Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Column

Joep Schrijvers (hij/hem)

Nog even en ook uw werk- of opdrachtgever eist dat u de mail niet alleen met uw naam ondertekent maar ook met hoe u wilt worden aangesproken: hij/hem, zij/haar, zhij/zhaar. De bedrijfsbadge zal hetzelfde vermelden.  

Joep Schrijvers | 14 maart 2022 | 3-4 minuten leestijd | 0 van 1 personen vonden dit artikel nuttig

Weigert de ander dat te doen, dan pleegt die een misdrijf. Ook dient u het inclusieve company woordenboek strikt te gehoorzamen waarin staat dat wij de woorden vader, moeder, oom, tante, broer, zus, opa en oma niet langer meer zullen bezigen. Alles voor de inclusie.

Elke verwijzing naar geslacht is sowieso verboden. Vrouwen zijn mensen met een baarmoeder en mannen zijn mensen met een prostaat. Er zijn immers ook mannen met een baarmoeder en vrouwen met een prostaat. Dus doet u een oproep op Twitter of vrouwen over vrouwenziektes willen praten? Dan weet u welk woord u niet mag gebruiken.

Uiteraard neemt u ook met het kerstdiner niet langer meer uw echtgenoot mee, maar uw partner. Want het geslacht van uw man doet er niet toe. Als u trouwens denkt dat uw seksuele voorkeur iets te maken heeft met de fysieke uitrusting van uw wederhelft, dan heeft u dat mis. Alles is gender. U valt op gender en niet op geslacht. Sekse bestaat immers niet. Alle heteroseksuele mannen moeten het dus ook met biologische mannen doen die zich als vrouw identificeren. Anders bent u niet inclusief maar transfoob.

Bent u er nog? Zo gestoord is de Amerikaanse gendertheorie inmiddels geworden. Het is een sektarische ideologie die de biologie cancelt zoals conservatieve religies en achterhaalde politieke bewegingen gender ontkennen met hun ‘natuurlijke’ cesuur tussen man en vrouw.

De Tweede Feministische golf maakte terecht het onderscheid tussen biologisch geslacht en gender. De keten tussen natuur en sociale verwachtingen, rollen, werd losser gemaakt: individueler en meer feitelijk. Iedereen kon op zoek naar de eigen mix van mannelijkheid en vrouwelijkheid en vaak die irrelevante begrippen als knellende schoenen achter zich laten. Veel vooroordelen, zoals vrouwen kunnen niet managen, mannen niet zorgen, gingen op de schroothoop. Discriminerende selectiemechanismen voor beroepen en functies konden en moesten terecht weg. En daar is nog steeds veel winst te behalen. Maar de biologische grond van man en vrouw werd niet ontkend.

Dat vrijzinnige en realistische genderbegrip is verlaten en ontspoord in schadelijke fictie. Want mannen en vrouwen blijven biologisch man of vrouw, tot diep in hun vezels. Als het om ziektes gaat is het geslacht uiterst relevant. Menige diagnose van hart- en vaatziekten is bij vrouwen verkeerd gesteld, omdat veel wetenschappelijk onderzoek gebaseerd was op mannelijke patiënten: biologische mannen. Het opheffen van mannen- en vrouwensporten leidt er nu al toe dat vrouwen veel minder kansen hebben om te winnen dan mannen die zich als vrouw identificeren. Mannen zijn van nature nu eenmaal sterker en sneller.

Veel gedrag is daarbij helaas ook hard wired. Risicogedrag, partnerkeuze en seksuele agressie zijn niet alleen cultureel bepaald, maar hebben een biologische component die met man/vrouwverschillen van doen heeft. Jongetjes beter opvoeden zal niet voldoende zijn voor een veilige samenleving. Veel vrouwen geven niet ten onrechte aan dat zij toch echt plekken willen zonder mannen: kleedruimtes, wc’s, gevangenissen. Moeten die geluiden, waarin het biologische besef doorklinkt, niet gehoord en gehonoreerd worden?

Last but not least, elk voorkeursbeleid om meer vrouwen in topposities te krijgen verdwijnt met het opheffen van het biologische geslacht. Een man hoeft op zijn LinkedIn-profiel alleen maar zij/haar te zetten om in de prijzen te vallen. U wilt daaraan meedoen? Nee toch? Weiger hij/hem, zij/haar, zhij/zhaar.

Over Joep Schrijvers

Joep Schrijvers doet onderzoek naar westerse advies- en lesboeken voor vorsten, bestuurders en managers van Homerus tot Covey. Hij is schrijver van succesvolle, kritische boeken en artikelen over management, mens en maatschappij.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
1

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden