Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Rechtsvergelijking

De uitdagende wereld van het recht

Paperback Nederlands 2023 9789464674477
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Nooit eerder was onze samenleving zo internationaal. Bedrijven werken wereldwijd, winkelrekken zijn gevuld met producten van heinde en verre, mensen reizen als nooit tevoren en onderhouden contacten van Afghanistan tot Zwitserland. Het vreemde was nog nooit zo dichtbij. Ook wie tegenwoordig als jurist werkzaam is, ontsnapt daar niet aan en zal steeds vaker geconfronteerd worden met grensoverschrijdende juridische vraagstukken. Van de jurist van vandaag wordt dan ook verwacht dat hij niet alleen kennis heeft van het eigen recht, maar ook van het recht zoals dat geldt in vreemde oorden. Alleen al om die reden maakt rechtsvergelijking aan haast elke universiteit deel uit van de rechtenopleiding.

Het handboek Rechtsvergelijking: de uitdagende wereld van het recht biedt jou een eerste inleiding tot de rechtsvergelijking. Wat is rechtsvergelijking? Waarom doen we aan rechtsvergelijking en vooral welke methodologie hanteert de rechtsvergelijking? Die en vele andere vragen komen aan bod in een eerste luik over de rechtsvergelijking als methode en wetenschap.

Daarnaast maakt dit boek je vertrouwd met het recht van een aantal belangrijke jurisdicties. Landen uit de onmiddellijke omgeving zoals België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk worden belicht, evenals wereldspelers als de Verenigde Staten, Rusland, China, Japan, India en Brazilië. Ook het recht van Israël, het islamrecht en de Afrikaanse rechtsstelsels krijgen nadere toelichting.

Tot slot toont dit boek ook rechtsvergelijking in de praktijk door een aantal onderwerpen rechtsvergelijkend te benaderen. Leren begrijpen hoe recht elders anders is, daaraan willen Danny Pieters en Bert Demarsin met dit boek bijdragen. Het is een boeiende ontdekkingstocht door de uitdagende wereld van het recht en de rechtsvergelijking.

Specificaties

ISBN13:9789464674477
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:392
Druk:2
Verschijningsdatum:21-9-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Danny Pieters

Danny Pieters (°1956) is gewoon hoogleraar aan de KULeuven. Hij doceert er naast rechtsvergelijking ook socialezekerheidsrecht. Hij publiceerde tal van artikels en boeken in beide domeinen. In het verleden vervulde hij ook politieke mandaten, waaronder voorzitter van de Belgische Senaat. Hij is lid van de Academia Europeae en correspondent van de Duitse Gesellschaft für Rechtsvergleichung.

Andere boeken door Danny Pieters

Over Bert Demarsin

Bert Demarsin (°1980) is hoofddocentaan de KU Leuven. Hij doceert er in de bacheloropleiding niet alleen Rechtsvergelijking, maar ook de vakken Inleiding tot de rechtswetenschap en rechtsmethodiek. Onderzoeksmatig is hij in de eerste plaats op het kunst- en cultureel-erfgoedrecht actief, dat hij vanuit rechtsvergelijkend oogpunt bestudeert.

Andere boeken door Bert Demarsin

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rechtsvergelijking