OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Psychologie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Psychologie

  Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
  1.253 resultaten
  recensie
  Psychologie
  14 juni 2024
  Nick Janssen
  2-3 minuten leestijd
  Thijs Launspachs ‘We doen allemaal maar wat’ leest makkelijk weg. En dat zou je niet direct zeggen over een boek met als onderwerp psychologie. Het boek is geschreven met een verfrissende eerlijkheid en humor. Ik zie het als een mooie basis voor iedereen met een gezonde dosis nieuwsgierigheid naar de wereld van menselijk gedrag. Ongeacht je niveau of ervaring met het vakgebied.
  recensie
  Algemeen management
  14 juni 2024
  Nick Janssen
  2-3 minuten leestijd
  Momenten waarop je op je allerbest bent zijn schaars. Consistentie wint het altijd van die unieke momenten in ons leven. Schrijvers Daniel Goleman en Cary Cherniss introduceren in ‘Optimaal’ een nieuwe maatstaf voor presteren: de optimale toestand. Een niveau om na te streven waarbij je ook ontspant, plezier beleeft en zonder die innerlijke stem in je hoofd die zegt wat je moet doen.
  recensie
  Psychologie
  10 juni 2024
  Danny Mullenders
  3-4 minuten leestijd
  ‘Ieder individu is een uitzondering op de regel’, zei Carl Jung. Nadat ik ‘An ode to misfits’ heb gelezen, kan ik me goed voorstellen dat Alma Verbunt zich kan vinden in deze stelling. Waarom? Ze is therapeute die inmiddels zo’n 30 jaar mensen behandelt, en ze schrijft dat ze haar benadering afstemt op de cliënt. Klinkt goed.
  preview
  Psychologie
  4 juni 2024
  Marinda Hall
  2-3 minuten leestijd
  Heb jij weleens met vlekken in je nek het woord proberen te krijgen? Heb je meegemaakt dat je met een collega een presentatie zou geven, dat je geen ruimte kreeg en je als een grijze muis aan de zijlijn zat? Ben niet jezelf op je werk? Dit zijn allemaal situaties waar je met meer natuurlijk gezag beter tot je recht zou komen.
  recensie
  Psychologie
  31 mei 2024
  Hans de Witte-van Mierle
  3-5 minuten leestijd
  In veel managementboeken is psychologie op de een of andere manier onderdeel van de boodschap. Maar er is meer! Psychologie is een breed gebied, en Thijs Launspach is je gids met zijn boek ‘We doen allemaal maar wat’.
  podcast
  Persoonlijke effectiviteit
  30 mei 2024
  Stefan van der Stigchel
  1-2 minuten leestijd
  Kijken we niet goed genoeg? Hoogleraar Cognitieve Psychologie Stefan van der Stighel  doet onderzoek naar aandacht. Hoe kun je eigen waarneming sturen? In zijn nieuwe boek 'Beter leren kijken' combineert hij wetenschappelijke inzichten met tips uit de praktijk van onder andere luchtverkeersleiders, artsen en rechercheurs. Hij is te gast in podcast De Boekenpraktijk.
  recensie
  Psychologie
  28 mei 2024
  Christel Deckers
  1-2 minuten leestijd
  Thijs Launspach is psycholoog en verbonden aan de School of Life. Hij schrijft onder andere over mentale gezondheid, stress en burn-out. Zijn nieuwe boek heeft de prikkelende titel ‘We doen allemaal maar wat - En andere lessen die je leven beter maken.’
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  28 mei 2024
  Pleunie Warnink
  1-2 minuten leestijd
  ‘Beter leren kijken’ van Stefan van der Stigchel is een boek dat uitnodigt om in een keer uit te lezen. Het is vlot en toegankelijk geschreven en soms denk je zelfs: ‘ja logisch’ en doorrrr… Maar als je de tijd neemt, rustig leest en zijn tips en ideeën eens echt goed tot je neemt, dan verandert dat beeld.
  Interview
  Psychologie
  24 mei 2024
  Johan Faber
  6-8 minuten leestijd
  Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel van stress, slecht slapen, slecht eten en weinig energie? Niet met rust of vakantie, maar door in actie te komen, zegt spreker en auteur Timo Hans in ‘Stress is een Kunst’. We spreken hem over de perceptie van stress, en waarom die belangrijk is. Hans: ‘We moeten inzien dat stress vaak ook het signaal afgeeft dat het waardevol is waar we mee bezig zijn.’
  recensie
  Psychologie
  24 mei 2024
  Danny Mullenders
  4-5 minuten leestijd
  Als ik boeken lees blader ik altijd vrijwel direct naar het dankwoord. Vaak staat er iets in over de totstandkoming van het boek, wat zeer interessant en leuk is om te lezen. Toen ik het dankwoord in ‘Het raadsel van het ik’ las, kreeg ik meteen iets van een déjà vu.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  22 mei 2024
  Hans de Witte-van Mierle
  3-5 minuten leestijd
  Kijken en zien zijn niet hetzelfde, dat is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Stefan van der Stigchel legt ‘Beter leren kijken - Visuele skills in een wereld vol afleiding’ uit hoe dat zit, en wat je kan doen om beter te worden in zien.
  recensie
  Psychologie
  21 mei 2024
  Peter de Roode
  3-4 minuten leestijd
  ‘Hidden potential’ van Adam Grant gaat niet over talent of ambitie, maar over aspiratie en karaktereigenschappen. Een uitstekend boek over de vraag hoe we ervoor zorgen dat het potentieel van eenieder gezien en benut wordt.
  recensie
  Psychologie
  21 mei 2024
  Teun van Aken
  2-3 minuten leestijd
  Er is tegenwoordig minder om werkelijk bang voor te zijn, toch zijn we angstiger. We maken minder traumatische gebeurtenissen mee, maar leiden meer aan trauma’s. We vragen om camerabeveiliging of schaffen die zelf aan, om ons gevoel van veiligheid te vergroten. Zonder te weten of dit ook zo is. Angst lijkt een steeds grotere invloed te krijgen in onze samenleving. Ten koste van moed, wilskracht en weerbaarheid.
  Interview
  Persoonlijke effectiviteit
  17 mei 2024
  Ronald Buitenhuis
  5-7 minuten leestijd
  Kijken is wat anders dan zien, betoogt Stefan van der Stigchel, hoogleraar cognitieve psychologie. ‘Leiders zien vaak alleen hun eigen werkelijkheid. We maken te weinig gebruik van andere breinen in een team. Leiders zouden nederiger mogen zijn en minder snel een besluit nemen.’ En vaker naar een museum en vragen stellen zoals Sherlock Holmes. Bijvoorbeeld tijdens het corporate ‘heilig uurtje’.
  podcast
  Psychologie
  16 mei 2024
  Timo Hans
  1-2 minuten leestijd
  In zijn boek 'Stress is een kunst' wil trainer Timo Hans je meenemen in zijn bevinden dat we nog steeds op een oude manier omgaan met stress. Minder stressen en meer ontspannen is volgens hem niet de juiste weg. Over hoe we dan wel om moeten gaan met stress en of wat we voelen wel altijd stress is hebben we het in deze aflevering van podcast De Boekenpraktijk.
  recensie
  Psychologie
  16 mei 2024
  Freija van Duijne
  3-4 minuten leestijd
  Als je over je dagelijks leven nadenkt, dan doe je dat op basis van tal van herinneringen. Veel van onze keuzes, en al onze routines worden bepaald door onze herinneringen. Letterlijke herinneringen zijn daarbij onbelangrijk. Vergeten is menselijk. Ons geheugen is creatief en impressionistisch. Charan Ranganath beschrijft de wetenschap van geheugenonderzoek en de betekenis daarvan voor ons dagelijks leven.
  recensie
  Psychologie
  14 mei 2024
  Danny Mullenders
  4-5 minuten leestijd
  De laatste alinea van ‘De kunst van mensen kennen’ vat de kern perfect samen: ‘Het gaat om het simpele vermogen om een ander het gevoel te geven dat hij wordt gezien en begrepen, een moeilijke, maar cruciale vaardigheid die van een mens een gekoesterde collega, burger, geliefde, echtgenoot en vriend maakt.’
  interview
  Psychologie
  10 mei 2024
  Jeroen Ansink
  8-11 minuten leestijd
  Volgens durfkapitalist Shane Parrish is succes in het leven afhankelijk van de kleine, alledaagse momenten. In ‘Clear Thinking’ beschrijft hij hoe we die te gelde kunnen maken. ‘We verzetten ons vaak tegen verandering, zelfs als veranderen het beste is wat we kunnen doen.’
  recensie
  Psychologie
  7 mei 2024
  Gerben Beldman
  4-5 minuten leestijd
  Het ‘Handboek Traumatische Rouw’ was aan een herziening toe en die is uit. Dat is goed nieuws, want de belangstelling voor rouwproblematiek is sterk gegroeid. Met het uitkomen van de DSM-5-TR in 2022 valt de Persisterende RouwStoornis (PRS) onder de groep Trauma- en stressorgerelateerde stoornissen. En met deze ‘erkenning’ is specialistische behandeling bij verstoorde rouw toegankelijker geworden.
  recensie
  Marketing
  6 mei 2024
  Eric van Arendonk
  1-2 minuten leestijd
  ‘Speek de taal waarmee je gedrag stiekem stuurt’, zo luidt de ondertitel van het zonder meer leuke boekje ‘Bromvliegtaal’ van Tim den Heijer. De auteur gaat met dit boek verder op het thema ‘bromvlieg’, waarover hij al meerdere boeken heeft geschreven.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden