Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Management mindfucks

De zeven venijnigste denkfouten van managers (en hoe je ze kunt aanpakken)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789461265920
10
Voormalig top 10Totaal 45 dagen
Voormalig top 100Totaal 76 dagen
Verkooppositie 3469Hoogste positie: 4
Direct te downloaden

Samenvatting

Management mindfucks zijn geen kleine, onschuldige denkfoutjes. Het zijn foute managementideeën die leiden tot ongezonde eilandorganisaties vol vervelende baasjes. Tot organisaties waar iedereen met zijn eigen belangen bezig is en waar kortetermijnsucces belangrijker is dan langetermijnresultaat. Waar metertjes belangrijker zijn dan gezond verstand en waar iedereen tot vervelens toe op allerlei details wordt gecontroleerd.

Met veel gevoel voor humor en confronterende anekdotes laten Hans Veltman en Jacques Adriaansen, bekend van 'De alignmentpuzzel', zien hoe je die mindfucks zo snel mogelijk kunt herkennen en ontmaskeren. En hoe je ze kunt vervangen door uitgangspunten die jouw organisatie niet alleen veel efficiënter en slagvaardiger, maar ook veel leuker om in te werken.

Specificaties

ISBN13:9789461265920
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:20-11-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Management mindfucks - ‘Lezenswaardig door onderwerpen en stijl’
Hans de Witte-van Mierle | 10 januari 2024
Managers doen hun werk op basis van uitgangspunten en informatie. Maar wat als die niet kloppen? In ‘Management mindfucks’ ontkrachten de auteurs zeven gangbare ideeën.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
7 stemmen
6
0
0
1
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Managers maken vaak de meest elementaire denkfouten
Johan Faber 15 januari 2024 Misplaatste ideeën hebben vaak grote gevolgen voor de bedrijfsvoering, zegt organisatieadviseur en IT-specialist Jacques Adriaansen. Samen met Hans Veltman schreef hij het boek ‘Management mindfucks’, waarmee managers de meest gemaakte denkfouten kunnen herkennen en voorkomen. 

Over Jacques Adriaansen

Jacques Adriaansen heeft een technische master Wetenschappelijke Computertoepassingen (UHasselt). Hij begon zijn carrière als informaticus bij de Belgische Rijkswacht in 1978, waar hij ervaring opdeed in software engineering en operationeel beheer. In 1986 ging hij bij IPL-TNO-TUE (een joint venture van TNO en de Universiteit van Eindhoven) aan de slag, waar hij in 1995 werd benoemd tot directeur. In 1998 werd Jacques director bij Magnus Management Consultants, waar hij als organisatieadviseur werkte in het kader van SAP implementatieprojecten. Vanaf 2002 werkt Jacques als zelfstandig organisatieadviseur. Hij was mede-oprichter van Every Angle Software Solutions, waar hij in de periode van 2015 tot 2021 actief geweest is in de rollen van CEO, consultingmanager en Director Every Angle Academy. Jacques geniet van kennisoverdracht en deelt zijn inzichten graag met business professionals als veelgeprezen spreker op beurzen en events en als in-company trainer. In de loop van zijn carrière heeft Jacques veel bedrijven geadviseerd, waaronder de leden van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten, Elopak, KLM Catering Services, Philips Consumer Services en Ericsson.

Andere boeken door Jacques Adriaansen

Over Hans Veltman

Hans Veltman heeft een master Technische Bedrijfskunde (TU Enschede) en een Master Informatiemanagement (Universiteit van Tilburg). Hij begon in 1989 als consultant voor IT and Supply chain bij IPL-TNO. In 1996 richtte hij het bedrijf Every Angle Software Solutions op om slimme beslissings-ondersteunende software voor SAP-omgevingen te ontwikkelen. Door combinatie van kennis van het ERP systeem, kennis van bedrijfsprocessen en intelligente algoritmes hielp deze software bedrijven gestroomlijnder te werken. Tijdens zijn carrière heeft Hans vele bedrijven geadviseerd, waaronder de bekendste Hunter Douglas, Heineken, Honeywell, DSM, Philips, Cargill, Coats en PPG.

Andere boeken door Hans Veltman

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Mindfuck 1
Als iedereen doet wat hij moet doen, dan komt het vanzelf goed

Mindfuck 2
Metertjes zijn belangrijker dan meningen

Mindfuck 3
Vertrouwen is goed, maar controle is beter

Mindfuck 4
Kortetermijnsucces gaat voor langetermijnresultaat

Mindfuck 5
Winst is belangrijker dan de geldstroom

Mindfuck 6
Gezonde belangentegenstellingen zijn goed voor het bedrijf

Mindfuck 7
Voorraad is verspilling

Een opeenstapeling van mindfucks, hoe kom je daarvan af?
Dankwoord
Over de schrijvers
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Management mindfucks