Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Danny Mullenders

‘Mensen zijn zich vaak niet bewust van wie ze zijn’

'Als je jouw unieke bestemming niet leeft, dan zou je het doel van jouw bestaan wel eens kunnen missen.' Zo waarschuwt of adviseert auteur Danny Mullenders ons als lezer in zijn eerste, onlangs verschenen, boek ‘Laat je niet kiezen’.

Liza Schakel | Aad Goudappel | 21 juli 2022 | 1-2 minuten leestijd

Danny Mullenders is assessment-, ontwikkel- en organisatiepsycholoog en personal- en teamcoach. Hij is gespecialiseerd in psychologische bewegingsruimte. Hij wordt daarbij gedreven door de vraag: ‘Wat zorgt ervoor dat mensen zelf kiezen en regie nemen?’

Mullenders: 'Mensen doen veel op de automatische piloot. Op het moment dat ze dat doorhebben, hun patronen herkennen en zien waar het gedrag vandaan komt, dan creëren ze ruimte om op een andere manier te reageren. Dat noem ik ook wel psychologische bewegingsruimte. Er zit ruimte tussen hetgeen dat je overkomt en de wijze waarop je reageert. Op het moment dat je dat doorhebt kan je ermee gaan spelen.'

In deze aflevering praten we met hem over het belang om ons meer bewust te zijn van wat wij allemaal zelf kunnen beïnvloeden en regisseren in het leven. Over keuzes maken en echte vrije wil, jezelf leren kennen en regie nemen. Waarom is dat voor veel mensen zo lastig?

LUISTER DE AFLEVERING

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk.

Luister naar De Boekenpraktijk hieronder of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

Over Liza Schakel

Liza werkt als marketeer bij Managementboek. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden