Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Eendagsvlinders

en andere verhalen uit de psychotherapie

Paperback Nederlands 2017 9789460038853
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

We zijn allemaal mensen van de dag. Er komt een tijd dat je alles bent vergeten, er komt een tijd dat iedereen jou is vergeten. Tweeduizend jaar geleden hield keizer Marcus Aurelius zichzelf - en zijn lezers - in zijn Overpeinzingen al dit soort lessen voor.

Tegenwoordig zijn de meeste psychoterapeutische behandelingen kortdurend en gericht op categorieën als depressie, verslaving of angst. Yalom gelooft daar niet in. Uit onderzoek blijkt keer op keer wat hij uit eigen ervaring weet: de belangrijkste factor in een effectieve therapie is de relatie tussen therapeut en cliënt. Yalom hecht de grootst mogelijke waarde aan het opbouwen van een eerlijke en helpende relatie met zijn cliënten. Het gaat hem niet alleen om het ziektebeeld, maar om de hele mens.

In dit boek werpt Yalom aan de hand van zijn ervaringen met een tiental patiënten nieuw licht op wezenlijke levenskwesties die iedereen raken, zoals ouder worden, de angst voor de dood, het maken van keuzes, fundamentele eenzaamheid en het zoeken naar een betekenisvol leven. Iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke psyche en in persoonlijke groei zal zich kunnen identificeren met de tijdloze, existentiële vragen die in dit boek aan de orde komen.

Specificaties

ISBN13:9789460038853
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:12-10-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom is een van de beroemdste psychiaters ter wereld. Onder psychotherapeuten verwierf hij brede bekendheid met zijn standaardwerken The Theory and Practice of Group Psychotherapy en Existential Psychotherapy. Daarnaast heeft hij zich met zijn romans Nietzsches tranen, De therapeut en De Schopenhauer-kuur, Het raadsel Spinoza die uitgroeiden tot bestsellers, nadrukkelijk op een breder publiek gericht. In Dicht bij het einde, terug naar het begin tekende hij zijn memoires op. Yalom woont en werkt in Californië.

Andere boeken door Irvin D. Yalom

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Eendagsvlinders