Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De relatiemonologen

Over liefde, vriendschap, familie en werk

Paperback Nederlands 2024 9789463823340
Verkooppositie 797Hoogste positie: 247
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een mens is altijd verbonden met anderen: van familieleden en partners tot vrienden en vriendinnen, collega’s en leidinggevenden. In al die relaties moeten we ons tot de ander verhouden, of we dat nu willen of niet. Als het goed gaat geeft dat houvast en warmte, maar het kan ook leiden tot frictie, pijn en verdriet.

Hoe zit dat in een tijd waarin traditionele verhoudingen niet langer zaligmakend zijn, sociale media alomtegenwoordig, het aantal echtscheidingen alleen maar toeneemt en veel mensen deels thuiswerken?

In dit boek gaan journalisten Map Oberndorff en Sanne Kloosterboer in gesprek met filosofen, psychologen, psychiaters, sociologen en andere deskundigen van naam, op zoek naar de nieuwste inzichten over het hoe en waarom van moderne relaties.

De ruim veertig wetenschappers die zij spreken nemen ook hun persoonlijke ervaringen mee. Zo vertelt psychiater Dirk De Wachter over echte liefde in tijden van keuze-overvloed, rouwdeskundige Manu Keirse legt uit hoe het verdriet van liefdesbreuken wordt onderschat, en familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt laat zien hoe ver de loyaliteit van kinderen naar ouders gaat.

Specificaties

ISBN13:9789463823340
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:22-4-2024
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De Relatiemonologen - ‘Vele perspectieven op relaties’
Liesbeth Tettero | 27 mei 2024
Map Oberndorff en Sanne Kloosterboer interviewden voor Het Financieele Dagblad meer dan 40 deskundigen over relaties. En dan niet alleen over liefdesrelaties, maar ook over relaties tussen ouders en kinderen, tussen broers en zussen, over vriendschappen en werkrelaties. De bundeling biedt interessante inzichten voor iedereen die zichzelf en/of anderen beter wil begrijpen.
Lees verder
recensie
De relatiemonologen - ‘Verbinding draait om beschikbaarheid’
Danny Mullenders | 20 mei 2024
Een mens is altijd verbonden met anderen, zo valt te lezen op de achterflap van ‘De relatie-monologen’ van journalisten Map Oberndorff en Sanne Kloosterboer. Als mens hebben ons per definitie tot elkaar te verhouden, of we dit nu willen of niet. We zijn immers geen kluizenaars die ons leven geïsoleerd van anderen leven.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Map Oberndorff

Map Oberndorff is journalist en loopbaancoach. Ze heeft een sterke fascinatie voor drijfveren, keuzemotieven en de levensloop van anderen. Als journalist maakt ze vooral diepte-interviews, onder meer voor het weekendmagazine van Het Financieele Dagblad. Haar loopbaanrubriek verschijnt bij carrièreplatform Intermediair. In opdracht van Media Movers en SheConsult begeleidt ze klanten met vragen over hun loopbaan of persoonlijke ontwikkeling. Samen met Jolan Douwes heeft Map een eigen loopbaanbureau: Kantel Coaching.

Andere boeken door Map Oberndorff

Over Sanne Kloosterboer

Sanne Kloosterboek(1973) is eindredacteur en journalist voor FD Persoonlijk en columnist voor het FD. Eerder schreef ze voor Margriet en publiceerde ze Wonderkind, over haar meervoudig gehandicapte dochter Yaël.

Andere boeken door Sanne Kloosterboer

Inhoudsopgave

Woord vooraf

I: Gegeven relaties
1 Ouders en kinderen
2 Broers en zussen

II: Gekozen relaties
3 Liefde
4 Vriendschap
5 Collega's en bazen

Dankwoord
Verantwoording

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De relatiemonologen