Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Gek van geld - Een positieve relatie met geld

Na veertien jaar stopt het tv programma Uitstel van Executie. Nog steeds krijgt Eef van Opdorp, die budgetcoach was in het programma, mailtjes van wanhopige mensen, die door de bomen het bos niet meer zien. En berichten van kijkers die vertellen hoeveel ze geleerd hebben van Uitstel. Daarom schreef ze het boek ‘Gek van geld’.

| 25 mei 2022 | 3-4 minuten leestijd

Ik heb door de jaren heen geleerd hoe belangrijk het is om de hoop niet te verliezen. Om te blijven geloven in jezelf en anderen. Om hulp te vragen als het niet lukt. Net zo lang tot het wel lukt. En wat blijkt? De wereld zit vol met goede mensen die, ook vanuit hun werk het verschil maken. Steeds weer. Dus toen de uitgever aanklopte en vroeg: 'Eef wat denk je ervan om al je ervaringen en praktijkkennis in een boek te stoppen?' Toen zei ik natuurlijk ja. Want ik gun iedereen een frisse start waarin je jezelf niet langer de schuld geeft, meer (zelf)vertrouwen krijgt en een nieuwe start. Met minder geldzorgen richting toekomst. 

Ik hoop dat mijn boek hier een steentje aan  bijdraagt. Ik doe niet aan taboes dus ik ga ook zelf met de billen bloot. Je leest over mijn eigen valkuilen, vreemde geldkeuzes en geldleven. Het woord vlekkeloos komt er in ieder geval niet in voor! 

Hoe werkt dit boek?

Het eerste deel van het boek gaat over je binnenkant. Dat wat je niet ziet maar wat er wel voor zorgt dat je geld overhoudt of tekort komt. Ik leg je uit hoe je reptielen- emotionele en denkende brein werkt. Want de keuzes die je maakt en wat je vervolgens doet, alles begint tussen je oren. Daarnaast onderzoek je je eigen geldgeschiedenis, overtuigingen en geldpatronen. Vervolgens is het de vraag welk geldtype op dit moment bij jou de financiële beslissingen neemt. Ben je vooral een Struisvogel, Slachtoffer, Held, Waaghals, Sint-bernard, Creatieveling, Controlfreak of Magiër. Wees gerust, je kunt jezelf prima ontwikkelen van Struisvogel naar Held. Dat lees je ook in de persoonlijke verhalen van mijn klanten. Ze vroegen zichzelf bijvoorbeeld af:

‘Waarom heb ik toen toch alle schulden van mijn ex overgenomen?’

‘Hoe kan het dat ik bakken met geld verdien, maar het ook zo weer kwijtraak?’

‘Waarom red ik de hele wereld behalve mezelf?’

‘Waarom vertrouw ik niet op mijn instinct en ben ik nu weer opgelicht?’

‘Hoe kom ik van mijn angst voor geld af. Ik heb het goed en toch kan ik er niet van genieten’

‘Waarom spaar ik niet, terwijl ik wel elke dag bang ben voor tegenslag?’

Kortom: Had ik maar….. beter voor mezelf gezorgd, meer gespaard, op mezelf vertrouwd, mijn grenzen aangegeven. Je leest hoe mijn klanten zijn gegroeid... en jij kunt dat ook.

Geldstress of geldzorgen

Heb je een slechte relatie met geld, ben je er bang voor en besteed je er te weinig aandacht aan, dan zie je dat terug op je bankrekening. Je merkt het ook aan je lijf en gedachten. Grote kans dat je last hebt van geldstress of geldzorgen. Gelukkig kun je er wel iets aan doen! Je leven hangt aan elkaar van kleine keuzemomenten die bij elkaar opgeteld grote impact hebben.

Daarom ga je in het tweede deel van het boek aan de slag met je eigen geldzaken. Wie weet heb je het allemaal al hartstikke goed geregeld. Zo niet, dan ontdek je waar je geldlekkages zitten en kun je er wat aan doen. Je krijgt handige tips hoe je de beste deals voor jezelf regelt. Het boek sluit af met een geldplan, zodat je je dromen vertaalt in gelddoelen. Dat hoeft allemaal niet groots en meeslepend te zijn. Weet wat voor jou genoeg is en dan is het een kwestie van DOEN.

Geniet van je reis! May the force be with you

Over Eef van Opdorp
Eef van Opdorp is budgetcoach, spreker, trainer en financieel expert bij het tv-programma Uitstel van Executie. Haar specialiteit is geldzaken simpel maken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden