Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nederland in ideeën: HOOP

100 wetenschappers, kunstenaars en ondernemers vertellen wat hun hoop geeft

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789492493651
Direct te downloaden

Samenvatting

'HOOP' is de vijfde editie in de succesvolle reeks 'Nederland in ideeën'. In deze reeks geven toonaangevende wetenschappers, ondernemers en kunstenaars antwoord op een vraag op het raakvlak van wetenschap en maatschappij. Na Paulien Cornelisse, Viktor&Rolf en Anton Corbijn stelt dit jaar niemand minder dan Joris Luyendijk de vraag. En wel: 'Hoe hou je hoop?'

Het zijn vreemde tijden. Voor het eerst in zijn leven kijkt Joris niet meer met een onvoorwaardelijk vertrouwen naar de toekomst, maar wacht hij op betere tijden op politiek, cultureel, maatschappelijk en ecologisch gebied. Tegelijk weet hij dat er ontzettend veel ongekend goed gaat. Het probleem is dat dit lang niet altijd zichtbaar is.

'HOOP' is honderd keer goed nieuws volgens de mensen die het kunnen weten. Het is een verzameling van kleine stappen en grote kansen die voor een buitenstander misschien onzichtbaar zijn, maar die voor experts juist onmiskenbare tekenen van vooruitgang zijn.

Specificaties

ISBN13:9789492493651
Trefwoorden:hoop
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:10-9-2019
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Nederland in ideeen HOOP - 'Van dit hoopvolle boek word je vrolijk'
Elly Stroo Cloeck | 22 oktober 2019
Jim Stolze, Jeroen Smit, Thomas Rau, Bas van Afas, Steven Schuit, wie kent ze niet en waardeert hun mening niet? Ik wel! Het zijn zomaar 6 van de 100 mensen die bijdroegen aan alweer de vijfde editie van Nederland in ideeën, een serie die ik óók erg waardeer.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
5 stemmen
0
4
1
0
0

Over Joris Luyendijk

Joris Luyendijk (1971, Amsterdam) deed voor zijn studies Arabisch en antropologie onderzoek aan de Universiteit van Caïro, wat in 1998 leidde tot zijn eerste boek: Een goede man slaat soms zijn vrouw. Daarop volgde vijf jaar correspondentschap in het Midden-Oosten voor tal van Nederlandse en Vlaamse media met als eindresultaat het boek Het zijn net mensen. Vanaf 2003 presenteerde hij twee jaar lang de VPRO-programma's Zomer- en Wintergasten en stortte zich intussen op allerlei onderwerpen, van duurzaamheid tot de politieke cultuur aan het Binnenhof. In 2011 vroeg The Guardian hem om de cultuur van de financiële wereld in The City vanuit zijn antropologische blik te onderzoeken. Dit leverde in 2015 het boek Dit kan niet waar zijn op, dat meermaals werd bekroond, onder meer met de NS Publieksprijs, en vertaald. Naast The Guardian schrijft hij momenteel voor een breed scala aan Europese kranten en weekbladen. Sinds september 2018 is Luyendijk 'editor at large' bij De Correspondent. Op 8 februari 2022 verscheen zijn nieuwe boek, De zeven vinkjes.

Andere boeken door Joris Luyendijk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nederland in ideeën: HOOP