Guido Vangronsveld

Guido Vangronsveld is pedagoog en systeemtherapeut. Hij is managing consultant van VOCA Training & Consult in social profit, geïntegreerd in HR-dienstengroep Acerta. Hij is geboeid door het systemisch kijken en het ontwikkelen van relationele kwaliteiten vanuit een waarderende benadering van individuen en werkcontexten.

Andere boeken door Guido Vangronsveld

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Over burn-out
2. Een talentenbril gericht op het leeglopen van batterijen
3. Het individuele perspectief: een relationele kijk op het proces van krachtig werken tot aan een burn-out
A: Als loslaten niet mee mogelijk wordt: een relationele dynamiek
B: Loyaal aan iedereen, maar niet aan mezelf: een bijzondere relationele dynamiek
4. Je krijgt het niet zonder de anderen
5. Het kan ook anders. Tien aanbevelingen voor individuen en organisaties in het omgaan met energieverlies en burn-out

Over de auteurs
Eindnoten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help! Mijn batterijen lopen leeg