Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De informatiearchitectuur als scharnier

Van strategie naar informatievoorziening

Paperback Nederlands 2013 9789039527115
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 'De informatiearchitectuur als scharnier' beschrijven de auteurs een onafhankelijke aanpak voor het definiëren van een informatiearchitectuur. In deze tweede, herziene druk zijn de laatste inzichten op het gebied van informatiearchitectuurverwerkt. Van TOGAF en ArchiMate zijn uitgebreide beschrijvingen toegevoegd en is de relatie met de methode van de auteurs toegelicht. Daarnaast biedt deze uitgave met PRINCE2 een handvat voor de projectmatige vervaardiging van een informatiearchitectuur.

Het boek beschouwt de informatiearchitectuur als de pen van het scharnier dat de bedrijfsvoering en de informatievoorziening verbindt. De verbinding naar de bedrijfsvoering is de verankering met de strategische variabelen, processen en ontwerpvariabelen.

De verbinding met de informatievoorziening is de verankering in de applicatie- en communicatiearchitectuur. In acht hoofdstukken worden alle aspecten van de informatiearchitectuur behandeld, vanaf de definitie tot een beschrijving van bekende frameworks.

De kern vormt de gedetailleerde aanpak Scorpio, die de lezer aan de hand van een stappenplan, modellen, technieken en basisformulieren vanuit de strategie van een organisatie tot een informatiearchitectuur leidt. Ten
slotte geeft het boek best practices en aanbevelingen voor de toepassing van Scorpio.

'De informatiearchitectuur als scharnier' is gericht op studenten Business IT & Management in het hoger onderwijs en is daarnaast onmisbaar voor de professionele informatiearchitect.

Specificaties

ISBN13:9789039527115
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:22-3-2013
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Over Frank Boterenbrood

Frank Boterenbrood is informatiearchitect bij Windesheim. Daarvoor was informatiearchitect bij diverse ondernemingen in de financiële dienstverlening en retail.

Andere boeken door Frank Boterenbrood

Over Jan Wijnand Hoek

Jan Wijnand Hoek is partner van het Toyota Management Institute in Japan. Hij gelooft dat vertrouwen de basis is om een Lean-cultuur op gang te brengen. Hij is als Lean-coach en -trainer gedreven om organisaties in beweging krijgen door Lean en leiderschap te combineren. Hij streeft ernaar dat op de werkvloer vakmanschap weer op de eerste plaats komt te staan, bureaucratie weer plaats maakt voor passie en medewerkers weer succesvol kunnen zijn.

Andere boeken door Jan Wijnand Hoek

Inhoudsopgave

Ten geleide

1. Wat is een architectuur?
2. Waarom architecturen?
3. Architectuurcontext
4. Overzicht architectuuraanpakken
5. Overview van de methode Scorpio
6. Alignment
7. Migratieplanning
8. De methode toegepast

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De informatiearchitectuur als scharnier