Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Harthorend

Hoe vind je tijd, rust en ruimte om te luisteren? Wat is luisteren eigenlijk? Wat maakt het zo moeilijk? 'Harthorend' is een boek voor iedereen die merkt dat hij/zij het prettig vindt te horen dat iemand luistert.

José Otte | 18 mei 2011

Met het boek 'Harthorend' zet Harry van de Pol een mooi boek neer over het belang van luisteren. Het boek ademt rust uit en respect voor een soms ondergewaardeerde vorm van verbinden, namelijk het luisteren. Aan de hand van verhelderende voorbeelden neemt Van de Pol ons mee in zijn praktijk waarin hij mensen coacht. Hij geeft in het kort de essentie van luisteren weer: Luisteren is in essentie een gevende beweging. Als je goed luistert, geef je erkenning. En hoe waar is dat. Als je luistert, geef je erkenning aan wat de ander zegt en voelt en aan wie die ander is. Zo mooi als dat beschreven wordt in dit boek. 'Harthorend' biedt een moment van rust leert, ons terug te gaan naar de kern van ons zijn. Hoe waardevol is het stellen van vragen en hoe verbindend is het om dan vooral te luisteren naar de antwoorden, naar de verhalen. Van de Pol deelt ook hoe moeilijk het is voor mensen in trainingen die hij geeft om te wennen aan de stilte. Die stilte geeft rust, in ons hoofd. En dan ontstaat er ruimte voor andere dingen. Voor creativiteit, voor innovatie, maar ook voor verbinding met de mensen waar we mee in contact komen, waar we mee werken. Ik heb uit dit boek geleerd dat je met luisteren heel veel geeft. Veel geeft aan de ander die de mogelijkheid krijgt om zijn/haar verhaal te vertellen. Een mooi boek voor mensen die willen leren luisteren en een mooi boek voor mensen die gehoord willen worden.

Over José Otte

Dr. José W. Otte MBA werkte als waarderend onderzoeker met een bedrijfskundige gedragswetenschappelijke achtergrond. Zij faciliteerde sociale innovatie door het introduceren van dialooggroepen waarin gewerkt werd met bijzondere vragen. Ze was verbonden aan Mizu. José geniet inmiddels van een welverdiend pensioen, en recenseert geen boeken meer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden