
Lees verder
Zoë Schiffer is de hoofdredacteur van Platformer, waar ze verslag doet over Twitter, X Corp. en Elon Musk. Eerder was ze senior verslaggever bij The Verge, waar ze verslag deed over de arbeidersbeweging in Silicon Valley. Haar werk is verschenen in New York Magazine, de San Francisco Chronicle en Vox. Ze was te zien op CNN, NBC, CNBC en de BBC.
Meer over Zoë SchifferElon Musk zoals je hem niet eerder zag. Leest heerlijk weg, smeuïg en tragisch. - Alexander Klöpping
De verwachtingen waren hooggespannen toen Elon Musk Twitter (nu X) kocht. De visionair achter Tesla en SpaceX had een vurige overtuiging om de online vrijheid van meningsuiting te beschermen en de mensheid te helpen. ‘Ik deed het niet voor het geld,’ aldus Musk. Maar vanaf dag één ontspoorde het nieuwe avontuur van Musk volledig.
'Extreem intens' is het ware verhaal van hoe Musk Twitter veranderde in zijn persoonlijke megafoon, op basis van honderden uren interviews met meer dan zestig werknemers, duizenden pagina's interne documenten, Slack-berichten en documenten uit vele rechtszaken van de afgelopen periode.
Aan het woord komen werknemers die de vernietiging van hun geliefde bedrijf in hele korte tijd meemaakten. Ze zagen hoe hun jarenlange strijd tegen desinformatie en discriminatie binnen enkele maanden teniet werd gedaan. Ze probeerden staande te blijven tijdens vele willekeurige ontslagrondes. Ze deden er alles aan om het bedrijf te redden van de slechtste instincten van hun nieuwe baas.
Dit is het verhaal van hoe Elon Musk 44 miljard dollar uitgaf om Twitter te redden en het vervolgens neersabelde. Het is ook een kroniek over de post-pandemische arbeidersbeweging, een strijd tussen leidinggevenden en personeel, en over rechten en behoeften in organisaties, en de toekomst van onze democratie. Het is een extreem intense ervaring, of zoals Elon Musk zou zeggen: extremely hardcore.
twitter elon musk social media overnames tech-industrie ondernemerschap leiderschap massaontslag overname werkcultuur bedrijfscultuur algoritme advertentie-inkomsten vrijheid van meningsuiting management massaontslagen twitter blue contentmoderatie arbeidsverhoudingen techcultuur verificatie strategisch management rebranding adverteerders technologie crisis regulering databeveiliging algoritmes crisiscommunicatie digitale transformatie macht productmanagement ego datacenters innovatie engineering concurrent threads werknemersrechten platformbeleid reputatiemanagement organisatieverandering narcisme tech-miljardairs infrastructuur kunstmatige intelligentie trust and safety digitale disruptie ethiek gebruikerservaring corporate governance platformeconomie personeelsmanagement desinformatie waardevermindering technologisch leiderschap privacywetgeving rechtsprocedures communicatie digitale infrastructuur politiek techethiek internet journalistiek mediakritiek
Heb je jouw boeken niet meer nodig?
Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.
Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
Meer informatie over AI-books