Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Ik doe ertoe! - Kies ervoor om te worden wie je bent

'Ik doe ertoe!' is een eyeopener voor iedereen die aan het roer van zijn eigen leven wil staan. Kies ervoor om te worden wie je bent, zegt de auteur, Edwin Vreedeveld. In zijn preview vertelt hij meer over zijn boek.

Edwin Vreedeveld | 12 april 2021 | 3-4 minuten leestijd

Tijdens mijn zevenjarig verblijf in de VS kwam ik erachter dat ik mij vaak bezighield met wat ik niet kon of waar ik tekort schoot ten opzichte van anderen. En ook met wat ik vooral niet meer wilde in plaats van wat wel.

Bij terugkomst in Nederland verbaasde ik mij tijdens mijn werk als manager enorm over hoeveel tijd en energie men verloor aan nodeloze gedachten en discussies en rand-voorwaardelijke zaken in plaats van waar het echt om zou moeten gaan binnen de organisatie. Ik besloot in 2001 hier mijn levenswerk van te maken. Organisaties, mensen die daar werken te gaan helpen hun (levens) doelen sneller te realiseren.

Vooral in deze tijd hebben we meer dan ooit levensvragen die erg lastig zijn te beantwoorden. We zijn soms ook onzeker of we wel in staat zijn om ons leven te leiden zoals wij dat echt willen. We laten ons te vaak leiden door beperkende gedachten of zijn vooral bezig met onze omgeving in plaats van wat er voor onszelf echt toe doet als authentiek mens. We worden geleefd in plaats van dat we aan het roer staan.

Wij beschikken over veel meer potentieel dan we beseffen. Kijk om je heen en je ziet waar de mens allemaal toe in staat is geweest. Ons vermogen om te willen kunnen creëren is grenzeloos. Wat ons als soort uniek maakt is ons kunnen denken. Al het moois wat wij om ons heen zien is ooit ontstaan vanuit gedachten waaraan vanuit passie vervolg is gegeven door één of meerdere mensen. Wat succesvolle mensen onderscheidt van anderen is niet zozeer hun talent, maar vooral de bewuste wijze waarop zij met hun gedachten omgaan.

Door anders na te gaan denken over ons leven, wat er allemaal op ons pad komt en hoe wij daarmee omgaan, kunnen wij veel meer bereiken met minder moeite. Door onze eigen gebruiksaanwijzing te leren kennen zullen wij ons eigen leven veel meer de vorm kunnen gaan geven waar we allemaal zo naar verlangen. Dat we beter voor onszelf gaan zorgen, onszelf meer gaan waarderen als professional en vooral als een authentiek mens.

Ons leven bestaat uit het zoeken van onze eigen unieke puzzelstukjes en het is onze eigen primaire verantwoordelijkheid deze goed te leren leggen. ‘Hoe doe je dat?' is dan natuurlijk de hamvraag. Dat begint met het voor jezelf beantwoorden van 4 zeer praktijkgerichte vragen, die veel inzicht verschaffen in je drijfveren. Daarbij leer je onderscheid maken tussen je primaire (overleven) en je authentieke drijfveren (beleven). Maar het blijft niet alleen bij het ontdekken waarom je de dingen doet die je vaak doet. Vooral het in kaart brengen van wat het beste bij jou past en te leren dit in de praktijk te gaan brengen zodat het beklijft en dat je niet steeds terugvalt in oude gewoontes. Dat je leert te gaan doen vanuit wie je bent, in plaats van vooral te zijn vanuit wat je doet. Uiteindelijk beschik je over een zeer praktisch en persoonlijk 10 stappen actieplan en een overzicht van jouw persoonlijke valkuilen die op de loer liggen. Je zult erachter komen dat je leven veel meer maakbaar is dan je ooit zou verwachten.

Vaak denken mensen dat dergelijk onderhoud aan jezelf plegen ten koste gaat van onze naasten, dat meer tijd aan jezelf besteden iets egoïstisch zou zijn. Integendeel, wanneer je beter voor jezelf zorgt kun je er juist meer voor anderen zijn. Het maakt je juist een leuker mens voor je omgeving. We vinden het normaal en zelfs cruciaal voor onze fysieke gezondheid om goed voor ons eigen lijf te blijven zorgen. Waarom dan niet net zo veel aandacht voor onze mentale gesteldheid?

Over Edwin Vreedeveld

Edwin Vreedeveld werkte jarenlang als manager bij grote multinationals tot hij besefte dat zijn passie elders lag. Hij ontwikkelde zich als oprichter van How Company tot een gepassioneerde trainer en coach die al duizenden mensen nationaal en internationaal heeft geholpen met hun persoonlijke en zakelijke groei. Hij is de auteur van Ik doe ertoe!

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden