Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het Klimaatboek

Paperback Nederlands 2022 9789403194318
Verkooppositie 4019Hoogste positie: 276
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Het Klimaatboek toont glashelder hoe de vele crises op onze planeet met elkaar samenhangen en vertelt de onverbloemde waarheid over hoe en waarom onze wereld verandert.

Greta Thunberg vroeg meer dan honderd vooraanstaande wetenschappers, leiders, activisten en publicisten om hun kennis met ons te delen. Van smeltende ijskappen tot inheemse soevereiniteit, van fast fashion tot de toekomst van onze voedselvoorziening en de bredere duurzaamheidscrisis: hun bevindingen zijn verwoord in overtuigende bijdragen over verandering, actie en veerkracht.

Daarnaast deelt Greta haar eigen verhalen over haar leerproces – de protestacties en het blootleggen van greenwashing – en onthult ze hoezeer we in het ongewisse zijn gelaten.
Dat is een van onze grootste problemen, zo laat ze zien, maar ook onze belangrijkste bron van hoop. Alleen als we al deze zaken met elkaar verbinden, kunnen we duurzame oplossingen vinden. En zodra iedereen het hele plaatje kent, kunnen we in actie komen.

Specificaties

ISBN13:9789403194318
Trefwoorden:klimaat, klimaatdebat
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:480
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:1
Verschijningsdatum:25-10-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het Klimaatboek- ‘Wetenschappelijke schatkist en politiek manifest’
Elly Stroo Cloeck | 9 november 2022
Greta Thunberg en zo’n kleine 100 wetenschappers, journalisten en activisten schreven eind 2022 ‘Het Klimaatboek’. Dit uitstekende boek levert gegarandeerd koude rillingen over opwarming op! Het gaat wetenschappelijk vrij diep, en is confronterend, fascinerend, soms deprimerend, maar ook activerend. En stevig, in alle opzichten. We hebben dan ook een stevig probleem.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Over Greta Thunberg

Greta Thunberg verwierf internationale bekendheid toen ze ging spijbelen voor een beter klimaat. Haar actie heeft onder scholieren wereldwijd navolging gekregen. Bij De Bezige Bij verschenen van haar Ons huis staat in brand en Niemand is te klein om het verschil te maken, waarin haar ijzersterke speeches zijn gebundeld. Eind 2019 werd ze door TIME Magazine als Person of the Year gekozen. In oktober 2022 is Het Klimaatboek verschenen, waarin Greta Thunberg de inzichten van meer dan honderd vooraanstaande deskundigen, activisten en publicisten op het gebied van de duurzaamheidscrisis bijeenbrengt voor iedereen die de wereld wil helpen redden.

Andere boeken door Greta Thunberg

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Klimaatboek