Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

180 Business Hacks - 'Een opwarmertje'

Zit u wel eens vast en denkt ik heb hier al eens vaker iets van gezien? Of heeft u een bewezen model nodig? Zonder dat u diepgaande studie moet doen? Wat zou het dan fijn zijn om diverse modellen in één overzichtelijke uitgave te kunnen raadplegen.

Frank van Kuijck | 12 november 2021 | 1-2 minuten leestijd

180 Business Hacks van Roel de Graaf voorziet in deze behoefte. Met één pagina per model krijgt u een hele korte introductie van een model. De Graaf gaat in zijn boek in op 9 onderwerpen en 180 modellen.

 1. Innovatie

 2. Strategie

 3. Organisatie

 4. Management

 5. Analyse

 6. Projecten

 7. Change

 8. Communicatie

 9. Persoonlijke effectiviteit

Bij elk van de onderwerpen komen meerdere modellen aan de orde. Uiteraard bestaan er in de praktijk nog meer.

Kort en kernachtig wordt in één pagina het model visueel gepresenteerd. Daarbij geeft de auteur een korte toelichting. Dat is wat mij betreft een minpunt van het boek. Wanneer u wil weten hoe het model toe te passen, nuttige tips of nadere achtergrondinformatie wenst, dan zult u hiervoor andere of nadere informatie moeten raadplegen. Persoonlijk had ik liever minder modellen gezien in een uitgave die wat dieper op ieder model in gaat. In plaats van een one pager per model, een two pager zogezegd.

Eerder heb ik een vergelijkbaar boek – Spiekboekje voor managers – gelezen. Dit laatste boek gaat breder in op de gepresenteerde modellen. Weliswaar staan hier ‘maar’ 99 modellen in. Het Spiekboekje kent duidelijk meer diepgang dan het boek 180 Business Hacks.

180 Business Hacks – inspirerende inzichten om nét even anders te kijken naar je werk geeft een eerste impressie van 180 modellen. Zie het als een opwarmertje dat een breed overzicht biedt van eerder toegepaste modellen. 

Over Frank van Kuijck

Frank van Kuijck is een onafhankelijk en zelfstandig professional in toezicht en advisering binnen de publieke sector. Hij is oprichter en eigenaar van het adviesbureau Toetssteen BV. Daarnaast is hij associate partner bij TransitiePartners. Hij heeft een achtergrond als Partner in de audit en adviespraktijk bij Deloitte en is docent Auditing aan de UVT Tilburg.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden