Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Onderstroommanagement

systemisch werken voor doeners en makers

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789083211312
Voormalig top 100Totaal 208 dagen
Verkooppositie 1945Hoogste positie: 14
Direct te downloaden

Samenvatting

Ben jij minder succesvol dan je zou kunnen zijn en presteert jouw bedrijf of team minder goed dan mogelijk zou zijn, ondanks al jouw inzet en talent? Grote kans dat jouw leiderschap incompleet is.

Complete leiders hebben aandacht voor zowel de bovenstroom als de onderstroom. In de bovenstroom gaat het over de optimale inzet van alle beschikbare middelen, in de onderstroom over het optimaal organiseren van de onderlinge verbindingen van alles wat bij een bedrijf hoort – en daar ligt steeds meer de bottleneck.

Gelukkig is onderstroommanagement eenvoudiger dan je denkt. Het moeilijkste is het WYSIWYG-denken verlaten. In de onderstroom geldt namelijk what-you-don’t-see-is-what-you-get. Als je weet waar je moet zijn, gaat het eigenlijk vanzelf. Dit boek wijst je de weg.

Specificaties

ISBN13:9789083211312
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:10-12-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Onderstroommanagement - ‘Helder boek over systemisch werken’
Anke Tijtsma | 2 februari 2022
Onderstroommanagement is een heerlijk boek dat vanaf de achterkaft al direct oproept om het WYSIWYG-denken (What you see is what you get) te verlaten. Je krijgt in organisaties met enige regelmaat immers helemaal niet wat je ziet. 
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

interview
In de onderstroom let je op symptomen
Hans van der Klis 7 maart 2022 Onderstroommanagement is een cruciale voorwaarde om werkelijk succesvol te zijn, is de boodschap van Siets Bakker en Jan ter Bogt in Onderstroommanagement. Met hun boek hopen zij leiders en managers die systemisch werken nog niet kennen te introduceren in deze vorm van management. ‘Er wordt veel tijd en energie verspild aan problemen die eigenlijk symptomen zijn.’
podcast
Mensen hebben recht op leiding
Karin de Zwaan 27 januari 2022 Onderstroommanagement van Jan ter Bogt en Siets Bakker is een opvallend nieuw boek waarin ze systemisch werken naar de praktijk brengen: voor doeners en makers. De onderstroom aanvoelen en weten wat er speelt is zelf immers ook vooral een kwestie van ‘Gewoon doen’. Aldus Jan ter Bogt die te gast is in podcast De Boekenpraktijk.
preview
Onderstroommanagement - Systemisch werken voor doeners en makers
Jan ter Bogt 23 december 2021 Een boek over systemisch werken voor doeners en makers, dat belooft de ondertitel van Onderstroommanagement. In dit artikel vertellen de auteurs, Jan ter Bogt en Siets Bakker, over hun boek.

Over Jan ter Bogt

Jan ter Bogt (1963) is bedrijfskundig ondernemer. Hij is opgeleid in procestechniek, technische bedrijfskunde en systemisch werk. Heeft vele bedrijven geholpen met het creëren van een gezondere (mens) organisatie met een significante hogere productiviteit, zowel in de rol als consultant en als operationeel directeur. Deze resultaten zijn ontstaan door zowel de boven- als de onderstroom onder ogen te zien en deze concreet in de praktijk toe te passen.

Andere boeken door Jan ter Bogt

Over Siets Bakker

Siets Bakker (1973) is systemisch ondernemer. Ze is opgeleid in HR en bedrijfskunde en heeft daarna gewerkt als organisatieadviseur. Inmiddels heeft ze meerdere bedrijven en heeft ze Rake Vragen gecreëerd: een vorm van vragen stellen die op de onderstroom raken. Haar boek en kaartenset 'Rake Vragen' zijn bestsellers en vertaald naar het Engels, Spaans en Deens.

Andere boeken door Siets Bakker

Inhoudsopgave

Deel 1: Over onderstroommanagement
1 Het ontstaan van bovenstroom- en onderstroommanagement
2 Bovenstroom en onderstroom nu
3 De logica van de onderstroom
4 De basis
5 De complete leider

Deel 2: Toolbox
Voor je aan de slag gaat
Routekaart
Tool 1 Quick wins
Tool 2 Continu verbeteren in de onderstroom
Tool 3 Toegang tot de onderstroom krijgen
Tool 4 KVI’s: de KPI’s van de onderstroom
Tool 5 Het denkproces organiseren
Tool 6 Leiderschap in de onderstroom
Tool 7 Systemische empowerment
Tool 8 Quick scan van de verbindingen
Tool 9 Nieuwe start
Deel 3: Begrippenlijst
Deel 4: Achtergronden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onderstroommanagement