OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Organisatiekunde

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Organisatiekunde

    Hier vindt u artikelen rond boeken over organisatiekunde. Van organisatiecultuur en lerende organisaties tot KPI's. Alles voor professionals die bezig zijn met organisaties.
    Pagina 16 van 1.783 resultaten
    recensie
    Algemeen management
    13 augustus 2020
    Christel Deckers
    2-3 minuten leestijd
    Iedereen kent wel het duiveltje in zijn of haar hoofd dat zegt 'dat gaat je toch niet lukken' of andere demotiverende woorden die je ontmoedigen.  Bas Kodden laat in The Devil Inside zien hoe je hier aan het hoofd kunt bieden.
    recensie
    Organisatiekunde
    12 augustus 2020
    Henny Portman
    W
    recensie
    Organisatiekunde
    6 augustus 2020
    Henny Portman
    6-8 minuten leestijd
    Met het boek Lean Basis – Een holistische benadering van Rudy Gort krijg je in vogelvlucht een helder overzicht van en inzicht in lean. Wat is het, wat kan je ermee en hoe is het ontstaan?
    interview
    Organisatiekunde
    31 juli 2020
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    Professionals zouden zich zowel door de systematische bovenstroom met regels áls de emotionele onderstroom moeten laten leiden. ‘Maar we verschuilen ons steeds vaker achter rationele integriteit; de regeltjes’, stelt Rob van Es in zijn nieuwe boek Emotionele Integriteit dat 5 augustus verschijnt.
    column
    Algemeen management
    24 juli 2020
    Patrick Davidson
    3-4 minuten leestijd
    Voor het zesde jaar op rij vroegen we schrijver en spreker Patrick Davidson om voor onze lezers een selectie te maken van vijf boeken die hij aanraadt om te lezen deze zomer.
    interview
    Algemeen management
    22 juli 2020
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    In de praktijk gaan veel organisaties weinig effectief om met onzekerheden. Ze doen aan risicomijding om vrijwel alles wat maar onzeker is te beheersen of bagatelliseren dan wel negeren risico’s volledig. Martin van Staveren biedt met zijn boek Iedereen risicoleider de middenweg tussen de uitersten van vermijden en negeren van risico’s. Het doelgericht durven omgaan met onzekerheden, risico’s én kansen noemt hij risicoleiderschap. De auteur denkt dat het traditionele risicomanagement onvoldoende is toegerust om de complexe, ‘wilde’ vraagstukken van deze tijd op te lossen. Gebruikmakend van inzichten uit onder meer de neuropsychologie en veranderkunde kan risicoleiderschap dat wél.
    recensie
    Marketing
    21 juli 2020
    Pierre Pieterse
    1-2 minuten leestijd
    De corona-epidemie biedt een uitgelezen mogelijkheid tot zelfverbetering, schrijft Tony Crabbe in Een nieuw begin. Hoewel de quarantaine primair is bedoeld om veilig te blijven, kunnen we deze tijd ook gebruiken om te experimenteren met een andere manier van werken en leven, zodat we deze crisis niet alleen overleven, maar er ook als beter mens uitkomen.
    column
    Organisatiekunde
    17 juli 2020
    Ben Kuiken
    3-4 minuten leestijd
    We hebben heel wat voor onze kiezen gehad, de laatste maanden. Omdat iedereen het anders heeft beleefd en er anders op reageert, is het belangrijk om die ervaringen gezamenlijk te verwerken. Bijvoorbeeld door goede, betekenisvolle gesprekken te organiseren.
    recensie
    Organisatiekunde
    3 juli 2020
    Nico Jong
    2-3 minuten leestijd
    Leike van Oss en Jaap van 't Hek behandelen in hun nieuwe boek een fenomeen dat hen al jaren boeit: Onmacht. Het gaat hen vooral om het soort onmacht dat voortkomt uit fundamentele verschuivingen in de maatschappij.
    recensie
    Organisatiekunde
    29 juni 2020
    Sippy van Akker
    4-5 minuten leestijd
    Ik heb net Onmacht in samenleving en organisatie dichtgeslagen van organisatieadviseurs Leike van Oss en Jaap van 't Hek. Ze schreven een kloek en mooi vormgegeven boek over onmacht.
    recensie
    Organisatiekunde
    29 juni 2020
    Jeanine Dijkhuis
    4-5 minuten leestijd
    Dat Dr. Mike Hoogveld, spreker, adviseur en auteur, de gave bezit om complexe materie op een plezierige wijze op te schrijven was al bekend uit zijn vorige boeken over onder meer de Customer Journey Experience, Crosschannel Excellence en Agile managen.
    recensie
    Algemeen management
    24 juni 2020
    Sjors van Leeuwen
    6-8 minuten leestijd
    Werknemers en organisaties moeten toekomstbestendig worden om te kunnen overleven in een wereld die voortdurend verandert. Mike Hoogveld beschrijft in zijn boek Futureproof hoe je dat doet: door ook op langere termijn relevant te blijven voor de maatschappij, de markt en jouw klanten.
    recensie
    Organisatiekunde
    24 juni 2020
    Henny Portman
    4-6 minuten leestijd
    Petra Kuipers pakt met haar boek Het boomhutgevoel - Gids voor inspirerend projectleiderschap de zachte kant van projectmanagement aan. Hoe breng je meer menselijkheid, positiviteit en exclusiviteit in je projecten. Hoe breng je de mensen in je projecten tot bloei en gaan ze vol energie samenwerken om de projectdoelen te bereiken? Zij omschrijft het boomhutgevoel als gevoel voor avontuur, creativiteit en kameraadschap.
    recensie
    Organisatiekunde
    23 juni 2020
    Carla Verwijs
    2-3 minuten leestijd
    Soms zijn er termen die ineens overal opduiken. Voor mij was dat ‘swarming’ in verschillende varianten. Wat is dat eigenlijk en wat is het verschil met bijvoorbeeld zelfsturende teams? De titel van Swarm Organisation. The vital next step in organisation development van Evert Bleijenberg maakte me nieuwsgierig.
    achtergrond
    Coaching en trainen
    22 juni 2020
    Jaap Boonstra
    5-7 minuten leestijd
    Wat betekent het om spelende mens te zijn en vanuit een speelse houding bij te dragen aan verandering en innovatie in onze organisaties?
    preview
    Organisatiekunde
    22 juni 2020
    Guido van de Wiel
    4-6 minuten leestijd
    Thea Jansen kwam er tot haar verbijstering achter dat de mensen die in een hospice de stervensbegeleiding verzorgen óók gewoon aan de vijfminutenregistratie moeten voldoen. Een groter contrast tussen efficiency en menselijkheid is bijna niet denkbaar. Het is één van de verhalen in de nieuwe bundel Doorleven van Nieuw Organiseren.
    recensie
    Organisatiekunde
    19 juni 2020
    Henny Portman
    6-8 minuten leestijd
    Het boek Futureproof, uitgevoerd in de stijl van een notitieboek, en geschreven door Mike Hoogveld, neemt je mee hoe jij of je onderneming toekomstbestendig oftewel futureproof kan worden.
    recensie
    Leiderschap
    18 juni 2020
    Peter de Roode
    3-4 minuten leestijd
    Een boek waarin de auteur zo hard bezig is met te bewijzen dat HPO werkt dat hij vergeet om dingen uit te leggen en te bespreken. Het boek staat vol met trendgrafieken waaruit zou moeten blijken dat HPO werkt. Als lezer word je niet veel wijzer wat het leiderschap binnen HPO inhoudt.
    recensie
    Ondernemen
    17 juni 2020
    Elly Stroo Cloeck
    3-5 minuten leestijd
    Bestaat de zzp-er nog als je dit leest? De Commissie Borstlap heeft voorstellen gedaan die praktisch een eind maken aan het zzp-schap voor hen die arbeid verrichten. In dienst of via het uitzendbureau, anders niet. Gaat minister Koolmees dit overnemen? Of laat hij een eigen geluid horen? Pierre Spaninks schetst in Een Zelfstandig Geluid uit 2020 hoe het zover heeft kunnen komen.
    recensie
    Algemeen management
    16 juni 2020
    Renée Braken-Krol
    1-2 minuten leestijd
    Korte verhaaltjes, actuele thema’s, van kantoortuinen, tot trouwtoeterstoeten, van de zorg tot debat. Hoe fijn is het om een klein compact boekje met verhalen te hebben, die je even uit balans brengen? Die je aanzetten tot nadenken? Die voor verwarring zorgen? Die je niet alles tot vanzelfsprekendheid laat aannemen?

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden