Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Duurzame financiering

Hoe de financiële sector vergroening van de economie kan sturen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789493339217
Verkooppositie 5850Hoogste positie: 442
Direct te downloaden

Samenvatting

De economie moet vergroenen, en de financiële sector heeft daarbij een cruciale rol te vervullen. Waarom lukt het de sector niet die rol overtuigend op te pakken? Hoe kan het dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen hetzelfde willen als milieuorganisaties, maar tegenover elkaar staan? Hoe kan duurzame financiering bijdragen aan vergroening?

Barbara Baarsma en Maarten Biermans geven antwoord op deze vragen. Daarbij maken ze niet alleen gebruik van hun jarenlange onderzoekservaring naar verduurzaming, maar ook van hun eigen ervaring in de financiële sector. Met economische inzichten en concrete voorbeelden laten ze zien waarom vergroening zo traag gaat en hoe de financiële sector die vergroening wel zou kunnen versnellen.

Specificaties

ISBN13:9789493339217
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:25-3-2024
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Duurzame financiering - ‘Onderbouwd, compact en informatief’
Elly Stroo Cloeck | 27 maart 2024
Ik verbaas me er altijd over dat het zo lastig is om financiering te krijgen voor duurzame initiatieven. ‘Die stomme banken!’ mopper ik dan. Na het lezen van het prima boek ‘Duurzame financiering’ van Barbara Baarsma en Maarten Biermans begrijp ik het véél beter. Het blijft niet bij uitleg waarom duurzaam financieren níét lukt, er is ook veel aandacht aan hoe wél. Ook nuttig voor de financiers dus!
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

interview
Financials moeten voortouw nemen in vergroening
Paul Groothengel 29 mei 2024 Uit angst om de gunst van de kiezer te verliezen, sturen politici steeds minder op vergroening. Financials moeten deze handschoen oppakken, zeggen hoogleraar en PwC-hoofdeconoom Barbara Baarsma en investeringsadviseur Maarten Biermans in ‘Duurzame financiering’. Dat is niet alleen goed voor de maatschappij, maar ook voor hun verdienmodel. We spraken Baarsma over het boek.

Over Barbara Baarsma

Barbara Baarsma is hoofdeconoom van PwC Nederland en geeft in deze rol tevens leiding aan het hoofd economisch bureau van PwC. Sinds 2009 is zij hoogleraar Toegepaste Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast vervult zij verschillende maatschappelijke nevenfuncties. Zo is zij voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Voor haar komst naar PwC was Barbara onder andere werkzaam bij Rabobank. Zij is regelmatig gevraagd om in commissies mee te denken over beleidsproblemen voor ministers. Zo was zij voorzitter van de door minister Schippers ingestelde commissie Macrobeheersinstrument in de medisch specialistische zorg en was dat eerder van de door minister Klink ingestelde commissie Verticale integratie in de zorg. Ook was zij lid van onder meer de visitatiecommissie Landelijke Publieke Omroep, de Commissie Structuur Nederlandse banken, de Commissie Dienstverlening aan huis, de Commissie Speelveldtoets en de Taskforce Verdienvermogen Kringlooplandbouw.

Andere boeken door Barbara Baarsma

Over Maarten Biermans

Maarten Biermans is partner bij een financieringsfonds dat zich richt op het verduurzamen van de scheepvaart. Hij werkte vijf jaar bij Rabobank onder andere als Global Head Sustainable Finance. Daarvoor was hij adviseur op het gebied van verantwoord investeren. Hij doceert het vak Sustainable Finance and Impact Investing aan de UvA.

Andere boeken door Maarten Biermans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Duurzame financiering