Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

De Rockstars Methode - Ontdek wat het oplevert als je je mensen radicaal op #1 zet

Behandel je mensen als rockstars en laat je verrassen door het resultaat. Elke onderneming kan De Rockstars Methode toepassen en zo een magneet worden voor talent en sterke resultaten boeken, net als Team Rockstars IT. Als je tenminste bereid bent werknemerstevredenheid centraal te stellen, tot in de haarvaten van de organisatie.

Raymond de Looze en Laurens Simonse | 1 september 2023 | 3-4 minuten leestijd

Het klinkt goed, een organisatie die haar mensen op de eerste plaats zet. Zeker in deze tijd. Dat vinden potentiële collega’s fijn om te horen en het is een historisch moeilijke arbeidsmarkt, dus daar kun je weinig op tegen hebben. Maar hoe ziet dat er dan concreet uit, en wat levert het op? Het houdt bijvoorbeeld in dat je als organisatie de belangen van je mensen vóór laat gaan, ook als die op een bepaald moment niet helemaal in lijn liggen met je klantbelang. Het houdt in dat het management niet zijn eigen mening over hoe de wereld eruit zou moeten zien aan de organisatie opdringt, zelfs niet met de allerbeste bedoelingen. En het houdt in dat de organisatie bereid is om pas op de plaats te maken of zelfs een stap terug te doen als keuzes anders uitpakken dan de bedoeling was.

En wat het oplevert? Samengevat: heel veel. Zo groeide de organisatie in zeven jaar van nul naar 500 IT’ers, is het personeelsverloop 12,1 procent en het ziekteverzuim 2,4 procent (2019-2022), en de employee net promotor score (eNPS) 79. Verder is zowel de Rockstar-tevredenheidscore als de klanttevredenheid 8,4 of hoger en steeg de omzet sinds oprichting met gemiddeld 54 procent per jaar. Het zijn rapportcijfers om mee thuis te komen, zowel de de mensgerelateerde resultaten als de zakelijke. Het doel van deze opsomming is zeker niet om op te scheppen over hoe goed dit bedrijf wel niet is, maar om een beeld te geven van wat het een organisatie kan opleveren als je je mensen echt op #1 zet.

WAT KUN JIJ ERMEE?

Dat is natuurlijk allemaal heel erg leuk voor Team Rockstars IT, maar wat heb jij eraan? Als je in een andere situatie zit, of in een andere markt, of een organisatie bent met een bestaande structuur en een verleden, met wellicht meer conservatieve stakeholders of beslissers? Hoe kun je hier dan je voordeel mee doen?

In dit boek ontrafelen wij (people strategist Raymond de Looze samen met oprichter Laurens Simonse) de fundamentele bouwstenen van De Rockstars Methode. We laten met concrete voorbeelden niet alleen zien wat werkt, maar ook welke uitdagingen je tegenkomt als je je mensen radicaal op #1 zet. Hoe kom je erachter wat mensen echt willen? Hoe zorg je ervoor dat ze alle kernwaarden delen? En hoe kun je een datingservice en handbeschilderde leren jacks vertalen naar jouw organisatie?

De zoektocht leidde ons naar een duidelijk fundament, drie vertrekpunten en twaalf bouwstenen, zonder welke je geen Rockstars-organisatie kunt zijn.

VAN BINNEN EN VAN BUITEN

In dit boek vind je voorbeelden van keuzes die Team Rockstars IT gemaakt heeft en de overwegingen die eraan voorafgingen. Verhalen van binnenuit over beslissende momenten in de ontwikkeling van de organisatie. Van dingen die misgegaan zijn of probeersels die anders uitpakten dan gehoopt. Maar ook succesverhalen, grappige anekdotes en soms ronduit kwetsbare beschrijvingen van de overwegingen bij dilemma’s. Naast de verhalen van binnenuit vind je ook steeds een beschouwing van wat we zien in de organisatie, wat dat betekent of wat daarin opvalt. Met prikkelende vragen concrete handvatten waar je morgen mee aan de slag kunt.

Het doel? Zoveel mogelijk organisaties inspireren hun mensen op #1 te zetten! Omdat het kan.

Over Laurens Simonse

Laurens Simonse, geboren en getogen in Zeeland, combineert zijn diepe passie voor ondernemerschap met zijn deskundige kennis van de wereld van techonologie en recruitment. Nadat hij zijn scriptie in 1997 afrondde, richtte hij zijn eerste bedrijf in de arbeidsbemiddeling op. In 2015 kwam daar Team Rockstars IT bij, waar hij Founder en Chief is. Anno 2023 telt Team Rockstars IT 650 werknemers. 

Over Raymond de Looze

Raymond de Looze (1976) is bedrijfskundige en jurist, die zich na een internationale projecten carrière volledig richtte op zijn ware passie: de ontwikkeling van mensen. Maar dan anders. Geen theoretische modellen, geen pretenties, geen terminologie, geen quick fixes.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden