Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Uit het transformatiemoeras

De 5 faalfactoren die organisaties in hun greep houden

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789047014621
10
Voormalig top 10Totaal 29 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Vind maar eens een organisatie die niet bezig is met ‘de digitale transformatie’. Toch blijken de meeste organisaties na een enthousiast begin vast te lopen in een waar transformatiemoeras. Ondanks alle investeringen, veranderplannen, transformatiemodellen, canvassen en consultancytrajecten lukt het ze niet om echte resultaten te boeken.

In Uit het transformatiemoeras analyseert Menno Lanting haarfijn wat er misgaat. Aan de hand van voorbeelden uit binnen- en buitenland beschrijft hij de vijf kritische faalfactoren die echte transformatie in de weg staan. En natuurlijk schetst hij ook de uitweg: om los te komen uit het moeras moet de organisatie zich omvormen tot een lerende organisatie.

Voor organisaties die relevant willen blijven in het digitale tijdperk is het namelijk niet genoeg om alleen de bestaande processen te digitaliseren. Ze moeten hun cultuur, businessmodel en organisatiemodel aanpassen, niet eenmalig, maar in een continu proces. Organisaties die zich verbinden aan een ecosysteem en daarbij wezenlijke toegevoegde waarde leveren, zijn klaar voor de toekomst.

Specificaties

ISBN13:9789047014621
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:20-4-2021
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (8)

recensie
Uit het transformatiemoeras // Zet aan tot nadenken
Henny Portman | 25 juni 2021
Het boek Uit het transformatiemoeras van de hand van Menno Lanting is een schatkamer vol met voorbeelden hoe bedrijven hun digitaliseringstransformatie aangepakt hebben en hoe je succesvol kan digitaliseren door de vijf faalfactoren te vermijden. Deze vijf faalfactoren zijn: Het ‘Red Queen effect’, ‘penny wise, pound foolish’, ‘laat duizend bloemen bloeien’, ‘grote mond, slappe knieën’, en bad karma.
Lees verder
recensie
Uit het transformatiemoeras // Mooie handvatten voor succesvolle digitale transformaties
Simone Blokhuis | 15 juni 2021
In mei verscheen het boek Uit het transformatie moeras van Menno Lanting. Dit boekt helpt de lezer om goed beslagen ten ijs te komen en valkuilen te vermijden als het gaat om digitale transformatie.
Lees verder
recensie
Uit het transformatiemoeras - 'Prettig realistisch'
Peter van der Wel | 31 mei 2021
Laat ik vooraf bekennen dat ik - net als Menno Lanting, de auteur van Uit het transformatiemoeras - al heel lang organisaties help met hun (digitale) transformatie en al heel lang lezingen geef over de digitalisering van organisaties.
Lees verder
recensie
Uit het transformatiemoeras - 'Een helpende hand'
Nora Ghaoui | 28 mei 2021
Hoe je een digitale transformatie NIET moet uitvoeren, wat heb je aan zo'n boek? Als je er middenin zit, en het wil niet zo vlotten, dan helpt het om te weten dat het vaker gebeurt. Menno Lanting onderzoekt  in Uit het transformatiemoeras hoe transformaties vastlopen, en hoe weer vooruit te komen.     
Lees verder
recensie
Uit het transformatiemoeras - 'Dit boek wijst je de goede kant op'
Sjors van Leeuwen | 26 mei 2021
Digitale transformatie staat bij veel organisaties hoog op de directie-agenda. Toch blijken de meeste organisaties na een enthousiast begin vast te lopen in een waar transformatiemoeras. Ondanks alle plannen, veranderingen en investeringen lukt het niet om er een succes van te maken. In Uit het transformatiemoeras analyseert Menno Lanting haarfijn wat er mis gaat en wat je moet doen om te slagen.
Lees verder
recensie
Uit het transformatiemoeras - 'Andere kijk op het middel digitalisering'
Eric van Arendonk | 20 mei 2021
De vijf faalfactoren bij de digitalisering van organisaties, zo luidt de ondertitel van het nieuwste boek van Menno Lanting: Uit het transformatiemoeras. In hoeverre je met digitalisering bezig bent, doet er niet toe. Dit boek is een must read.
Lees verder
recensie
Uit het transformatiemoeras - 'Vol met wenkende perspectieven'
Rudy Kor | 28 april 2021
In zijn tiende boek zet Menno Lanting de volgende stap in zijn zoektocht naar wat digitalisering betekent voor organisaties. Hij begon zijn queeste alweer tien jaar geleden met het boek Connect! In zijn nieuwste boek is de digitale transformatie het centrale thema.
Lees verder
recensie
Uit het transformatiemoeras - 'Rechtop in mijn stoel'
Elly Stroo Cloeck | 20 april 2021
Bedrijven die met een digitale transformatie beginnen zien een goede start, de winst neemt toe. Maar al snel vlakt dit af, en ondanks voortdurende investeringen blijven de resultaten gelijk. Ze zitten vast in een moeras en de transformatie kost meer dan het oplevert. Wat nu? Dit is het uitgangspunt van Menno Lanting's tiende boek: Uit het transformatiemoeras.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
36 stemmen
31
5
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

podcast
Ik schrijf om de lezer aan het denken te zetten
Karin de Zwaan 14 september 2023 ‘The skill of writing is to create a context in wich other people can think’ – Deze quote van de Amerikaanse schrijver en kunstenaar Edwin Schlossberg zet Menno Lanting in al zijn boeken. In deze Extra aflevering van podcast De Boekenpraktijk spreken we met Menno over zijn schrijfproces en warom dit uitgangspunt belangrijk is.
interview
Menno Lanting: ‘We moeten nu wel digitaal doorpakken’
Hans van der Klis 29 juni 2021 Negentig procent van alle ondernemers zegt bezig te zijn met digitale transformatie, maar dat proces komt maar moeizaam van de grond. De invoering van digitale technologieën betaalt zich, ondanks de grote investeringen, nog nauwelijks uit in hogere bedrijfsresultaten. In Uit het transformatiemoeras legt Menno Lanting de vinger op de zere plek en analyseert hij de vijf belangrijkste faalfactoren.
interview
Menno Lanting: ‘Mensen die digitale transformatie begrijpen, moet je echt zoeken’
Hans van der Klis 20 april 2021 Bij veel organisaties wil het nog niet zo lukken met de digitale transformatie. Met zijn nieuwe boek Uit het transformatiemoeras biedt Menno Lanting de worstelende ondernemers de helpende hand. Niet met een peptalk, maar met een beschrijving van de vijf belangrijkste faalfactoren. ‘Ik ben zelf ook meer gaan voelen voor de paradox.’

Over Menno Lanting

Menno Lanting is freelance strateeg en innovator. Hij werkt met directies en Raden van Bestuur op het gebied van digitaal leiderschap, connectivity, strategie en business innovatie. Daarnaast is hij actief als gastdocent, spreker en ondernemer.

Andere boeken door Menno Lanting

Inhoudsopgave

Inleiding 7

DEEL I – AFSTAND VOOR OVERZICHT
1 De hele olifant 17
2 De essentie van de digitale transformatie 31
3 Een snellere rups of een vlinder? 51

DEEL II– DE FAALFACTOREN
Inleiding op de faalfactoren 65
4 Faalfactor 1 Het Red Queen-effect. Hollen in hetzelfde paradigma 69
5 Faalfactor 2 Penny wise, pound foolish. Focus op de technologie in plaats van echt waarde toevoegen 87
6 Faalfactor 3 Laat duizend bloemen bloeien. Geen of te weinig visie vanuit de top en te veel bottom-up-initiatieven 109
7 Faalfactor 4 Grote mond, slappe knieën. De bestaande organisatiestructuur en -cultuur werken de transformatievisie tegen 135
8 Faalfactor 5 Bad karma. Je blindstaren op de klant in plaats van waarde toe te voegen aan het ecosysteem 153

DEEL III – OP WEG NAAR EEN NIEUWE REALITEIT
9 De -factor van leiderschap in een transformatie 179
10 De toekomst is aan de olietankers. What doesn’t kill you makes you stronger 191
11 De mens als zwakste schakel. Een morele uitdaging in de digitale transformatie 211

Noten 225

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Uit het transformatiemoeras