Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Wegwijs in economie

Paperback NL 2022 9789463937092
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Al meer dan vijf jaar lang is Wegwijs in economie dé gids voor beginnende studenten economie in het Vlaamse hoger onderwijs. We wijzen je de weg door het economisch doolhof: samen slaan we 37 richtingen in om meer dan 800 pagina’s later met nieuwe inzichten de uitgang te bereiken.
We leiden je aanvankelijk langs traditionele basisconcepten als vraag en aanbod, prijs- en inkomenselasticiteit, consumptie en productie en de marktvormen. Daarbij leer je de belangrijkste economische agenten kennen. Je maakt kennis met consumenten, producenten, de overheid, banken en het buitenland en krijgt inzicht in de keuzes die zij moeten maken. We besteden verder specifieke aandacht aan marktfalen en analyseren manieren op dit op te lossen. Langzamerhand richten
we je blik op de ruimere macro-economische context en introduceren we begrippen zoals inflatie, conjunctuur, wisselkoersen en monetair beleid. Ook maatschappelijk belangrijke onderwerpen als ongelijkheid en herverdeling komen verder aan bod, evenals de openbare financiën.
In deze volledig geactualiseerde vierde editie staan we in heel wat hoofdstukken stil bij vragen rond duurzaamheid. Bovendien is het boek verrijkt met handige kennisclips die alles op een rijtje zetten over belangrijke topics zoals welvaart, marktmacht, geld, expansief budgettair beleid, de carbon import tax en discriminatie op de arbeidsmarkt.
Met die kennis en ervaringen duik je beslagen de economische leefwereld in!

Specificaties

ISBN13:9789463937092
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:888
Uitgever:Owl Press
Verschijningsdatum:2-9-2022
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wegwijs in economie