OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Personeelsmanagement

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Personeelsmanagement

  Hier vindt u artikelen rond boeken over personeelsmanagement en HRM. Van recruitment en onboarding tot het afscheidsgesprek. Alles voor de HR-manager en teamleider.
  872 resultaten
  interview
  Personeelsmanagement
  6 december 2023
  Bert Peene
  7-10 minuten leestijd
  ‘Stevig (leren) staan’ is een boek dat iedereen die zich bezighoudt met het ontwikkelen van beroepen en opleiding helpt om werken aan professionele identiteit een vaste plek in opleidingen te geven. We spraken Désirée Bierlaagh en Niek van Benthum, die samen met Gerritjan van Luin en Manon Ruijters de redactie voerden over het boek.
  preview
  Personeelsmanagement
  6 december 2023
  Steven de Jong
  2-4 minuten leestijd
  Bij ‘diversiteit en inclusie’ denken we vooral aan migratieachtergrond. Managers die ermee aan de slag gaan, slaan dan aan op sollicitanten met een kleurtje. In ‘De Kracht van het Verschil’ laten wij zien dat je voor werkelijke inclusie iedereen, dus ook de witte man van middelbare leeftijd, aandacht moet geven.
  preview
  Algemeen management
  4 december 2023
  Grethe van Geffen
  3-4 minuten leestijd
  In haar nieuwe boek ‘Voorbij het toekijken' geeft Grethe van Geffen een denkwijze hoe organisaties met grensoverschrijdend gedrag kunnen omgaan. Centraal staat de rol van omstanders. In haar preview vertelt Van Geffen waarom omstanders beter bijstanders kunnen worden.
  video
  Personeelsmanagement
  27 november 2023
  Derk van der Pol gaat op zoek naar de verhalen achter de boeken op Managementboek. In deze video gaat hij op bezoek bij Karen Sikkema en Michiel van Eunen. Zij zijn auteurs van het boek 'Spelen Werkt', Managementboek van het jaar 2023. Waarom werkt spelen? Wat maak je met dit perspectief nu meer mogelijk dan andere vormen van leren? Derk neemt het spel Jenga mee, immers: als spelen werkt, zal dat voor een interview toch ook zo gelden?
  recensie
  Algemeen management
  27 november 2023
  Rudy Kor
  3-5 minuten leestijd
  Grensoverschrijdend gedrag ontwikkelt zich geleidelijk. Vaak is de constatering achteraf dat er eerder ingegrepen had moeten worden. Grethe van Geffen vindt dat tijdig ingrijpen niet alleen een verantwoordelijkheid is van de van de medewerker zelf of van de werkgever. Het is ook de verantwoordelijkheid van de collega’s die getuige zijn. 
  preview
  Personeelsmanagement
  16 november 2023
  Marlies Brenters
  2-3 minuten leestijd
  In mijn boek De FemDeal daag ik je uit om de aanname dat in een organisatie de beste mensen aan de top komen ter discussie te stellen. Ook al denk je als vrouw waarschijnlijk dat je even ver komt als je even goed bent als je mannelijke collega, dat is niet zo. Organisaties zijn namelijk ingericht om mannen op de hoogste posities te brengen en daarmee een MenDeal.
  podcast
  Personeelsmanagement
  2 november 2023
  Lucas Swennen en Gea Peper
  2-3 minuten leestijd
  Werkgeluk van jouw medewerkers zorgt ervoor dat mensen bij jou willen werken. Essentieel dus om nieuwe talentvolle medewerkers aan te trekken en te zorgen dat ze met veel plezier bij je willen blijven werken. Lucas Swennen en Gea Peper beschrijven dit in hun boek 'Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk'.  Willem van Leeuwen praat met hen door in De Boekenpraktijk.
  Interview
  Personeelsmanagement
  25 oktober 2023
  Bas Hakker
  4-5 minuten leestijd
  Met ‘Recruitment 4.0’ schreef Jacco Valkenburg weer een update met adviezen om het juiste personeel aan te trekken. De rode draad? Je moet meer tijd en aandacht geven aan alle facetten van werving en selectie van personeel om succesvol te zijn in de huidige arbeidsmarkt.
  interview
  Algemeen management
  23 oktober 2023
  Hans van der Klis
  7-10 minuten leestijd
  Wie opveert bij korte casestudy’s zoals je die vaak in managementboeken tegenkomt, kan zijn hart ophalen in het nieuwe boek van assessment- en ontwikkelingspsycholoog Danny Mullenders. In ‘Daarom doen ze dat’ heeft hij er ruim tachtig verzameld, om te laten zien waarom mensen doen wat ze doen. Mullenders: ‘Ik denk dat ik iets kan verduidelijken als ik beschrijf hoe de interactie tussen twee mensen verloopt.’
  preview
  Personeelsmanagement
  20 oktober 2023
  3-4 minuten leestijd
  'HRBAZEN' is een hr-trendboek vol inspiratie en praktische tips. Een gids voor het optimaliseren van medewerkerbetrokkenheid. De auteurs, Marthe van der Kint en Eline van Effrink, vertellen in hun preview waarom dat belangrijk is.
  recensie
  Personeelsmanagement
  19 oktober 2023
  Jos Groen
  3-5 minuten leestijd
  Jos Groen las ‘Niet voor HR’ van Wendy Broersen. ‘Tussen alle boeken over diversiteit en inclusie, heb ik hiermee een boek in handen dat praktische handvatten biedt om direct mee aan de slag te gaan’, schrijft hij in zijn recensie. 
  preview
  Personeelsmanagement
  18 oktober 2023
  2-3 minuten leestijd
  Lucas Swennen en Gea Peper schreven ‘Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk’. Ze zijn van mening dat werkgeluk iets is dat je als werkgever al je medewerkers gunt. Maar daarnaast zijn er veel voordelen aan verbonden. In hun preview vertellen ze over die voordelen, en over hun boek.
  preview
  Personeelsmanagement
  13 oktober 2023
  3-4 minuten leestijd
  ‘De Werkstartcyclus’ gaat over meer dan alleen onboarding van nieuwe medewerkers. Dennis Vrooland en Patrick Odendaal schrijven in hun preview: ‘Elke verandering, klein of groot, heeft impact en effect op de verbinding en samenwerking tussen teamleden. Ons boek faciliteert een basis van vertrouwen, openheid en verbinding.’
  preview
  Personeelsmanagement
  12 oktober 2023
  3-4 minuten leestijd
  Met ‘The Dark Side’ begeeft Peggy De Prins zich op het terrein van het ‘kritisch hrm’. Ze roept werknemers op om (pro)actief feedback te geven. Maar ook voor leidinggevenden biedt The Dark Side waardevolle inspiratie. Waarom dat zo is vertelt ze in haar preview.
  Interview
  Personeelsmanagement
  12 oktober 2023
  Jeroen Ansink
  4-6 minuten leestijd
  Zet niet de klant, maar je mensen op nummer één, adviseert ondernemer Laurens Simonse in ‘De Rockstars Methode’. In het boek beschrijft hij samen met Raymond de Looze hoe Team Rockstars IT het grootste software engineering huis van Nederland is geworden, en wat andere bedrijven daarvan kunnen leren. ‘Een lunchdame is even belangrijk als een CEO.’
  preview
  Personeelsmanagement
  11 oktober 2023
  3-4 minuten leestijd
  ‘Stevig (leren) staan’ van Manon Ruijters, Gerritjan van Luin, Niek van Benthum en Désirée Bierlaagh behandelt de theorie over professionele identiteit, beroepsidentiteit, ontwikkelidentiteit en leiderschapsidentiteit. Daarnaast bevat het Ervaringsverhalen, praktijkvoorbeelden, verdiepende casussen en werkvormen. Ruijters en Van Luin vertellen in hun preview waarom het boek er moest komen, en wat je ervan mag verwachten.
  preview
  Personeelsmanagement
  9 oktober 2023
  René Herremans
  2-3 minuten leestijd
  Met een krappe arbeidsmarkt, toenemend verzuim én verloop lijken personeelstekorten haast onontkoombaar. Het is een bijna geaccepteerd excuus voor het niet op tijd kunnen nakomen van beloften of het afschalen van de dienstverlening. Voor werkgevers en HR-professionals die structureel wél willen werken aan een goede personeelsbezetting, schreef ik ‘Nooit meer zonder personeel’.
  recensie
  Personeelsmanagement
  26 september 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  4-6 minuten leestijd
  Er verschijnen de laatste jaren veel boeken over diversiteit en inclusie. ‘Niet voor HR’ van Wendy Broersen is een mooie praktische aanvulling. De ondertitel ‘Omdat inclusie teamwork is’ geeft de insteek goed weer: D&I vraagt om commitment, een intrinsieke motivatie en de wil om in dit proces te blijven investeren. En niet alleen van HR.
  preview
  Personeelsmanagement
  26 september 2023
  Jacco Valkenburg
  2-3 minuten leestijd
  Met ‘Recruitment 4.0’ van Jacco Valkenburg ‘ontdek je alles over de kansen en risico’s die nieuwe technologieën met zich meebrengen én de noodzakelijke veranderingen in het recruitmentproces om van recruitment een succes te maken.’ In zijn preview vertelt Valkenburg over zijn boek.
  recensie
  Algemeen management
  19 september 2023
  Eric van Arendonk
  1-2 minuten leestijd
  ‘Terwijl er door HR en leidinggevenden gezegd wordt dat de organisatie valt of staat met medewerkers, is er opvallend weinig aandacht voor hoe mensen écht in elkaar steken, en waarom ze doen wat ze doen’, aldus Danny Mullenders, auteur van ‘Daarom doen ze dat’.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden