OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Mens en maatschappij

    Rubriek

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon resultaten

    Mens en maatschappij

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 33 van 719 resultaten
    nieuws
    Mens en maatschappij
    7 september 2015
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Het overkomt me zelden: een briografie lezen en te horen dat het ‘onderwerp’ overleden is. Bij het lezen van Onderweg, de autobiografie van Oliver Sacks (1933 -2015) gebeurde dit. Het was niet onverwacht. Bij de publicatie van deze biografie begin dit jaar maakte Sacks bekend dat zijn kanker uitgezaaid was en hij terminaal was. Met de biografie maakte hij zijn werk als arts én auteur rond.
    recensie
    Mens en maatschappij
    7 september 2015
    Roy van den Anker
    2-3 minuten leestijd
    De Dalai Lama riep bij mij altijd een associatie met religie op. Een logische gedachte vind ik zelf want hij is tenslotte een monnik. Als ik eerlijk ben geef ik toe dat ik hierdoor mijn interesse in zijn boodschap heb laten temperen. Na het lezen van ‘De kracht van het goede’ ben ik tot de conclusie gekomen dat dit ten onrechte is.
    recensie
    Mens en maatschappij
    2 september 2015
    Hanneke Tinor-Centi
    3-4 minuten leestijd
    De Griekse voormalig minister van Financiën Varoufakis verwerkte zijn zienswijze op de (wereld) economie in het boek ‘De economie’.
    recensie
    Mens en maatschappij
    1 september 2015
    Nico Jong
    Na drie eerdere boeken met in totaal ruim vijftienhonderd pagina’s is het Wim van Dinten gelukt zijn uitermate relevante en boeiende gedachtegoed toegankelijk en bondig te ontsluiten voor een breed lezerspubliek. Heldere voorbeelden brengen de verschillende oriëntaties tot leven. Dat maakt ‘Hebben we hier nu voor gekozen’ een waardevol kleinood.
    recensie
    Mens en maatschappij
    1 september 2015
    Maarten Cornelissen
    Staat u wel eens stil bij de menselijke consequenties van automatisering? Bij de gevolgen voor hoe u werkt en leeft? Verliezen we onze grip op de echte wereld? In ‘De glazen kooi’ stelt Nicholas Carr een essentiële vraag: drijven we mee met of verzetten we ons tegen de huidige stroom van automatisering.
    recensie
    Mens en maatschappij
    24 augustus 2015
    Marjan Maandag
    In november 2016 zijn er weer presidentsverkiezingen in Amerika. Voor de liefhebbers is de spannende periode van campagnes, voorverkiezingen en kandidaatstellingen inmiddels aangebroken. Om helemaal in de stemming te komen is het nieuwe boek van Charles Groenhuijsen, Oh, oh, Amerika, een absolute aanrader.
    nieuws
    Mens en maatschappij
    1 augustus 2015
    Ger Post
    1-2 minuten leestijd
    Een leger aan denkers vermoedt dat de mens steeds minder gewelddadig wordt. Auteur John Gray stelt dat ze zich laten leiden door wishful thinking.
    recensie
    Algemeen management
    9 juli 2015
    Hans van der Loo
    7-9 minuten leestijd
    Voor velen in Silicon Valley geldt Elon Musk als eigentijdse belichaming en uitvergroting van de American Dream: een creatief genie dat gemaakt is om grenzen te doorbreken. Een man die het onmogelijke weet te bedenken. Een rulebreaker en changemaker. Een visionair wonderkind, dat in no time verschillende bedrijfstakken naar zijn hand heeft gezet. Een man die in alles laat zien wat het is om to the max te gaan.
    recensie
    Mens en maatschappij
    2 juli 2015
    Ruud Schapenk
    3-4 minuten leestijd
    Met op de kaft een ronkende recensie van Bill Clinton en een ‘like’ van Mark Zuckenberg belooft het boek ‘Het einde van de macht’ een interessant betoog. Paradoxaal genoeg focust het boek zich op ‘de groep der 1%’ waar Clinton en Zuckenberg zelf deel van uit maken. Moisés Naím beschrijft in het boek het verval van de klassieke vormen van macht; misschien wekt hij juist daarmee de interesse van beide heren.
    recensie
    Mens en maatschappij
    30 juni 2015
    Jan Boerstra
    Organisaties zijn verworden tot abstracte, zielloze entiteiten waarmee de moderne mens zich moeilijk kan verbinden. Puttend uit de 2500 jaar oude filosofische traditie beschrijft Adriaan Bekman in Bezieling het vervreemdingsproces waardoor de mens steeds verder af is komen te staan van zijn natuurlijke omgeving. Het is volgens hem daarom tijd dat we teruggaan naar de kern en de menselijke ziel weer aanboren als bron voor zingeving en bestemming.
    opinie
    Leiderschap
    22 juni 2015
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Berthold Gunster is grondlegger van de Ja-maar filosofie en Omdenken. Over zijn gedachtegoed schreef hij inmiddels acht boeken. Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Gunster vertelt over zijn top 3.
    recensie
    Mens en maatschappij
    2 juni 2015
    Peter van der Wel
    Harvard-econoom Dani Rodrik haalde in 2014 ook in Nederland de landelijke dagbladen met zijn trilemma. Internationale vrijhandel, democratie op nationaal niveau en de natiestaat kunnen volgens hem niet samengaan. We kunnen hooguit kiezen voor twee van de drie. In zijn boek ‘De globaliseringsparadox’ werkt hij dit idee verder uit.
    opinie
    Economie
    13 mei 2015
    Ernst ten Heuvelhof
    3-4 minuten leestijd
    In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar veel managementboeken soms aan voorbij gaan of voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering legt Ernst ten Heuvelhof uit wat de paradox van vooruitgang is.
    column
    Mens en maatschappij
    13 mei 2015
    Martin van Staveren
    3-4 minuten leestijd
    De risicoregelreflex is bezig met een gestage opmars, evenals de bestrijding ervan. Politicologe Margot Trappenburg muntte de term in 2010 voor de reflexmatige reactie om snel en (ogenschijnlijk) daadkrachtig ‘iets te regelen’.
    recensie
    Mens en maatschappij
    7 mei 2015
    Martin van Staveren
    De risico-regelreflex is bezig met een gestage opmars binnen bestuurlijk Nederland, evenals de bestrijding ervan. Politicologe Margot Trappenburg gaf deze term in 2010 aan de reflexmatige reactie om snel en (ogenschijnlijk) daadkrachtig ‘iets te regelen’ na optreden van een risico.
    recensie
    Mens en maatschappij
    29 april 2015
    Jori Ebskamp
    2-3 minuten leestijd
    Er zijn van die mensen die, zonder dat u het waarschijnlijk weet, uw leven dagelijks beïnvloeden. Zo las ik een nieuwsbericht over Jaap Haartsen, die is opgenomen in de Hall of Fame. Jaap Haartsen vond in 1994 Bluetooth uit. Daarmee maakte hij het mogelijk om handsfree te bellen, waardoor ik van menig uur in de file toch effectieve werktijd weet te maken. Bij het lezen van ‘De Churchill Factor’ blijkt ook Winston Churchill – 50 jaar na zijn dood – nog steeds van grote invloed op ons dagelijks leven.
    recensie
    Mens en maatschappij
    29 april 2015
    Nico Jong
    Organiseren heeft een centrale rol ingenomen in ons dagelijks leven. Rationaliteit en doel-middeldenken voeren de boventoon. Actiegerichtheid is het enige dat nog lijkt te tellen. Het organiseren stolt en ‘krijgt gestalte’ in organisaties. In steeds verdergaande organiseerprocessen wordt langzaam alles vastgezet, verdwijnt de bezieling en dreigen individuen de weg kwijt te raken. Daarom is het belangrijk dat Adriaan Bekman ons met zijn magnum opus ‘Bezieling’ een inspirerende richtingwijzer wil bieden waarmee we weer bezieling in ons werk en leven kunnen krijgen en opnieuw zingeving gaan ervaren.
    recensie
    Mens en maatschappij
    21 april 2015
    Hans Beerends
    In zijn nieuwste boek ‘Gratis geld voor iedereen’ met als ondertitel ‘En nog vijf grote ideeën die de wereld kunnen veranderen’, houdt historicus Rutger Bregman een pleidooi voor een wereldwijd basisinkomen voor iedereen. Hans Beerends las het werk met grote belangstelling.
    recensie
    Mens en maatschappij
    14 april 2015
    Peter van der Wel
    3-4 minuten leestijd
    ‘#1 In de leesclub van Mark Zuckerberg van Facebook’. Dat belooft wat. De titel ‘Het einde van macht’ belooft ook veel. Maakt Moisés Naím de auteur van dit boek dit allemaal waar? Ja en nee. Dit antwoord is net zo genuanceerd als het boek zelf. Ik vind het een goed boek. Een aanrader voor wie echt geïnteresseerd is in het machtsaspect in het huidige tijdsgewricht. Maar ik heb er ook het een en ander op aan te merken.
    nieuws
    Mens en maatschappij
    13 april 2015
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Met de regelmaat van de klok verschijnen er biografieën over grote leiders. Maar zeldzaam is dat een modern, gerespecteerd leider een biografie schrijft over zijn held, zijn (leer)meester. Boris Johnson heeft dit gedaan over zijn leermeester Winston Churchill in De Churchill factor (‘Hoe één man geschiedenis schreef’).

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden