Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Futurize!

Omgaan met megatrends en disruptors. Het praktische handboek voor de toekomstgerichte CEO

Paperback Nederlands 2021 1e druk 9789089655691
Voormalig top 100Totaal 83 dagen
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 besteld, morgen in huis

Samenvatting

Megatrends en disruptors worden vaak ervaren als bedreigingen voor toekomstige organisatiegroei of zelfs voor het voortbestaan van de organisatie. Maar dat is een te eenzijdig beeld: grote veranderingen of plotselinge verstoringen zoals een pandemie bieden ook kansen. Maar dan moet je wel weten hoe je deze kansen kunt benutten.

Om organisaties hierbij te helpen hebben André de Waal en Julie Linthorst op basis van wetenschappelijk onderzoek de belangrijkste megatrends en disruptors geïdentificeerd, de effecten van deze veranderingen geëvalueerd en beschreven hoe organisaties daarop kunnen reageren. Naast een gestructureerd overzicht van de belangrijkste megatrends en disruptors bevat het boek een handige Futurize! diagnose waarmee je zelf in kaart kunt brengen in hoeverre jouw organisatie voorbereid is op de toekomst. En wat je nu kunt doen om straks future proof te zijn.

Dit boek is een must voor managementteams, leiders van de toekomst en iedereen die zich bezighoudt met het thema future of work, personeelsmanagement en innovatie.

Specificaties

ISBN13:9789089655691
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:220
Druk:1
Verschijningsdatum:17-6-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Futurize! - Meer informatief dan inspirerend of vernieuwend
Sjors van Leeuwen | 29 juni 2021
Als de coronapandemie ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat bijna alle organisaties niet goed genoeg voorbereid zijn op disruptors. Ook allerlei megatrends zorgen voor ‘verstoring’ van business as usual. In Futurize! lees je wat de belangrijkste megatrends en disruptors zijn en hoe jouw organisatie daarop kan reageren en nieuwe kansen kan benutten.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
10 stemmen
9
0
1
0
0

Interviews en artikelen (2)

achtergrond
Uit de boeken - Trends, hypes en voorspellingen
Bertrand Weegenaar 30 augustus 2023 Albert Einsten zei ooit: ‘Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.’ Het verklaart misschien de fascinatie voor de toekomst, die we onder andere terugzien in de vele boeken die erover verschijnen, de opkomst van de trendindustrie, en de vele managementboeken en -methoden die grip op die toekomst beloven. Bertrand Weegenaar doet een greep in wat er zoal te lezen valt over dit bewogen onderwerp.
interview
André de Waal & Julie Linthorst: ‘HPO’s zijn uitstekend omgegaan met coronapandemie’
Peter Spijker 22 juli 2021 In Futurize! laten auteurs André de Waal en Julie Linthorst zien dat grote veranderingen of plotselinge verstoringen (corona!) ook kansen bieden, mits je weet hoe je die kunt benutten. Ze identificeerden daartoe de belangrijkste megatrends en disruptors en beschrijven in hun boek hoe organisaties daar op kunnen reageren.

Over Julie Linthorst

Julie Linthorst MA Bsc is ondernemer en adviseur op het gebied van organisatie-inrichting en HR-management. Naast diverse functies binnen het bedrijfsleven is zij verbonden aan het HPO Center en Nyenrode Business University waar zij een promotieonderzoek verricht naar de toekomst van werk.

Andere boeken door Julie Linthorst

Over André de Waal

Dr. André A. de Waal MBA is managing partner en academisch directeur van het HPO Center, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar de kenmerken van high performance organisaties, en partner van het Finance Function Research & Development Center, een organisatie die zich specifiek richt op het versterken van financiële functies. Hiervoor heeft hij zeventien jaar als organisatieadviseur en vennoot gewerkt bij Arthur Andersen en Holland Consulting Group, en veertien jaar als professor Organizational Effectiveness aan de Maastricht School of Management. Hij is ook gastdocent (geweest) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam en Cranfield University UK. André heeft een MSc in Scheikunde van de Leiden Universiteit, een MBA van Northeastern University Boston, en een Ph.D. in Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. In april 2002 is André aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op het onderwerp van de gedragsaspecten die belangrijk zijn voor een succesvolle invoering en gebruik van prestatiemanagementsystemen. Hij geeft les en doet projecten op het gebied van high performance organisaties en prestatiemanagement in landen als China, Vietnam, Bangladesh, Mongolië, Nepal, Peru, Ecuador, Suriname, Verenigde Staten, U.K., Italië, België, Polen, Saudi-Arabië, Jemen, Verenigde Arabische Emiraten, Palestina, Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania en Zambia. André is door Managementboek.nl geselecteerd als een van 'Hollandse Meesters in Management', tien mensen die het managementdenken in Nederland het meest hebben beïnvloed tijdens het laatste decennium. Vooral zijn onderzoek naar de kenmerken van high performance organisaties trekt (internationaal) aandacht. André heeft inmiddels ruim 450 artikelen en 35 boeken op de gebieden van prestatiemanagement en organisatieverbetering op zijn naam staan, waaronder de bestseller 'Hoe Bouw Je Een High Performance Organisatie?' (Van Duuren Management, 2013), 'Power of Performance Management, How Leading Companies Create Sustained Value' (John Wiley & Sons, 2001), 'Quest for Balance, the human element in performance management systems' (John Wiley & Sons, 2002), 'Strategic Performance Management, A Managerial and Behavioural Approach, 2nd edition' (Palgrave MacMillan, 2013) en 'What Makes A High Performance Organization, Five Validated Factors Of Competitive Performance That Apply Worldwide' (Global Professional Publishing, 2012). Website: www.hpocenter.nl

Andere boeken door André de Waal

Inhoudsopgave

PROLOOG: Een wake-upcall

1 Doel van dit boek
2 Identificatie van de megatrends en disruptors
3 Kenmerken van hoogpresterende organisaties
4 MEGATREND 1: Snelheid van de technologische vooruitgang
5 MEGATREND 2: Flexibel werken
6 MEGATREND 3: Mismatch in vaardigheden
7 MEGATREND 4: Duurzame werkgelegenheid
8 MEGATREND 5: Voortschrijdende globalisering
9 MEGATREND 6: Veranderende samenstelling personeelsbestand
10 MEGATREND 7: Toenemende ongelijkheid
11 MEGATREND 8: Milieukwesties
12 MEGATREND 9: Economische machtsverschuivingen
13 MEGATREND 10: Verstedelijking
14 MEGATREND 11: Arbeidsmigratie
15 MEGATREND 12: Schaarste van grondstoffen
16 MEGATREND 13: Individualisering
17 DISRUPTOR 1: Pandemieën
18 De Futurize!-diagnose

Over de auteurs
Referenties
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Futurize!