Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Risico- en crisiscommunicatie

Succesfactoren in crisissituaties

Paperback Nederlands 2014 9789046904220
Verkooppositie 2164Hoogste positie: 178
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Risico's en crises maken deel uit van ons dagelijks leven. Rampen dichtbij en ver weg treffen grote groepen mensen en vragen om betekenisvolle risico- en crisiscommunicatie vanuit overheden en bedrijven. Communicatie over risico's en tijdens crises is daarom een belangrijk onderdeel van het werkveld van de communicatieprofessional.

Met 'Risico- en crisiscommunicatie' verwerft de lezer de kennis en inzichten om effectief en efficiënt over risico's en crises te communiceren. De auteurs bespreken fundamentele veranderingen die zich in onze samenleving voltrekken, inventariseren de risico's waaraan we blootstaan en schetsen de wijze waarop de crisisbeheersing is georganiseerd.

Tegen deze achtergrond geven ze een nauwgezet beeld van de uitgangspunten van de risico- en crisiscommunicatie en de werkzaamheden van de communicatieprofessional. Daarbij biedt het boek inzicht in de verschillende verantwoordelijkheden van de overheid en het bedrijfsleven.

De auteurs koppelen de theorie voortdurend aan de praktijk, met behulp van voorbeelden en kaderteksten. Zij besluiten het boek met een epiloog waarin ze een gemeentevoorlichter volgen die geconfronteerd wordt met een uitslaande brand op een station. Hierdoor krijgt de lezer een concreet beeld van de werkzaamheden van een professional tijdens een crisissituatie.

In deze vierde, herziene druk wordt omschreven hoe de Wet veiligheidsregio's (Wvr) in de praktijk wordt uitgevoerd en wat de gevolgen van social media zijn op de wijze waarop overheden en burgers communiceren over risico's en tijdens crises. Verder zijn de voorbeelden geactualiseerd en zijn verschillende hoofdstukken aangepast aan nieuwe inzichten en trends in de samenleving.

Specificaties

ISBN13:9789046904220
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:262
Uitgever:Coutinho
Druk:4
Verschijningsdatum:9-9-2014
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Frank Regtvoort

Frank Regtvoort werkt voor Novis Competence Center en ontwikkelt, organiseert en begeleidt daar programma's voor communicatieprofessionals, met als specialisme risico- en crisiscommunicatie.

Andere boeken door Frank Regtvoort

Over Hans Siepel

Hans Siepel is adviseur, moderator, trainer en docent op het gebied van de risico- en crisiscommunicatie. Eerder was hij onder meer verbonden aan het Expertisecentrum Risico- en Crisiscommunicatie (ERC).

Andere boeken door Hans Siepel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Risico- en crisiscommunicatie