Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Best value stroomt

Inzichten uit de praktijk, de jurisprudentie en de wetenschap

Gebonden Nederlands 2016 9789077951286
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

De populariteit van de Best Value-methodiek is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De aanpak kenmerkt zich door transparantie, het inzetten van de beste expertise, door de verantwoordelijkheden voor het eindresultaat op de juiste plek neer te leggen, en nodigt opdrachtnemers/leveranciers uit tot meer creativiteit in het bedenken van value-for-money oplossingen. Inmiddels zijn er honderden projecten in de private en publieke sector met Best Value uitgevoerd. Daaruit zijn veel lessen getrokken, vanuit de rechtszaal, de wetenschap en de praktijk. In dit boek delen Jeroen van de Rijt, Wiebe Witteveen en Sicco Santema, samen met een aantal andere experts, hun ervaringen.

Deel A biedt een aantal verdiepende inzichten, die op onderdelen leiden tot subtiele aanpassingen in de Best Value-methodiek. Het toepassen van Best Value in de publieke sector vereist dat opdrachtgevers volgens de regels van het aanbestedingsrecht werken. Deel B gaat vanuit dat oogpunt in op de jurisprudentie rondom Best Value. Deel C presenteert inzichten uit de wetenschap aan de hand van twee afstudeeronderzoeken. Tenslotte geven in deel D diverse gecertificeerde Best Value-adviseurs hun reflectie op de toepassing van Best Value, ieder vanuit hun persoonlijke perspectief.

Na het succes van 'Prestatie-inkoop', met Best Value naar succesvolle projecten (waarvan er inmiddels meer dan 15.000 exemplaren zijn verkocht) en Best Value werkt is dit de derde titel in de reeks. Best Value stroomt biedt praktische handvatten, reflectie en de nieuwste inzichten in de Best Value-aanpak. Onmisbaar voor iedereen die overweegt met Best Value aan de slag te gaan!

Specificaties

ISBN13:9789077951286
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:248
Druk:1
Verschijningsdatum:20-4-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Best Value stroomt
Peter Streefkerk | 19 december 2016
De Best Value aanpak kent in Nederland duidelijke voor- en tegenstanders. Auteurs Jeroen van de Rijt, Sicco Santema en Wiebe Witteveen behoren absoluut tot de eerste groep. Ze dragen hun boodschap op basis van veel kennis en enthousiasme uit via hun inmiddels derde boek Best Value stroomt en bijbehorende trainingen, presentaties en publicaties.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jeroen van de Rijt

Jeroen is een expert op het gebied van uitkomstgericht inkopen. Hij wordt beschouwd als thought-leader in Best Value in Europa en is co-auteur van het boek "Relationele Contracten" en van drie Nederlandse boeken over Best Value (“Prestatieinkoop”, “Best Value Werkt” en “Best Value Stroomt”). Zijn boek “Prestatieinkoop” is in 2016 vertaald in het Noors en in het Pools. Hij heeft tevens diverse artikelen en whitepapers geschreven over relationeel contracteren en Vested Outsourcing. Hij is medeoprichter van het boutique adviesbureau Prowez / Best Value Group en heeft tientallen organisaties begeleid bij inkoopprofessionalisering en ketensamenwerking. Jeroen is een veelgevraagd spreker, in binnen- en buitenland en is verbonden aan NEVI. Hij is tevens Vested Faculty member van de University of Tenessee.

Andere boeken door Jeroen van de Rijt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Best value stroomt