OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Mens en maatschappij
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 35 van 719 resultaten
opinie
Marketing
14 mei 2013
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Sjors van Leeuwen is directeur van Indora Managementadvies. Als zelfstandig adviseur begeleidt hij organisaties op het gebied van klantgericht ondernemen, CRM, strategie, marketing en internet. Hij heeft meerdere boeken geschreven waaronder CRM in de praktijk, Zorgmarketing in de praktijk en Klant in de driver’s seat. Hij is een fervent lezer, maar mocht maar drie boeken in zijn top 3 zetten...
nieuws
Internet en social media
13 mei 2013
Jeroen Ansink
1-2 minuten leestijd
Het kan toeval zijn of een blijk van een hernieuwd optimisme, maar in de Verenigde Staten komen opvallend veel managementboeken uit die hun blik naar voren richten. De toekomst is een hot item.
nieuws
Algemeen management
8 april 2013
Bertrand Weegenaar
2-3 minuten leestijd
De ‘elevator pitch’ (je verhaal in 1 minuut) en de PechaKucha (20 slides van elke 20 seconden) zijn bekende presentatievormen. Ze geven structuur voor spreker én publiek.
column
Economie
4 april 2013
Pierre Pieterse
2-3 minuten leestijd
Het is nog even de vraag of het ‘leentjebuur’ is of een soort ‘cross-over’, maar steeds vaker zie je dat serieuze (management) disciplines elders te rade gaan om het eigen vakgebied te verrijken of te verdiepen. Op dit moment is alles wat te maken heeft met ‘neuro’ bijzonder ‘hot’ dus het is niet de vraag of maar wanneer er allerlei praktische boeken verschijnen die het brein terug brengen naar hapklare brokken.
opinie
Algemeen management
22 maart 2013
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Jaap van ‘t Hek startte in 1997 Organisatievragen, waarbij Leike van Oss hem een jaar later vergezelde. Tussentijds was hij enkele jaren partner bij De Roo Interim. Hij is sinds 1992 kerndocent bij Sioo en werkt het liefst met eigenwijze professionals. Welke 3 boeken zetten hem het meest aan het denken?
nieuws
Economie
8 maart 2013
Hans van der Klis
3-5 minuten leestijd
Wie de kranten leest, krijgt haast het gevoel dat wij in het westen in een permanente crisis terecht zijn gekomen. Bedrijven en instellingen hebben met twee gigantische uitdagingen te maken: de gevolgen van de enorme schuldenberg voor de economie en de almaar sneller voortschrijdende technologische ontwikkelingen. Daarom als laatste artikel in de reeks over de nieuwe boeken van dit voorjaar: wie bereidt ons voor op de toekomst?
opinie
Marketing
20 december 2012
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Sjors van Leeuwen is directeur van Indora Managementadvies. Als zelfstandig adviseur begeleidt hij organisaties op het gebied van klantgericht ondernemen, CRM, strategie, marketing en internet. Hij heeft meerdere boeken geschreven waaronder CRM in de praktijk, Zorgmarketing in de praktijk en Klant in de driver’s seat.
column
Mens en maatschappij
5 november 2012
Pierre Pieterse
2-3 minuten leestijd
Het kan nooit kwaad even buiten je vakgebied te treden, even ‘out of the box’, even weg van de slecht verlichte tunnelvisie of het verstikkende groepsdenken. En dat kan heel gemakkelijk door boeken te lezen buiten je eigen vakgebied. Maar welke? Want de keuze is enorm en door de opmars van het e-book ook nog eens letterlijk binnen handbereik.
recensie
Mens en maatschappij
30 oktober 2012
Wardy Poelstra
'De wil van technologie': de titel van het nieuwe boek van Wired-medeoprichter Kevin Kelly is al prikkelend. Want hoe kan technologie, immers iets levenloos zonder bewustzijn, een eigen wil hebben? Kelly legt het uit in een vuistdik boek waarin de geschiedenis – en de toekomst – van technologie op een originele maar controversiële manier uit de doeken wordt gedaan.
recensie
Algemeen management
29 mei 2012
Hans van der Klis
2-3 minuten leestijd
Het is deze zomer, ondanks het EK voetbal en de Olympische Spelen, een beetje stil aan het front van de managementboeken met sport als invalshoek. Toeval is logisch van Cruijffoloog Pieter Winsemius is de uitzondering (naast De perfecte pass, van Ed Weenk).
recensie
Mens en maatschappij
5 januari 2012
Roelke Posthumus
3-4 minuten leestijd
Hoe gevaarlijk ideeën van wereldvreemde intellectuelen kunnen zijn, beschrijft Frits Bolkestein in 'De intellectuele verleiding'. De centrale stelling is dat irrationeel denken desastreuze gevolgen heeft voor de economie, de politiek en de cultuur van een maatschappij. In deze tijd waarin de erfenis van de verlichting weer onder vuur ligt, is een boek over de risico's van ondoordachte hersenspinsels meer dan welkom. Niet in het minst omdat verspreiding van ideeën vele malen sneller plaatsvindt dan voorheen.
recensie
Mens en maatschappij
22 september 2011
Mady Meijer
2-3 minuten leestijd
Willem van der Does heeft met zijn boek 'Met de wetenschap van nu' een geweldig toegankelijk psychologisch werk geschreven voor iedereen die eens met een andere blik wil kijken naar de actualiteit en de politieke gebeurtenissen. De auteur heeft op meesterlijke wijze wetenschap, psychologie en de actualiteit gekoppeld en daarmee waardevolle inzichten vrijgegeven. Als iedere stemgerechtigde dit boek zou lezen, zou het stemgedrag wellicht heel anders worden!
recensie
Mens en maatschappij
11 augustus 2011
Mady Meijer
2-3 minuten leestijd
Prem Radhakishun heeft zijn columns uit het Parool gebundeld onder de titel '10 jaar een duidelijke mening'. Net als veel andere bekende columnisten, vond ook Prem het tijd om zijn kunsten te bundelen zodat er een mooie tijdlijn in de vorm van verhalen ontstaat. Het boek geeft een goed beeld van de maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland omdat Prem zijn columns direct aan gebeurtenissen in de actualiteit koppelt. En zoals de achterflap terecht stelt: Prem is een markant figuur die je lief kunt hebben of verafschuwen.
recensie
Mens en maatschappij
22 april 2011
Leonard Feis
2-3 minuten leestijd
Onlangs is van BNR-presentatoren Paul van Liempt (49) en Paul van Gessel (45) een essaybundel over de babyboomgeneratie verschenen. Het debat over de bijdrage van de babyboomers aan de Nederlandse samenleving moet volgens de auteurs worden aangezwengeld. Een rijke verzameling aan ongezouten, gepeperde en kritische betogen is het resultaat. Een vermakelijk boek, dat je in een ruk uitleest.
recensie
Economie
11 november 2010
Henk Hogeweg
4-6 minuten leestijd
Welkom in Extremistan, de wereld van de 21e eeuw, waarin de winnaar alles pakt, de verliezer steeds meer verliest en er sprake is van extreme en toevallige variatie als gevolg van relatief kleine gebeurtenissen, die alleen achteraf voorspelbaar zijn, maar die wel grote gevolgen hebben.
recensie
Mens en maatschappij
21 juni 2010
Mariska Fennema
2-3 minuten leestijd
Waarom was Big Brother zo'n kijkcijferhit, maar ging met de opvolger De gouden kooi alleen maar bergafwaarts? Waarom blijft Madonna steeds weer succesvol terugkomen op de muziekpodia? Volgens Tom Kniesmeijer is dit te verklaren door te kijken naar de psychologische dimensie van de tijdgeest en deze te herkennen. In 'De seizoenen van de tijdgeest' wijst hij u op de ontwikkelingsgolven van de tijdgeest.
recensie
Mens en maatschappij
10 juni 2010
Stefan Nieuwenhuijsen
2-3 minuten leestijd
'God schiep de wereld, maar de Hollanders maakten Nederland!' daarover gaat Noud Köpers boek 'Woekeren met ruimte'. De auteur biedt een geschiedenis van de ruimtelijke ordening in Nederland, vanaf de jaren vijftig tot nu toe. Hij vult dit aan met meningen van kopstukken uit politiek, bedrijfsleven, belangenorganisaties en wetenschap.
recensie
Mens en maatschappij
31 mei 2010
Perry Oostrum
Politiek verslaggever Eric Vrijsen is politicoloog en sinds 1990 werkzaam bij Elsevier. Al twintig jaar draait hij mee in de Haagse carrousel en is al even zovele jaren gefascineerd door de relatie tussen politici en journalisten. Aan de hand van affaires en episodes ontleedt en beschrijft hij in zijn boek 'Wilt u niet aan mijn jasje trekken!' het hele politieke bedrijf. Hij doorspekt zijn betoog met persoonlijke belevenissen, ontmoetingen onder vier ogen met hoofdrolspelers en hilarische anekdotes. Is Den Haag op weg naar een dictatuur van de meerderheid of houdt het schikken en plooien stand in het politiek veelstromenland?
interview
Mens en maatschappij
4 mei 2010
Linda Huijsmans
5-7 minuten leestijd
Waarom winden we ons al jarenlang op over de graaicultuur, maar grijpt niemand in? Waarom willen mensen die al miljoenen verdienen een nóg hoger salaris? En klopt het dat de directiekamers vooral bevolkt worden door gemiddelde, niet buitengewoon getalenteerde mensen? En als dat zo is, waarom verdienen zij dan zo veel? In Met de wetenschap van nu bekijkt Willem van der Does door de ogen van een psycholoog naar actuele ontwikkelingen. Dan blijkt vaak dat wat wij als uitzonderlijke zaken beschouwen, vaak voorspelbaar menselijk gedrag is, dat in experimenten of theorieën is aangetoond.
recensie
Mens en maatschappij
12 februari 2010
Wardy Poelstra
3-5 minuten leestijd
'De boel bij elkaar houden'. Onder dat motto trad Job Cohen begin 2001 aan als burgemeester van Amsterdam. Een motto dat sindsdien tot vervelens toe door vriend en - vooral - vijand is aangehaald om de ambities en werkwijze van Cohen te prijzen of te hekelen. Een motto ook dat acht jaar later nog steeds centraal staat in het boek 'Binden', een bundeling van elf lezingen en toespraken uit de periode 2001-2009. Je kunt Cohen in elk geval niet verwijten dat hij niet consistent is.