Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Now we’re talking!

Deep Democracy in actie

Paperback Nederlands 2019 9789082224917
10
Voormalig top 10Totaal 574 dagen
EvergreenTotaal 1593 dagen
Verkooppositie 14Hoogste positie: 2
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

The Lewis Method of Deep Democracy omvat een set krachtige tools waarmee écht goede gesprekken kunnen worden gefaciliteerd. Dat zijn gesprekken waarin vrijmoedig wordt gesproken en openhartig wordt geluisterd. Zulke gesprekken vormen het vertrekpunt voor de betere conflicten – dat zijn conflicten die worden aangegaan in plaats van gemeden – en de beste besluiten: inclusief, met de wijsheid van meerderheid én minderheid.

'Now we’re talking! Deep Democracy in actie' gaat over de praktische toepassing van de tools van Deep Democracy. Wat doe je als facilitator? Wat doe je niet? En wat zijn woorden en zinnen die daarbij werken? Met dit boek in de hand weet je wat je te doen staat als facilitator van groepsprocessen, ook als het spannend wordt.

Waar het boek Deep Democracy van Jitske Kramer de methode en het onderliggende gedachtengoed uitgebreid en in heldere taal beschrijft vormt Now we’re talking! daarop een onmisbare aanvulling: een handzame, praktische gids voor iedereen die Deep Democracy actief toe wil passen. Een handzaam boekje, 84 pagina’s, prachtig vorm gegeven en rijkelijk geïllustreerd.

Specificaties

ISBN13:9789082224917
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:84
Druk:1
Verschijningsdatum:19-3-2019
ISSN:

Expertrecensies (1)

Now we're talking - 'Bomvol essentiële informatie over Deep Democracy'
Anke Tijtsma | 29 januari 2020
Dit zeer handzame boekje is de perfecte hulpbron om je kennis van Deep Democracy toe te passen. De auteur, Frank Weijers, is opgeleid in Deep Democracy en kan als geen ander de filosofie en tools beknopt uitleggen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
15 stemmen
14
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Frank Weijers: ‘Deep Democracy leidt tot betere besluiten’
Peter Spijker 5 februari 2020 Now we’re talking! van Frank Weijers is een handzaam én handig boekje voor iedereen die bekend is met de basics van ‘Deep Democracy’ en ze concreet wil toepassen. In dit werkje vindt de facilitator volop praktische tips en handreikingen om binnen een groep tot écht goede gesprekken te komen en conflicten bespreekbaar te maken. Met als resultaat dat iedereen weer beter met elkaar overweg kan, de groep beter gaat functioneren en betere besluiten neemt.
preview
Now we’re talking! - Deep Democracy in actie
Frank Weijers 30 augustus 2019 Frank Weijers heeft een bijzonder handig én handzaam boekje geschreven met tips en handige woorden & zinnen voor iedereen die uit is op (het begeleiden van) goede gesprekken, de betere conflicten en de beste besluiten.

Over Frank Weijers

Frank Weijers (1957) is als proceskundige opgeleid in Deep Democracy, interventiekunde, transactionele analyse (TA), systemisch werk en Corporate Antropologie. Hij werkt veel met (teams van) leidinggevenden, waarbij hij aangenaam ontregelt en verheldert. Frank is schrijver van een groot aantal artikelen over de thema’s waar hij mee werkt: leiderschap, groepsdynamica, diversiteit, de kracht van taal en cultuur in organisaties. Hij schreef de boeken 'Spelen met ruimte' (2015), 'Ruimte - stop met onzin, doe wat de bedoeling is' (2017) en 'Now We’re Talking!' (2019). Frank is een veelgevraagd procesbegeleider, trainer en spreker rond de thema’s Deep Democracy, conflict, diversiteit & inclusie en (professionele) ruimte. Hij werkt vanuit zijn eigen bedrijf - Spelen met ruimte - en is associate partner bij Human Dimensions.

Andere boeken door Frank Weijers

Inhoudsopgave

Check-in

Het goede gesprek
Het betere conflict
Het beste besluit
Metaskills
Rolfluïditeit
De rol van de facilitator
Facilitator en belanghebbende
Teamontwikkeling
Misverstanden
Check-out

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Now we’re talking!