OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Leiderschap
Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
Pagina 102 van 2.070 resultaten
recensie
Leiderschap
5 mei 2003
Jaap Peters
Een compact boek van 143 bladzijden, veel wit, ruim van opzet, met prachtige tekeningen en etsen, 13 praktijkverhaaltjes, handige checklisten en binnen een paar uur uit. Wat wilt u als snelle manager nog meer? Misschien is uw vraag: 'Gaat het ook nog ergens over?' Mijn antwoord: absoluut. Een boek waarin the medium the message is en die in deze tijd van de zelfverrijkende manager een mooi beeld geeft van het 'andere leiderschap'. Uw baas heeft natuurlijk geen tijd om dit soort verstandige dingen te lezen, maar geef dit boek toch maar aan hem/haar cadeau op de komende verjaardag.
recensie
Leiderschap
17 maart 2003
Bert Peene
1-2 minuten leestijd
'Coachen op competentieontwikkeling' is een how to do in optima forma, een praktijkboek waarin Lingsma en Scholten aan de hand van uitgeschreven dialogen laten zien hoe je een coachingsgesprek over competenties voert.
recensie
Leiderschap
5 maart 2003
Doranne Janssen
Ik geef een 7,5 De titel 'Beginnen met leidinggeven' geeft direct de doelgroep aan voor wie dit boek interessant kan zijn, namelijk de beginnende manager (of toch maar leidinggevende?).
achtergrond
recensie
Leiderschap
4 maart 2003
Bert Linskens
Ik g'Beginnen met leidinggeven' geeft op een systematische wijze inzicht in de gewenste kennis en, vooral, vaardigheden waarover personen die leiding (gaan) geven zouden moeten beschikken. Vanuit een theoretisch kader met goede verwijzingen naar elementen uit de organisatiekunde wordt op de techniek van leidinggeven ingezoomd.
recensie
Leiderschap
4 maart 2003
Antoine Kapteijns
Het is een makkelijk leesbaar en toegankelijk boek. In vogelvlucht komen enkele facetten van leidinggeven voorbij en wordt er een beeld geschetst van aspecten waar een leidinggevende mee te maken krijgt.
achtergrond
Algemeen management
4 maart 2003
Twan van de Kerkhof
15-21 minuten leestijd
recensie
Leiderschap
3 maart 2003
Harry Starren
2-3 minuten leestijd
De Nederlandse uitgever heeft de titel van dit boek veranderd. Voorbij rationeel management (nu de ondertitel) ging hem kennelijk net even te ver. Een doodzonde lijkt het me niet, want 'persoonlijk meesterschap' staat hoe dan ook centraal. Dat meesterschap bestaat uit het vermogen om te gaan met paradoxen door te balanceren tussen de tegenstrijdige altijd tegenstrijdige eisen waaraan het management en de organisatie moeten voldoen.
recensie
achtergrond
Algemeen management
3 februari 2003
9-13 minuten leestijd
recensie
Leiderschap
13 januari 2003
Peter de Roode
'In het belang van de zaak' van Robert Quinn stelt het thema empowerment centraal. Daarmee trekt Quinn de lijn door die hij in zijn eerdere werken aan de orde stelde, namelijk dat echte verandering slechts dan mogelijk is wanneer mensen ècht willen. Desondanks lijkt het verrassend dat Quinn een boek wijdt aan een thema dat enkele jaren geleden in het bedrijfsleven totaal niet uit de verf kwam. Waarom dan nu opnieuw? Empowerment is naar de mening van Quinn door organisaties volledig verkeerd geïnterpreteerd en daardoor ook mislukt. Daarom worden de uitgangspunten van empowerment in dit boek scherp gedefinieerd en krijgen managers een zeer concreet instrument aangereikt om de (extra) energie -die in alle medewerkers aanwezig is- te ontsluiten.
achtergrond
Leiderschap
9 januari 2003
Herman Nunnink
8-11 minuten leestijd
achtergrond
Advisering
9 januari 2003
Rombout van den Nieuwenhof
12-17 minuten leestijd
recensie
Leiderschap
13 november 2002
Rudi de Graaf
Ik ken Robert Quinn, wij kruisten elkaar in Amerika, als een uitstekende facilitator van verandering. Tegenwoordig focust hij op zingeving, processen en mensen. In Amerika spelen hierbij in religieuze taal en mores gegoten morele principes een rol.
recensie
Leiderschap
13 november 2002
Raymond Eilander
1-2 minuten leestijd
Wie zou niet in de voetspoeren willen treden van grote figuren als Martin Luther King, Gandhi en zelfs Jezus Christus? Met een onvolprezen gevoel voor dramatiek voert Robert E. Quinn deze inspirerende figuren ten tonele om zijn boodschap over te brengen.
recensie
Leiderschap
13 november 2002
Robert Benninga
Om individuele- en organisatie ontwikkeling écht te faciliteren behandelt Quinn acht universele principes en gebruikt daarbij weloverwogen en inspirerend de gewone en tegelijkertijd enorm impactvolle levens en werken van Jezus, Gandhi en Martin Luther King Jr.
achtergrond
Advisering
13 november 2002
Marco Cevat
6-9 minuten leestijd
achtergrond
Advisering
11 november 2002
Frederieke Eikeboom
8-12 minuten leestijd
achtergrond
achtergrond
Algemeen management
10 september 2002
Jaap Peters
9-12 minuten leestijd