Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De leegte voorbij

Op zoek naar een verhaal dat ons verbindt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789044654455
Verkooppositie 4499Hoogste positie: 391
Direct te downloaden

Samenvatting

Met Esther van Fenema en Joost Röselaers in gesprek over een nieuw verhaal dat ons verbindt.

De afgelopen decennia zijn we in Nederland in buitengewoon rap tempo geseculariseerd. Binnen twee generaties namen wij afscheid van dikwijls als onderdrukkend en patroniserend ervaren kerken en zuilen. Dat heeft een ongekende vrijheid opgeleverd om te worden wie je wilt zijn. De keerzijde van de bevrijding van religies en ideologieën is een leegte die op het persoonlijke en maatschappelijke vlak gevoeld wordt.

Er is geen verhaal meer dat ons met elkaar verbindt en dat zin en samenhang biedt, want iedereen heeft zijn of haar eigen waarheid. We voelen ons hoogstens nog verbonden binnen onze eigen ‘bubbel’. We stemmen op partijen die onze eigen belangen verdedigen, we zijn solidair met mensen die op ons lijken.

In 'De leegte voorbij' gaan psychiater Esther van Fenema en theoloog Joost Röselaers op zoek naar een nieuw gedeeld verhaal. Met geëngageerde denkers van zeer diverse achtergronden spreken zij over de bouwstenen van een verhaal dat ons met elkaar verbindt. Wat wordt ons narratief voor de komende decennia? Weg uit de leegte, op zoek naar nieuwe vormen van zin en verbondenheid.

Specificaties

ISBN13:9789044654455
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:205
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:11-10-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Esther van Fenema

Esther van Fenema (1970) werkte ruim tien jaar als psychiater in het Leids Universitair Medisch Centrum. Momenteel heeft ze een vrijgevestigde praktijk en werkt ze in de ggz bij de crisisdienst. Ze wordt regelmatig gevraagd als opiniemaker in de landelijke media. Daarnaast is ze als vaste columniste verbonden aan Medisch Contact en schrijft ze regelmatig voor de Volkskrant. In 2018 was ze als psychiater te zien in BN’ers in Therapie op RTL5.

Andere boeken door Esther van Fenema

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De leegte voorbij