Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Praktijkgids interne onderzoeken sector politie (opsporingsinstanties)

Gebonden Nederlands 2016 9797090058677
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek is speciaal geschreven voor alle overheidsinstanties die beschikken over opsporingsbevoegdheid. Met name oriënterende onderzoeken (bestuursrecht), disciplinaire onderzoeken (tuchtrecht) en de samenhang met het strafprocesrecht worden hierin beschreven. Daarbij worden stappenplannen aangereikt en worden de rechten en plichten die ambtenaren hebben bij het moeten ondergaan van die verschillende typen onderzoeken uitgelegd. Er worden tientallen uitspraken van de Centrale Raad van Beroep vermeld om de theorie en de praktijk tot elkaar te kunnen laten komen.

Deze praktijkgids is essentieel voor interne onderzoekers, leidinggevenden en diegenen die betrokken worden bij voornoemde interne onderzoeken. In het boek staan handige voorbeeldbrieven beschreven en unieke kleurenschema’s geven de gebruiker nog meer inzichten in de materie.

Specificaties

ISBN13:9797090058677
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Uitgever:OENE BOUMAN
Druk:1
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Oene Bouman

Oene Bouman is oprichter van het opleidingsbureau JPO en het onderzoeksbureau Se Conduire (‘zich gedragen’). Hij verzorgt opleidingen en trainingen voor professionals en is tevens internationaal docent, gastspreker, adviseur en onderzoeker. Hij is specialist op het gebied van te verrichten interne onderzoeken binnen bestuursorganen. Met name het klachtrecht (extern en ongewenste omgangsvormen), het bestuursrecht (vermoedens van afbreuk), het tuchtrecht (vermoedens van plichtsverzuim) en het ambtenarenrecht (ontwikkelingsgericht personeelsbeleid) hebben zijn interesse vanwege de mogelijke samenhang met het strafprocesrecht. Oene Bouman is tevens auteur van vier praktijkgidsen die voornoemde (rechts)gebieden beschrijven, zodat een ieder de kennis kan opdoen die voor hem/haar van belang is. Kennis moet men immers willen delen.

Andere boeken door Oene Bouman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkgids interne onderzoeken sector politie (opsporingsinstanties)