OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Financieel management

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Financieel management

  Hier vindt u artikelen rond boeken over financiën. Van jaarrekening en accounting tot boekhouden, ethiek en control. Alles voor controllers, boekhouders en CFO's.
  224 resultaten
  preview
  Financieel management
  21 mei 2024
  2-3 minuten leestijd
  De tijden dat de financiële functie zich alleen maar bezighield met financiële processen en rapporteren zijn voorbij. Technologische veranderingen als AI en tekorten op de arbeidsmarkt gaan een enorme impact hebben. Wat gaat er veranderen en hoe kunnen we daarop anticiperen? Dat is de vraag die de auteurs van ‘De financiële functie van de toekomst’ zichzelf stelden. Een preview.
  preview
  Financieel management
  4 maart 2024
  Tjalling Palmbergen
  2-3 minuten leestijd
  Ik schreef ‘Financieel Management van organisaties’ op basis van mijn ervaring als controller, financieel directeur, interim manager, coach en opleider in financieel management. Het richt zich op zowel ondernemingen als non-profitorganisaties als overheidsorganisaties. De onderwerpen worden integraal behandeld. Daarbij ga ik wel in op de verschillen tussen de soorten organisaties.
  recensie
  Financieel management
  8 mei 2023
  Wieger Waardenburg
  2-3 minuten leestijd
  Om te beginnen: wat is Turbowinst van Sander Klos een mooi boek. In letterlijke zin een opvallende verschijning, een sjieke witte hardcover omslag en zwart-op-snede. Dat zie je niet vaak! Ook de binnenkant is gelukkig meer dan de moeite waard.  
  Interview
  Financieel management
  22 maart 2023
  Ronald Buitenhuis
  5-7 minuten leestijd
  Negentig procent van de ondernemers groeit niet, terwijl omzet, winst en groei voor het oprapen liggen, betoogt Sander Klos in ‘Turbowinst’. Vijf macro- en 45 microstrategieën zijn voldoende voor elke ondernemer om exponentieel te groeien. Een verhaal over simultaan en snelschaken, Messi versus totaalvoetbal, het bakken van appeltaart als metafoor voor systematisch groeien en de hefboom van marketing die groter is dan de hefboom van sales.  
  achtergrond
  Algemeen management
  8 februari 2023
  Bertrand Weegenaar
  8-12 minuten leestijd
  De toekomst inspireert filmmakers, science fiction auteurs, kunstenaars en game-makers. Innovaties als Web 3.0., metaverse en blockchain komen oorspronkelijk uit hun koker. Inmiddels zijn ze werkelijkheid gemaakt door ingenieuze techneuten en uitvinders. En daardoor worden ze steeds relevanter voor organisaties.
  preview
  Financieel management
  5 januari 2023
  Sander Klos
  2-3 minuten leestijd
  Elke ondernemer is ernaar op zoek: een formule om zijn of haar bedrijf echt te laten groeien. Niet de gebruikelijke procentjes per jaar, maar exponentieel. Die formule is er nu, want na decennia van trial and error heb ik de groeicode gekraakt en deze verder uitgewerkt in een uniek groeisysteem, een systematische roadmap om zakelijke ambities waar te maken.
  recensie
  Financieel management
  9 december 2022
  Frank van Kuijck
  2-3 minuten leestijd
  Jan Dillen geeft in het overzichtelijke boekje ‘Maximale waarden halen uit interne audits’ de belangrijkste stappen van een intern auditproces weer. Het geheel is verrijkt met overzichtelijke figuren, tabellen en voorbeelden. 
  recensie
  Financieel management
  24 november 2022
  Frank van Kuijck
  2-3 minuten leestijd
  Een liefhebber van kubisme wil graag een schilderij verwerven, bij wijze van investering. Hij of zij kan daarover verschillende eenvoudige rekensommetjes maken. Maar emotie speelt ook een rol. Hoe groot die is, is onduidelijk. Daarnaast is onzeker hoe de markt voor kubisme zich zal ontwikkelen, en zo zijn er meer factoren.
  recensie
  Financieel management
  16 augustus 2022
  Frank van Kuijck
  1-2 minuten leestijd
  Data, data en nog eens data. We beschikken tegenwoordig over heel veel informatie. Maar wat doen we ermee? Dagelijks krijg je vele mails met bijgevoegde bestanden en overzichten waarvan je je vaak afvraagt: en nu? 
  recensie
  Algemeen management
  13 juli 2022
  Bertrand Weegenaar
  6-8 minuten leestijd
  Als de partners van de grote venture capital bedrijven hun lamellen ’s ochtends openen aan Sand Hill Road, Menlo Park in Californië kunnen ze uitkijken op de campus van Stanford University. Daar loopt de nieuwe generatie Hewlett, Wozniak, Page en Brin en duizenden anderen voor hen. Mensen met grote ideeën die hun fondsen kunnen gebruiken om te starten en te groeien.  
  recensie
  Financieel management
  31 mei 2022
  Jan Hoogstra
  3-4 minuten leestijd
  Een jaarrekening lezen is best lastig. Hoe bepaal je nu of een bedrijf er goed voor staat of dat er toch risico’s zijn als je aandelen wilt gaan kopen in een onderneming? Of een onderneming wil gaan overnemen? En zeker als het je eigen onderneming is, moet je kunnen begrijpen wat de cijfers betekenen. Hans Go legt dat uit in ‘Wat zeggen die cijfers eigenlijk?’
  recensie
  Financieel management
  21 april 2022
  Jan Hoogstra
  3-5 minuten leestijd
  Ons vertrouwen in de rest van de samenleving wordt danig op de proef gesteld. Denk alleen maar aan de bankencrisis uit 2008, data die wordt verkocht door Facebook en vele andere voorbeelden. Maar is ons vertrouwen inderdaad weg? En moeten we bouwen aan vertrouwen, met name digitaal? 
  Interview
  Financieel management
  13 april 2022
  Bas Hakker
  4-6 minuten leestijd
  Maarten de Borst schreef samen met Marijn Romme het boek ‘Bouwen aan digitaal vertrouwen’. Het gaat over de basisprincipes van cryptocurrency en blockchain, maar dan zonder de klassieke ideologie van de early adopters. We spreken De Borst: ‘Er moet een soort Apple van de blockchain komen’.
  nieuws
  Economie
  31 maart 2022
  Jeroen Ansink
  4-5 minuten leestijd
  Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
  preview
  Financieel management
  4 maart 2022
  Coen Overgaag
  2-3 minuten leestijd
  Altijd al afgevraagd hoe je zelf financiële gegevens uit een ERP-pakket haalt en verwerkt in Power BI? Dit is het eerste boek dat een volledig overzicht hierin geeft. Hiermee kan de financiële professional zelf maatwerk leveren voor de rapportage. 
  preview
  Financieel management
  6 januari 2022
  Rob Wijman
  3-5 minuten leestijd
  Heavy Weather Banking biedt een gestructureerde aanpak van verschillende fouten in, en lessen uit de bankpraktijk. De auteur, Rob Wijman, vertelt in dit blog over zijn boek. 
  video
  Financieel management
  30 november 2021
  Joost Bakker
  In het boek Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie worden de belangrijkste aspecten behandeld die je moet kennen om binnen organisaties goede beslissingen te nemen en te zorgen voor een juiste planning-en-controlcyclus. In de Bookchat vertelt Joost Bakker over het boek dat hij samen schreef met Theo van Houten.
  preview
  Financieel management
  27 augustus 2021
  Theo van Houten
  6-8 minuten leestijd
  In Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie worden de belangrijkste aspecten behandeld die je moet kennen om binnen organisaties goede beslissingen te nemen en te zorgen voor een juiste planning-en-controlcyclus. Een preview.
  recensie
  Financieel management
  4 augustus 2021
  Christel Deckers
  1-2 minuten leestijd
  Niet voor niets wordt in de opleiding tot controller steeds meer aandacht besteed aan soft skills. Kunnen beschikken over rekenvaardigheden, de zogenaamde hard skills, kunnen we wellicht beter overlaten aan computers. Dat is ook het uitgangspunt van Fred Conijn in zijn nieuwe boek.
  recensie
  Financieel management
  4 juni 2021
  Elly Stroo Cloeck
  3-5 minuten leestijd
  Als Formule 1 fan ben ik direct getriggerd door ‘in pole position'. En als financial ligt de CFO mij na aan het hart. Dus begin ik met hoge verwachtingen aan het Engelstalige boekje The CFO in Pole Position van Mohamed Bouker e.a. uit 2020.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden