
Lees verder
Sinds 1998 vormt Leike van Oss samen met Jaap van 't Hek Organisatievragen en werkt ze als organisatieadviseur, interim-manager en (team)coach. Van Oss werkt vooral in kennisintensieve organisaties en bij rijks- en gemeentelijke overheid. Van Oss schreef verschillende boeken.
Meer over de auteursVoor hun vijfde boek bijt het eigenzinnige en veelgeprezen auteursduo Leike van Oss en Jaap van ’t Hek zich vast in een complex, relevant en overal aanwezig onderwerp: onmacht.
Veel mensen ervaren een gevoel van onmacht in de samenleving en in hun werk. Discussies over identiteit, klimaat en verantwoordelijkheid worden nu feller gevoerd dan ooit tevoren. Iemands persoonlijke identiteit is op het werk een steeds grotere factor aan het worden.
De tegenstellingen en tegenstrijdigheden van de moderne samenleving en werkvloer vragen om een meervoudige blik op onmacht. Een ideaal onderwerp voor het bevlogen auteursduo Leike van Oss en Jaap van ’t Hek. Met een scherpe blik en nog scherpere pen geven ze duiding aan het gevoel van onmacht.
Wat is onmacht precies? Waarom lijken we die tegenwoordig vaker te ervaren dan vroeger? Met filosofische, sociologische, bedrijfskundige en systemische perspectieven weten de auteurs de complexe vragen op dit gebied concreet en inzichtelijk te maken en van passende antwoorden te voorzien.
onmacht organisatieverandering systeemonmacht verandermanagement organisatiekunde samenleving systemische onmacht maatschappelijke paradigma's paradigmaverschuiving maatschappij adaptieve systemen relationele onmacht leiderschap individuele onmacht neoliberalisme ontworpen systemen organisatie systeemintelligentie postmodernisme samenwerken sociaal weefsel transitiefase verandering geïndividualiseerde onmacht systeemdenken autoriteitsstructuur liminale fase meervoudig kijken systemisch denken polarisatie complexiteit systeemfrictie waarden digitale revolutie veranderkundige mythes in- en uitsluiting zelforganisatie machteloosheid individualisering antifragiliteit circulaire economie bedoelingengedoe economisch paradigma common ground paradigma's cynefin-framework betekenisgeving doorgaand organiseren psychologie fragilisering systemische oplossingen veranderetiquette organisatieadvies sociale constructie psychologisering rechtvaardigheid teams duurzaamheid economie communicatie participatiesamenleving zingeving systeemblindheid macht filosofie zelfeffectiviteit coping besluitvorming meervoudige partijdigheid vertrouwen communicatiedoolhoven wilskracht
Heb je jouw boeken niet meer nodig?
Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.
Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
Meer informatie over AI-books