OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Mens en maatschappij

    Rubriek

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon resultaten

    Mens en maatschappij

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    536 resultaten
    podcast
    Mens en maatschappij
    23 november 2023
    Rob Wijnberg
    3-4 minuten leestijd
    Geloven we nog in waarheid? Of geloven we alleen nog in onze eigen waarheid? In zijn nieuwe boek ‘Voor ieder wat waars’ beschrijft Rob Wijnberg hoe waarheid ons zo verdeelt en ons weer kan samenbrengen. Het boek is een geschiedenis van de waarheid waarin Rob onze tijdsgeest duidt. In de extra lange aflevering van de Boekenpraktijk is Rob onze gast.
    recensie
    Mens en maatschappij
    21 november 2023
    Peter de Roode
    4-6 minuten leestijd
    In het meeslepende boek ‘Dubbelganger’ vertelt de Canadese journalist, publicist en politiek activiste Naomi Klein -die in ons land vooral bekend is geworden door haar boek ‘No Logo’ (2000) - over de wereld waarin we vandaag de dag leven.  
    recensie
    Mens en maatschappij
    20 november 2023
    Teun van Aken
    3-4 minuten leestijd
    Wat is waarheid eigenlijk? En waarop is waarheid in essentie gebaseerd? Het antwoord op deze vragen is door de eeuwen heen steeds verschoven. En daarover gaat ‘Voor ieder wat waars’ van Rob Wijnberg. Het is een geschiedenis van de waarheid.
    recensie
    Mens en maatschappij
    14 november 2023
    Henk Jan Kamsteeg
    4-6 minuten leestijd
    De urgentie spat van de pagina’s. Jan Rotmans beschrijft in zijn kleine boekje ‘De perfecte storm -Op zoek naar een nieuwe balans’ een groot probleem. Of beter: vele grote problemen. En wat wij hieraan kunnen doen.
    recensie
    Mens en maatschappij
    9 november 2023
    Henk Jan Kamsteeg
    5-7 minuten leestijd
    Weinig leidinggevende functies waarbij zoveel mensen over je schouders meekijken – en schreeuwen… In ‘Macht en onmacht’ beschrijft Gert-Jan Segers hoe hij hier als leider van de ChristenUnie mee omging. En zijn verantwoordelijkheid nam.
    recensie
    Mens en maatschappij
    9 november 2023
    Liesbeth Tettero
    3-4 minuten leestijd
    Hoe is het om in twee werelden te leven? De wereld waarin je bent opgegroeid, en een nieuwe wereld waar je bijvoorbeeld door je studie in beland bent? Met ieder zijn eigen mores? Lenette Schuijt onderzocht voor haar boek ‘Transklasse’ de worstelingen waarmee je dan te maken kunt krijgen, maar ook de kwaliteiten die ‘transklasses’ zeer waardevol maken voor de maatschappij. 
    recensie
    Mens en maatschappij
    2 november 2023
    Elly Stroo Cloeck
    5-7 minuten leestijd
    We hebben meer vrouwen en minder mannen nodig om de klimaatcrisis aan te pakken, zo stelt Ralien Bekkers in ‘Zo kan het niet langer’ uit 2023. In een uitdagend essay betoogt ze dat feminiene waarden zoals zorgzaamheid en samenwerken cruciaal zijn. Mannen die deze waarden niet hebben (of gebruiken) verzoekt ze niet echt vriendelijk om een stap opzij te doen.
    Interview
    Mens en maatschappij
    1 november 2023
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Zelfs de besten onder ons maken zich soms schuldig aan discriminatie, schrijft de Amerikaanse journalist Jessica Nordell in ‘Het einde van vooroordelen’. Met het boek laat ze zien hoe mensen van goede wil hun impliciete bias kunnen aanpakken. ‘Het verplichten van diversiteitstrainingen kan een averechts effect hebben.’
    recensie
    Mens en maatschappij
    31 oktober 2023
    Ineke Peters
    5-7 minuten leestijd
    De titel van ‘De achterblijvers’ zegt eigenlijk alles. Voor de meeste mensen is de covidpandemie inmiddels geschiedenis, maar er zijn in Nederland rond de honderdduizend achterblijvers met een zeer zware vorm van long covid die zich ernstig in de steek gelaten voelen. 
    recensie
    Mens en maatschappij
    24 oktober 2023
    Jan Hoogstra
    3-5 minuten leestijd
    Het boek ‘Niemand zit hier voor zijn zweetvoeten’ trok gelijk mijn aandacht. Zowel door de titel als ook de schrijver Johan S. Geen achternaam, dat klinkt crimineel. Ook de ondertitel ‘Van brave burger tot TBS-er’ valt op. Kan het ons dan allemaal overkomen? En hoe werkt dan zo’n traject in de TBS, is het zo erg als we ons voorstellen of valt het allemaal wel mee?
    preview
    Mens en maatschappij
    23 oktober 2023
    Filip Van den Abeele
    3-4 minuten leestijd
    Technologie is een ladder waarmee wij hoogte winnen. Maar ze werpt soms haar schaduw vooruit, wat ons dwingt om na te denken over de mens die we zijn en de maatschappij die we wensen. Daarom schreef ik ‘Technologie Twijfelt Ook’, een boek dat dertien dilemma’s over innovatie en ethiek belicht.
    podcast
    Mens en maatschappij
    19 oktober 2023
    Titia Hoogendoorn
    2-3 minuten leestijd
    Ze komen er wéér aan: de Tweede Kamer verkiezingen. Met haar boekje 'Waarom je niet zomaar moet stemmen wat je ouders stemmen' wil Titia Hoogendoorn jonge stemmers wegwijs maken in de politiek. Ze is samen met Lotte van Coevorden (politiek bewust twintiger) te gast in De Boekenpraktijk. Een aflevering om samen met jouw kind te beluisteren.
    Interview
    Mens en maatschappij
    18 oktober 2023
    Fidessa van Rietschoten
    7-10 minuten leestijd
    Modern, vooruitstrevend en gelijke kansen voor mannen en vrouwen... ‘Nog steeds een gaaf land’, zoals Mark Rutte afgelopen Prinsjesdag stelde. Maar Nederland scoort ook nog steeds slecht bij vrouwenemancipatie, zeker in vergelijking met Zweden. In ‘Waarom Zweedse vrouwen niet gratis werken (en wat wij daarvan kunnen leren)’ onderzoekt journalist Charlotte Boström waar dit emancipatieverschil vandaan komt. Kan, en sterker nog wíl, Nederland nog een inhaalslag maken?
    achtergrond
    Algemeen management
    17 oktober 2023
    Paul Groothengel
    10-14 minuten leestijd
    Aandacht voor samenwerken binnen organisaties is er al decennia. De laatste tijd komt er meer aandacht voor samenwerking tussen partijen, vaak in een mix van publieke en private partijen. Zorgen al die partnerships, allianties, hubs, science parks, clusters, valleys et cetera voor oplossingen bij maatschappelijke vraagstukken als de klimaatcrisis, gezonde voeding, de energietransitie of verduurzaming? Een rondgang langs recente managementliteratuur over samenwerken.
    recensie
    Mens en maatschappij
    10 oktober 2023
    Teun van Aken
    3-4 minuten leestijd
    Bart Flos is veranderspecialist. In ‘De mens als grens - Over de onbuigzame barrières van ons bestaan’ stelt hij als hoofdvraag: kan de mens als sociale groepsprimaat en jager-verzamelaar Homo Sapiens de grenzen van zijn bestaan doorbreken?  
    preview
    Mens en maatschappij
    9 oktober 2023
    Marcel Borst
    3-4 minuten leestijd
    Marcel Borst schreef: ‘Ik stop wel’. De ondertitel belooft een revolutionaire methode om moeiteloos in één keer te stoppen met roken. In zijn preview vertelt hij waarom hij het boek schreef, en wat je ervan mag verwachten.
    preview
    Mens en maatschappij
    2 oktober 2023
    Jitske Kramer
    6-9 minuten leestijd
    In 'Tricky Tijden' ontrafelt Jitske Kramer op meeslepende wijze de menselijke patronen van ingrijpende veranderingen. Haar boek geeft duiding en leest als een avonturenverhaal, vol kansen, gevaren en verleidingen in deze onrustige tussenfase van transformaties.
    recensie
    Mens en maatschappij
    14 september 2023
    Liesbeth Tettero
    3-4 minuten leestijd
    Waarom verrichten Nederlandse vrouwen zo veel onbetaald werk, vroeg de Zweedse Charlotte Boström zich af toen ze naar ons land verhuisde. Want Zweedse vrouwen doen dat namelijk niet. Nederland is toch zo enorm geëmancipeerd? Dat blijkt vies tegen te vallen. Nederlandse vrouwen besteden veel tijd aan onbetaalde zorgtaken. Boström dook in de verschillen tussen Zweden en Nederland, deelt haar verbazing en prikt over beide landen de nodige mythes door.
    recensie
    Algemeen management
    12 september 2023
    Frank van Kuijck
    2-3 minuten leestijd
    Shell is één van de meest bekende bedrijven ter wereld. Ze is actief in circa 70 landen. Bestaat circa 130 jaar. Vanaf het begin en zeker aan het begin timmert ze flink aan de weg om een grote speler in olie en gas te worden. Hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen? Marcel Metze geeft hier antwoord op in ‘Hoog Spel – de politieke biografie’.
    achtergrond
    Algemeen management
    30 augustus 2023
    Bertrand Weegenaar
    9-12 minuten leestijd
    Albert Einsten zei ooit: ‘Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.’ Het verklaart misschien de fascinatie voor de toekomst, die we onder andere terugzien in de vele boeken die erover verschijnen, de opkomst van de trendindustrie, en de vele managementboeken en -methoden die grip op die toekomst beloven. Bertrand Weegenaar doet een greep in wat er zoal te lezen valt over dit bewogen onderwerp.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden