Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De logica van de lappendeken

Verbindingswerk rond vraagstukken die van iedereen en van niemand zijn

Paperback Nederlands 2024 9789024456383
Verkooppositie 1411Hoogste positie: 1411
Nog niet verschenen, verwacht op 13‑12‑2024
31,50

Samenvatting

Taaie (maatschappelijke) vraagstukken leiden vaak tot ongemak bij de betrokkenen, omdat deze opgaven tegelijkertijd van iedereen en van niemand zijn. Samenwerking loopt dwars over de grenzen van afdelingen, organisaties of gebieden heen. Hoe voorkom je dan dat je in oeverloze vergadersessies belandt om alles af te stemmen? Of dat je wacht op ‘helderheid van boven’ waar velen zich daarna toch weer aan proberen te onttrekken?

De logica van de lappendeken is een veranderkundig antwoord op de onmacht die er is bij het aanpakken van zulke vraagstukken. De krachtigste aanpak ontstaat zodra veel mensen niet alleen op hun eigen plek mooi werk doen, maar óók verbindingen leggen met anderen om samen meer te bereiken. Zo vormt zich een netwerk dat heel wat aankan zonder dat iemand daar controle of overzicht over hoeft te hebben.

Het boek geeft achterliggende principes en praktische handreikingen om zelf met verbindingswerk aan de slag te gaan. Voor iedereen die ondernemend werkt aan oplossingen voor taaie vraagstukken en écht verschil wil maken.

Specificaties

ISBN13:9789024456383
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-12-2024
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Over Hans Vermaak

Hans Vermaak is organisatieadviseur, docent en onderzoeker en combineert in trajecten waar mogelijk alle drie deze rollen. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandige in een netwerk van veranderaars. Hij is geassocieerd partner bij Sioo en bij Twynstra Gudde en senior research fellow bij NSOB. Hij is vooral actief rond complexe veranderopgaven, vaak met een maatschappelijk tintje. Hij promoveerde cum laude op het aanpakken van complexe vraagstukken. Hij heeft meer dan honderd publicaties op zijn naam staan over veranderkunde, systeemdenken, leerprocessen en onderzoek. Hij is bekend als auteur van ‘Plezier beleven aan taaie vraagstukken’, als coauteur van het populaire handboek ‘Leren veranderen’ en van het boek ‘Iedereen verandert – nu wij nog’. Zie voor meer informatie zijn website: hansvermaak.com foto: Wiep van Apeldoorn

Andere boeken door Hans Vermaak

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De logica van de lappendeken