Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Business model generatie (Nederlandstalig)

'Business Model Generatie' van Alexander Osterwalder & Yves Pigneur is ruim drie jaar gelden geschreven en het is ook niet de bedoeling dit boek hier nog echt te recenseren.

Max Kohnstamm | 18 februari 2014

Dit om de simpele reden dat het boek zeer succesvol is en met name de in dit boek beschreven ‘Canvas methode’ inmiddels in tal van bedrijven wordt toegepast. Eigenlijk kan wel van een ware triomftocht gesproken worden. De verklaring voor dit succes is al terug te vinden in de voortreffelijke recensie die Erik van Arendonk eerder voor Managementboek schreef.

Hierbij een citaat uit zijn recensie: ‘Het model met de negen bouwstenen dat de auteurs aanreiken is helder en praktisch. Het nodigt de lezer uit om dit model toe te passen in de eigen onderneming. Naast de bestaande businessmodellen reiken de auteurs een proces aan om te komen tot de creatie van een heel nieuw businessmodel.

Het boek biedt genoeg handvatten om dit proces in goede banen te leiden. Ik heb er een aantal waardevolle tips uitgehaald, die ik zeker zal gaan gebruiken in mijn werk.’

Kritiek op de diepgang van ‘Business Model Generatie’ is mogelijk. ‘Klantgestuurde businessmodellen’ van Dirk Houtgraaf en Marleen Bekkers is op dit punt duidelijk beter en completer.

Maar voor wie op zoek is naar een handzaam model om te gebruiken in de eigen beroepspraktijk is ‘Business Model Generatie’ beslist een aanrader.

Over Max Kohnstamm

Max Kohnstamm is programmamanager bij SRM, hét opleidingsinstituut voor beginnende én ervaren professionals in de marketing, marketingcommunicatie, communicatie en sales.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden