Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kalle

De memoires van Abel Sikkink

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789493304369
Direct te downloaden

Samenvatting

Het is september 1861 en Abel Sikkink en zijn beste vriend Kalle komen aan in Cairo, Illinois. De Amerikaanse Burgeroorlog is losgebarsten, Abel doet verslag voor zijn krant, de New York Herald, Kalle, intussen een gevierd fotograaf, legt de gebeurtenissen vast in beelden. Met hun fotowagen trekken de twee jongemannen door het Westen van Amerika, van veldslag naar veldslag. Intussen blijft Abel zoeken naar de waarheid achter de ramp met het vergane schip de Phoenix en wordt het lot van zijn vermeende dode broertje Antonie steeds raadselachtiger. In het tweede deel van De memoires van Abel Sikkink wisselen liefde, dood en drama elkaar af – maar is de humor nooit ver weg.

Tegen de achtergrond van een verscheurd Amerika neemt Bert Wagendorp de lezers mee naar de New Yorkse theaterwereld van 1864, de hospitaaltenten aan het front en naar de Herald van de cynische krantentycoon James Gordon Bennett. In een spannend spel tussen historische werkelijkheid en fictie keren oude bekenden als dichter Walt Whitman terug en eist de Slag bij Gettysburg een zware tol. De memoires van Abel Sikkink roepen een negentiende-eeuwse wereld op, die soms verrassend veel lijkt op die van ons.

Specificaties

ISBN13:9789493304369
Trefwoorden:roman, literatuur
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:400
Druk:1
Verschijningsdatum:25-4-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

nieuws
MEER Moois - Voskuil, Wagendorp, De reis van Harold Fry en... nog veel meer Voskuil
Marjan Maandag 12 mei 2023 Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Fred, Liza en Marjan welk boek hen pakte. 

Over Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) schrijft sinds 2006 driemaal per week een nieuwscolumn voor de Volkskrant. Zijn debuutroman, De proloog, verscheen in 1995. In 2013 brak hij door met Ventoux, dat werd verfilmd door regisseur Nicole van Kilsdonk. Hierna schreef hij met zijn dochter Hannah het Vader & Dochter boek. In 2017 verscheen de roman Masser Brock. Ferrara, het vervolg op Ventoux, verscheen in het voorjaar van 2019.

Andere boeken door Bert Wagendorp

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kalle